High North Hero er død

Nordområdesenteret mottok i går det veldig triste budskapet om at Scott Minerd døde brått den 22. desember.

Snitt Minerd, Frode Mellemvik og Felix Tschudi på Arctic Circle-konferansen i 2022
I Reykjavik: Direktør ved Nordområdesenteret Frode Mellemvik mellom Scott Minerd (til venstre) og Felix Tschudi, eier av Tschudi Group. Både Minerd og Tschudi er High North Heroes. Bildet er tatt under et møte i Reykjavik i oktober 2022 hvor Minerd annonserte en ny tenketank i Reykjavik. Foto: Hogne Bø Pettersen/Nordområdesenteret.

The High North Center Director Frode Mellemvik, between Scott Minerd (left) and owner of the Tschudi Group, Felix Tschudi. Both Minerd and Tschudi are High North Heroes. The meeting happened in Reykjavik, Iceland in October 2022, where Minerd announced a brand new Reykjavik based think tank for launched at the Arctic Circle Assembly 2022.

- Scott var en av verdens mest innflytelsesrike investorer og hans engasjement for utviklingen i nordområdene er imponerende, sier professor Frode Mellemvik som leder Nordområdesenteret.

Scott Minerd var en mann som fikk til eksepsjonelt mye og som i 2017 ble «High North Hero». Det er en æres utnevnelse som Nordområdesenteret etter beslutning av en internasjonal komite så langt er gitt til fem personer som er eksepsjonelle for å få til utvikling i nordområdene.

Scott Minerd gav bidrag til mange som så muligheter i nordområdene. For kort tid siden drøftet vi ved Nordområdesenteret med han hvordan han kunne bidra i våre sammenhenger, og han skulle bl.a. delta i et arrangement i 2024 knyttet til Bodø Europeisk Kulturhovedstad.

- Vi ved Nordområdesenteret har mistet en nær og engasjert venn, sier Frode Mellemvik. Våre tanker går til Scotts nærmeste. Han har skapt mye og vil alltid være nært oss ved Nordområdesenteret. Akkurat nå i denne sjokksituasjonen er sorgen knyttet samme med takknemlighet for hans mange viktige bidrag.


 Kontaktperson