Påfyll av utskriftskonto, utskrift, skanning og kopiering.

Hvordan fungerer utskriftstjenesten "FollowMe"?

Universitetet benytter FollowMe. Dette er et system som er basert på at man benytter sitt studentkort for å få sin utskrift fra en valgfri skriver. Du legger utskriftene dine i en generell utskriftskø når du skriver ut, og kan deretter selv velge hvilken skriver du vil ha det ut på.

Utskriften kommer først ut når du logger deg inn på skriveren med studentkortet.

På hvert studiested finner du multifunksjonsmaskiner for utskrift, kopiering og skanning. Dra studentkortet eller hold studentkortet foran kortleseren og velg funksjon.

Trøndelag: Første gang du bruker kortet, må det registreres ved en av maskinene. Veiledning for registrering henger ved maskinen.

Utskrift fra datasal

1. Ved utskrift fra datasal sender du dokumentet til skriveren: FollowMe på print-bod
  2. Gå til den maskinen du ønsker og bruk studentkortet for innlogging. Da får du en oversikt over utskriftene dine og kan velge å skrive ut. Utskrifter du ikke skriver ut blir slettet automatisk neste natt.

Utskrift fra mobile enheter

Utskrift fra mobile enheter kan gjøres via nettleseren. Dette fungerer ikke fra iPad, iPhone eller med Edge på Windows. Hvis du bruker Windows så anbefaler vi andre nettlesere som Internet Explorer, Firefox, eller Chrome.

• Gå inn på lenken: Utskrift fra mobile enheter
  • Logg inn med ditt studentnummer.
  • Bla gjennom og finn filen du vil skrive ut.
  • Velg skriveren FollowMe for å sende dokumentet til utskrift.
  • Bruk studentkortet ditt for å hente dokumentet på skriveren.

Hva koster utskrift / kopi?

• A4 sort/hvitt, enkel/dobbel side: 0.40 kr
  • A4 farge, enkel/dobbel side: 1,60 kr
  • A3 sort/hvitt, enkel/dobbel side: 0,80 kr
  • A3 farge, enkel/dobbel side: 3,20 kr

Påfyll av utskriftskonto

For påfyll av utskriftskonto, benytt lenken: betaling.nord.no (merk: nås kun fra campus).

Skanning

Du kan skanne dokumenter rett til din epost-konto uten kostnad. Logg på kopimaskinen med studentkortet ditt, og velg "Epost".

Kopiering

For å ta kopi, logg deg inn på kopimaskinen med studentkortet ditt, og velg "Kopi".

Forsidemaler

Forsidemaler til studentoppgaver finnes under nettsiden studier/eksamen.

Veiledninger

Noen veiledninger om utskrift finnes på veiledninger om utskrift.