Minister-tungt High North Dialogue

Erna Solberg ved Nord universitet
Vårens store arktiske konferanse inviterer til debatter med mange store navn, blant annet statsminister Solberg og Ap-leder Støre.

​​​High North Dialogue er en årlig konferanse som samler sammen store organisasjoner, personer, bedrifter og offentlige organer som er tungt inne i utvikling av Arktis. Konferansen vil bidra til dialog mellom disse partene, slik at man sammen kan utvikle og promotere bærekraftig utvikling i Arktis. I tillegg søker man å utveksle informasjon mellom partene.

Årets emne er "Business in the Arctic – The Perspectives of the Young.” Fokuset er på hvilken betydning næringsliv og samfunn i Arktis har for de unge.

Digital først – dernest fysisk​​

I år vil konferansen først og fremst være digital, grunnet Covid-19-pandemien. Det vil også være paneldeltakere, studenter og andre som vil delta fysisk, både ved Stormen bibliotek i Bodø sentrum, samt på campus ved Nord universitet i Bodø.

Konferansen vil gå fra 20 til 22. april, Det vil også være breakout sessions 23. april. I tillegg vil Master- og PhD-studenter følge forelesinger og kurs hele konferanseuken.

Mange ministere, og Bodø Glimt​​

Det kommer mange ministere til konferansen, noe som stadfester hvor viktig denne konferansen er.

Konferansen åpner tirsdag 20. april med debatt mellom statsminister Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Onsdag vil digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland delta i panelet "Living in the Arctic – Is the Arctic successful? What does it mean?” Her vil hun diskutere med sjefen ved Andøya Space Center, og tidligere minister, Odd Roger Enoksen og Frode Thomassen, som leder Bodø Glimt.

Torsdag vil tidligere miljøvern-, nærings- og handels- og utenriksminister, nå leder av Verdens økonomiske forum, Børge Brende, delta i panelet "The Geoeconomics of Arctic development."

Og konferansen gir seg ikke på ministersiden. I panelet "The role of Arctic Cooperation – Icelandic, Russian and Norwegian Perspectives" kommer utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide.

Du kan se hele programmet for konferansen her!​

​​​