Trådløst nett

Studenter og ansatte benytter trådløsnettet 'Eduroam'. Gjester kan benytte gjestenettet.

Eduroam

Universitetet tilbyr UNINETT Eduroam til alle som har Eduroam gjennom sitt studie- eller ansattforhold.

Tilkobling

For å koble til trådløsnettet anbefales det å bruke Eduroam sin konfigurator:

Velg Nord universitet som din institusjon. Bruk studentnummer@student.nord.no eller ansattnummer@nord.no som brukernavn.

Gjester som benytter Eduroam må benytte sin egen institusjon.

Trådløsguider

Du kan også benytte disse beskrivelsene for å konfigurere tilkoblingen:

Gjestenett

Gjestenettet Nord Gjest er beregnet for gjester. Gjestene benytter selvbetjening for å få et tidsbegrenset brukernavn.

• Velg "Har du ikke konto? / Don’t have an account" for å få tildelt et nytt tidsbegrenset brukernavn.
  • Tast inn ditt mobilnummer slik at et nytt brukernavn og passord blir tilsendt som en tekstmelding. Ta med landskode hvis mobilnummeret ikke er norsk.
  • For å koble til, bruker du det nye brukernavnet og passordet.

Reglement

Hvis maskinen din har virus eller kjører torrent-programvare (eller annen programvare som genererer uønsket trafikk), vil maskinen din sperres for tilgang til internett.

Det er ditt personlige ansvar som bruker av Nord universitet sitt nett å holde maskinen virusfri, samt sørge for at torrent-programvare ikke kjører på maskinen mens du er på campus.