Utskrift

Påfyll av utskriftskonto, utskrift, skanning og kopiering.

Universitetet benytter FollowMe. Dette er et system som er basert på at man benytter sitt studentkort for å få sin utskrift fra en valgfri skriver. Du legger utskriftene dine i en generell utskriftskø når du skriver ut, og kan deretter selv velge hvilken skriver du vil ha det ut på.

Utskriften kommer først ut når du logger deg inn på skriveren med studentkortet.

Påfyll av utskriftskonto

https://betaling.nord.no/ (merk: kan kun nås fra eduroam trådløst nettverk).

Utskrift

På hvert studiested finner du multifunksjonsmaskiner for utskrift, kopiering og skanning. Dra studentkortet eller hold studentkortet foran kortleseren og velg funksjon.

Trøndelag: Første gang du bruker kortet, må det registreres ved en av maskinene. Veiledning for registrering henger ved maskinen.

Priser for utskrift og kopi

• A4 sort/hvitt, enkel/dobbel side: 0.40 kr
  • A4 farge, enkel/dobbel side: 1,60 kr
  • A3 sort/hvitt, enkel/dobbel side: 0,80 kr
  • A3 farge, enkel/dobbel side: 3,20 kr

Utskrift fra datasal

1. Ved utskrift fra datasal sender du dokumentet til skriveren: FollowMe på print-bod

2. Gå til den maskinen du ønsker og bruk studentkortet for innlogging. Da får du en oversikt over utskriftene dine og kan velge å skrive ut.
    Utskrifter du ikke skriver ut blir slettet automatisk neste natt.

Utskrift fra mobile enheter

Utskrift fra mobile enheter kan gjøres via nettleseren. Dette fungerer ikke fra iPad, iPhone eller med Edge på Windows.

• Gå inn på lenka: Utskrift fra mobile enheter
  • Logg inn med ditt studentnummer.
  • Bla gjennom og finn filen du vil skrive ut.
  • Velg skriveren FollowMe for å sende dokumentet til utskrift.
  • Bruk studentkortet ditt for å hente dokumnetet på skriveren.

Ikke bruk Edge nettleser

Det kan opptre problemer ved denne tjenesten ​med bruk av nettleseren Edge som ble innført ved Windows 10.

Hvis du bruker Windows så anbefaler vi andre nettlesere som Internet Explorer, Firefox, Chrome med flere.

Skanning

Du kan skanne dokumenter rett til din epost-konto uten kostnad.

Kopiering

Du kan også kopiere dokumenter.

Forsidemaler

Forsidemaler til studentoppgaver finnes under studier/eksamen.

Veiledninger

Noen veiledninger om utskrift finnes på veiledninger om utskrift.