Læringsmiljøutvalget

Læringsmiljøutvalget (LMU) planlegger og følger opp ulike tiltak som gjelder studentenes læringsmiljø på alle plan (fysisk, psykososialt, organisatorisk, digitalt, pedagogisk).

​​Læringsmiljøutvalget (LMU) ​ved Nord universitet består i 2018 av 10 faste medlemmer, fem fra studentene, tre fra ansatte, en fra Nord studentsamskipnad i tillegg til prorektor for utdanning. Alle de faste representantene skal ha personlig vararepresentant oppnevnt.

Ansatte representanter oppnevnes av rektor for to år. Studentrepresentanter velges av studentorganisasjonene ved Nord universitet.

​LMU kan ha observatører fra bibliotek, tilretteleggingsansvarlige, studiestedsledere og internasjonalt kontor. Utover dette kan observatører kalles inn etter behov. Alle observatører har tale og forslagsrett.

Møteplan 2018
​15. februar, skype
12. april, skype
24. mai, skype
12. september, Bodø
1. november, Levanger
6. desember, skype

Mandat

Læringsmiljøutvalgets mandat kan lastes ned her: Mandat for Læringsmiljøutvalget.pdf

Sammensetning

LMU ved Nord består av 10 fastemedlemmer, hvorav fem representanter fra studentene, fire fra ansatte og en fra Nord studentsamskipnad. LMU velger selv sin leder hvert år, vekselvis blant rektoratets representant og studentenes representanter. Nestleder blir også valgt vekselvis blant rektoratets representant og studentenes representanter, motsatt av LMU-leder. LMU inviterer ellers observatører med møte- og forslagsrett, og velger observatører som bidrar til at LMU ivaretar nødvendige funksjoner ut fra formål, roller og oppgaver.

Sammensetning fra våren 2018:Personlig vara
Hanne Solheim Hansen (leder/prorektor utdanning)​Reid Hole
​Tor Flåm (nestleder/studentmedlem)​Kristian Bendik Hofsland
​Rita Lundestad (universitetslektor FSH/medlem)Irene Løstegaard Olsen​
​Tomm Sandmoe (eiendomssjef/medlem)​Terje Giseth
​Odd Asbjørn Halseth (IKT-sjef/medlem)​Randi Stemland
​Kirsti Grøtan (studentrådgiver/medlem)​Ingvild Kirkhus
​Andrea Christina Nordvik Brunner (studentmedlem)​Karoline Wik
​Mali Liberg Hønnås (studentmedlem)Kim Nilssen
​Jan Georg Gulstad (studentmedlem)​Assad Munir
​Kine Lyngås (studentmedlem)​Victoria Adelain Brattbakk

Sekretæriat:

Arbeidsutvalg

LMU har et eget arbeidsutvalg med ansvar å forbedrede og følge opp saker i utvalget.
Saker som ønskes behandlet i LMU kan sendes medlemmene i arbeidsutvalget (AU).

Arbeidsutvalget består av:

Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT)

SHoT er Norges største undersøkelse om studentenes fysiske og psykiske helse, og trivsel. Undersøkelsen kartlegger studentenes helse og trivsel i bred forstand, med hovedvekt på psykososiale forhold.Undersøkelsen ble sist gjennomført i 2014 av de tidligere institusjonene var det kun HiNT som deltok. Resultatene medførte at det ble utarbeidet en egen handlingsplan ved HiNT.

Rapporten fra undersøkelsen kan lastes ned her: shot_2014_rapport.pdf
Det blir gjennomført en ny nasjonal SHoT-undersøkelse i 2018 hvor også Nord universitet deltar: SHoT 2018

LMU-seminar 12. september

Handlingsplan