Office 365 og annen programvare

Office 365

Studenter ved Nord universitet har tilgang til nett-tjenesten Office 365 på universitetets PC-er, din egen PC, Mac, nettbrett, smarttelefon, eller som Office Online – direkte i nettleseren. I tjenesten inngår Outlook (e-post, kalender og kontakter), Office Online (Word, Excel, PowerPoint, Lync/Skype for Business mm) og  OneDrive med 1 TB lagringsplass. Dokumenter du oppretter kan lagres direkte i «skyen» (OneDrive), og enkelt deles med medstudenter.

Gratis installasjon av Office: Studenter kan installere siste versjon av Office gratis. Office kan installeres på 5 egne enheter samtidig. Se installasjonsveiledningene.

Ved spørsmål om Brukernavn eller Bruker-ID under installasjon skal du benytte:
studentnummer@student.nord.no

OBS! Ved innlogging i Skype for Business benyttes følgende:
• Påloggingsadresse: epostnavn@student.nord.no
• Brukernavn (eventuelt under Avansert): studentnummer@student.nord.no

Etter studietiden: Office 365 og Office 2016 som du har installert som student ved Nord universitet, kan du fortsette å bruke også etter studietiden, men du må tegne nytt abonnement. Les mer om dette på  Microsofts produktside for Office.

Vitenskapelig programvare

• EndNote  - Referansehåndtering ved skriving av vitenskapelige tekster. Studenter og ansatte kan gå til alfasoft.com/nord for å laste ned.

MindManager - Verktøy for å lage tankekart og flytskjema. Studenter og ansatte kan gå til alfasoft.com/nord for å laste ned.

NVivo - Verktøy for kvalitativ analyse av tekst og multimedia informasjon. Studenter og ansatte kan gå til alfasoft.com/nord for å laste ned.

SPSS  - Verktøy for statistisk analayse. Hvis du trenger SPSS på egen maskin, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra www.ibm.com/no-en/marketplace/spss-statistics. Prøveversjonen varer i 14 dager. Ved behov for lisens med lenger varighet, ta kontakt med faglærer og ithelpdesk@nord.no.

QuestBack, Enalyzer - Verktøy for gjennomføring av spørreundersøkelser på nett, e-post og SMS. Nordland benytter QuestBack, mens Trøndelag benytter Enalyzer. For å få disse programmene må du kontakte ithelpdesk@nord.no.

Smart Notebook - Verktøy for å lage og holde undervisningsopplegg på Smart-tavle. Programmet kan brukes uten selve tavla. Last ned nyeste versjon. Velg prøveversjon. Etter 45 dager vil programmet gå over til ‘Limited mode’. Interactive Norway forklarer mer om dette. Ansatte kan finne en versjon i Programvaresenteret.

Veiledninger

Noen veiledninger om installasjon finnes på veiledninger om programvare.