Passord

Passord-tjeneste for studenter, ansatte og eksterne brukere.

Passordet ditt har en begrenset levetid. En påminnelse blir sendt til din e-postadresse når det er tid for å bytte passord.
Har du glemt passordet eller trenger å bytte så kan du gjøre det selv.

Studenter

Din brukerkonto er aktiv så lenge du har studierett, kontoen blir deaktivert når studiet opphører.

Bytte passord / Glemt passord

Om du vet ditt passord og ønsker å bytte eller du har fått beskjed om at passordet er i ferd med å utgå, velg Bytt passord.

Har du glemt passordet eller dette er utgått, velg Glemt passord. Det kan være lurt å være litt tålmodig når du benytter denne tjenesten, la det gå noen minutter før du prøver det nye passordet. Se også faktaboks 'Hva må gjøres etter passordbytte'.

Hva må gjøres etter passordbytte?

Du kan oppleve at din studentkonto kan bli sperret hvis du har enheter som gang på gang førsøker å koble seg opp mot din konto med feil passord.

Derfor bør du rett etter et passordbytte skrive inn det nye passordet ditt på dine bærbare enheter, hvis du tidligere har benyttet trådløsnettet eduroam på enheten.

iPhone, iPad: Etter passordbytte så vil du bli spurt om passord, skriv da inn det nye passordet.

Windows Phone: På nyere enheter får du beskjed om å fornye innstillingene for Wi-Fi og e-post, skriv da inn det nye passordet.

Eldre Windows Phone enheter: Finn og trykk eduroam under Wi-Fi-innstillingene. Skriv inn det nye passordet.

Android: Finn eduroam under Wi-Fi-innstillingene. Hold fingeren på eduroam til valget Endre nettverkskonfig dukker opp. Skriv inn det nye passordet.

Ansatte og eksterne brukere

Bytte passord / Glemt passord

Beskrivelse for ansatte og eksterne brukere som praksisveiledere, øvingslærere m.fl.

NB! Ansatte som skal benytte tjenesten Glemt passord må ha registrert sitt mobilnummer i SAP/Portalen.

Har du glemt passordet eller dette er utgått, velg Glemt passord. Det kan være lurt å være litt tålmodig når du benytter denne tjenesten, la det gå noen minutter før du prøver det nye passordet. Se også faktaboks 'Hva må gjøres etter passordbytte'.

Videoveiledning

Det er laget en videoveiledning for passordbytte. Den viser også hvordan man registrerer mobilnummer i SAP/Portalen: