Hele verden til stede på High North Dialogue i Bodø

Erna Solberg på High North Dialogue 2019
Kom og hør om Freyr, Andøya Space Center, Nova Sea og suksesshistorien til Bodø/Glimt, som nådde New York Times sine spalter.

​​​High North Dialogue-konferansen som Nordområdesenteret ved Nord universitet har arrangert fra 2006, får enda større oppmerksomhet i år enn noen gang.  Konferansen som blir produsert fra Stormen bibliotek i Bodø sentrum kan på grunn av smittevernhensyn ikke samle så mange fysisk, men digitalt er det påmeldt mer enn 700 fra over 40 land. 

Satser på de unge​​

Hele verden er så å si til stede i nordområdedialogen som Nordområdesenteret er ansvarlig for. Aldri før har vi hatt så mange deltakere, og så mange særdeles spennende dialogpanel.

Ingen nordområdekonferanse i verden har så sterkt fokus og involvering av unge i nordområdene som det High North Dialogue har. I konferansen presenteres og drøftes store industrieventyr som Freyr, Andøya Space Center, Nova Sea og suksesshistorien til Bodø/Glimt, som nådde New York Times sine spalter.    

Ungdom flytter​​

Disse imponerende suksesshistoriene til tross, ungdom i alle arktiske stater forlater nordområdene. Hvordan møter vi da den enorme utfordringen det er at de unge flykter fra nordområdene? Hvordan er Norge sammenlignet med de andre nordiske landene, samt Russland? 

Det finnes mange kreative unge i nordområdene – og for å dyrke dem deler vi som eneste konferanse i verden hvert år ut prisen «High North Young Entrepreneurs». Dette for å sette fokus på unge mennesker som satser på å skape noe i nordområdene. Vi har i år tre knallsterke kandidater som alle utnytter nordområdenes egenart, og som kommer fra Alaska, Norge og Russland. 

Priser og ministere​​

Vi deler også ut prisen High North Hero. Fra før av har vi fire High North Heros:

    • ​​Tidligere statsminister i Finland Paavo Lipponen, som arbeidet for en næringslivsorientert nordområdepolitikk i EU.
    • Milliardær-investor Scott Minerd som er en av rådgiverne til sentralbanken i USA og stod bak Arctic Investment Protokoll
    • Kanadisk-ambassadør Mary Simon som bidro til at urbefolkningen er representert i Arktisk råd
    • En av verdens ledende klimaforskere Dr. Robert Corell. 

Konferansen åpnes med en debatt mellom statsminister Erna Solberg og Jonas Gahr Støre og to ungdommer, om satsingen på nordområdene. Hva betyr den for ungdommen i nord i fremtida? Er vi bedre enn andre land? 

Andre paneldeltakere er f.eks. presidenten i World Economic Forum, Børge Brende, utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide, den islandske utenriksministeren Gudlaugur Thór Thórdarson, den russiske arktiske ambassadøren Nikolay Korchunov og vi er i den unike posisjonen at vi klarer å samle norsk, kinesisk, russisk og ukrainsk ungdom, sammen med alle ambassadørene i Norge fra de arktiske statene samt EUs arktiske ambassadør.

Les mer om programmet og meld deg på her! Gratis!

Kontakt Hogne Bø Pettersen​ ved Nordområdesenteret om du har noen spørsmål.

 Kontaktperson