Passord

Passord-tjeneste for studenter, ansatte og eksterne brukere.

Studenter

Dersom du har glemt ditt brukernavn eller glemt ditt passord, velg Glemt passord i Selvbetjeningsportalen.

Passordet ditt har en begrenset levetid. En påminnelse blir sendt som SMS når det er tid for å bytte passord. SMS-en vil se slik ut:
"Kari Nordmann [ditt studentnummer].
Ditt passord går ut om xx dager. Gå til https://konto.nord.no  og velg 'Bytte passord'.
-Nord universitet

Din brukerkonto er aktiv så lenge du har studierett, kontoen blir deaktivert når studiet opphører.

Det kan være lurt å være litt tålmodig når du benytter denne tjenesten, la det gå noen minutter før du prøver det nye passordet. Se også faktaboks 'Hva må gjøres etter passordbytte'.

Hva må gjøres etter passordbytte?

Du kan oppleve at din studentkonto kan bli sperret hvis du har enheter som gang på gang førsøker å koble seg opp mot din konto med feil passord.

Derfor bør du rett etter et passordbytte skrive inn det nye passordet ditt på dine bærbare enheter, hvis du tidligere har benyttet trådløsnettet eduroam på enheten.

iPhone, iPad: Etter passordbytte så vil du bli spurt om passord, skriv da inn det nye passordet.

Windows Phone: På nyere enheter får du beskjed om å fornye innstillingene for Wi-Fi og e-post, skriv da inn det nye passordet.

Eldre Windows Phone enheter: Finn og trykk eduroam under Wi-Fi-innstillingene. Skriv inn det nye passordet.

Android: Finn eduroam under Wi-Fi-innstillingene. Hold fingeren på eduroam til valget Endre nettverkskonfig dukker opp. Skriv inn det nye passordet.

Ansatte og eksterne brukere

Beskrivelse for ansatte og eksterne brukere som praksisveiledere, øvingslærere m.fl.

NB! Ansatte som skal benytte tjenesten Glemt passord må ha registrert sitt mobilnummer i SAP/Portalen.