Enhet for internasjonalisering

Enhetens ansatte jobber med praktisk veiledning og tilrettelegging av innkommende og utreisende studenter, samt informasjon om ansattutveksling.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Les mer og avtal time

Utveksling gjennom Erasmus +

• Informasjon om utveksling for studenter (s​tudie og praksis)
  • Praktisk støtte til utreisende Erasmus+ studenter
  • Råd og veiledning i forbindelse med opprettelse av Erasmus+ avtaler.

Spørsmål om f.eks:

• Erasmus avtaler og stipend
  • Lånekassen
  • Visum for utreisende

Ansvarlig: Elena Popova

Erasmus + for ansatte​

• Vilkår/søknadsprosess
  • Stipend
  • Saksbehandling​
Ansvarlig: Mari Anna Brønseth Friedrich

Avtal time her.

Avtaler, praksis og studier utenfor EU

• Praktisk støtte til utreisende​ studenter (studier og praksis)
  • Avtalearbeid utenfor EU

Spørsmål om f.eks:

• Stipender (Barents+ // RussUT // north2north)
  • Lånekassen
  • Visum for utreisende

Ansvarlig: Kai-Martin Johnsen

​Informasjon og oppfølgning av internasjonale studenter

• Mottak av internasjonale gradstudenter
  • Veiledning rundt praktiske forhold

​Ansvarlig Bodø: Tonje Kristine Berg

Ansvarlig Levanger: Mari Anna Brønseth Friedrich

"Intern Abroad"

Ansvarlig: Mari Anna Brønseth Friedrich

"Student at risk"

​Ansvarlig: Tonje Kristine Berg

​Ansatte på enheten

Om Enhet for internasjonalisering

• Enhetens ansatte jobber med praktisk veiledning og tilrettelegging av innkommende og utreisende studentmobilitet, og ansattmobilitet.
  • Enhet for Internasjonalisering er en administrativ enhet under studieavdelingen.
  • Administrativt støtte innenfor utveksling
  • Enheten gir praktisk råd til innkommende studenter om hvordan de skal søke til Nord universitet.
  • ​Enheten gir råd til utreisende studenter om muligheter for opphold i utlandet under studiet.
  • Enhet for Internasjonalisering gir administrativ støtte i saker innenfor internasjonalisering av utdanning.
  • Råd og veiledning er utviklet i samarbeid med fakultetene. Fakultetene veileder om hvordan studentens opphold kan tilpasses i utdanningsplanen.

Oppgaver

• Opptaksprosesser internt, ekstern søknadsprosess til vertsinstitusjon, informasjon og om den enkelte samarbeidsavtale.
  • Informasjon om mulighet for stipender, koordinering av mottak av nye internasjonale studenter til studiestedene, kontakt med offentlig etater og internasjonale samarbeidsinstitusjoner.
  • Enheten administrerer universitetets samarbeidsavtaler, og forvalter blant annet Erasmus+ europeisk og global mobilitetsprogram for student- og ansattmobilitet, på vegne av universitetet.

Internasjonalisering

En stor del av reisevirksomheten består i å opprettholde nasjonale og internasjonale relasjoner på vegne av universitetet. Enhetens ansatte er sekretær i Internasjonalt utvalg, og er observatør i Utdanningsutvalget.

​Besøksadresse og kontakt

Avtal gjerne time for å snakke med oss. Velg ett av temaområdene for å lese mer og avtal time.

Studenter og ansatte oppfordres til å booke elektronisk veiledning via Microsoft Teams.

Studiested Bodø

Ved hovedinngangen.

Gjennom glassdøren v​ed informasjonsskranken.

Studiested Levanger

S​erviceskranken Nylåna tirsdag og torsdag, 11.30 - 13.00.​

Åpningstider​
Besøk og telefon:

mandag, tirsdag og torsdag, ​10.00‒14.00.

Telefon: +47 75 51 78 70​

​For generelle spørsmål: