Bodø

Bodø by night
Velkommen til Bodø – byen på 67 grader nord med variert kulturtilbud, storbyliv og kort vei til storslagen natur!

Midt i vakre Nordland ligger Bodø, en av Norges raskest voksende byer med over 50.000 innbyggere. Bodø ble nylig kåret til Norges mest attraktive by, og er i rivende utvikling. Her kan du oppleve det beste av byliv og magisk nordlandsnatur ved siden av studiene. 

Hvordan komme seg hit

Til Bodø kan du reise med tog, hurtigbåt, ferge, buss, hurtigrute og fly.

At flyplassen ligger praktisk talt midt i byen gjør reisen kjapp og enkel.

Bodøværingene er kjent for sitt gjestfrie og friske folkelynne, og tilflyttere tas godt imot. Med Bodø som base kan du velge og vrake i opplevelser – og det er alltid kort vei mellom attraksjonene.

Kulturliv

Kulturlivet i Bodø blomstrer, og det kan være vanskelig å velge blant alle tilbudene. Stormen konserthus og bibliotek har fått mye oppmerksomhet internasjonalt – og har blitt svært populære blant byens innbyggere.

Andre høydepunkter er Nordland musikkfestuke og Parkenfestivalen, som trekker tusenvis av fornøyde publikummere hvert år.

Urbane Bodø

Street Art-festivalen Up North har satt sitt markante preg på sentrumsfasadene. Om du tar deg en kunstvandring kan du se de åtte store kunstverkene som anerkjente internasjonale kunstnere laget en hektisk sommeruke i 2016. 

Etterpå kan du utforske de mange nye restaurantene, kafeene og utestedene som har dukket opp de siste årene. Espresso, sushi, svart kaffe eller møsbrømlefse – det finnes alltid et sted uansett om du foretrekker det urbane eller det tradisjonelle.

Shoppingmulighetene er også mange, fra lokal smykke- og glasskunst i sentrum til kjøpesenteret City Nord og Hunstadsenteret utenfor sentrum.

Natur og friluftsliv

Bodø ligger på en halvøy midt i Nordlands vakre kystlinje, derfor er byen som skapt for deg som ønsker en aktiv fritid. I nærområdet finnes et fantastisk løypenett som er godt skiltet og egnet for både fot-, sykkel- og skiturer – og selvsagt finnes det også store idrettshaller og flere treningssentre.

Fo
retrekker du frisk luft og storslått natur er det bare å ta for seg av omlandets vakre kyst og fjell. Her er det ubegrensede muligheter for deg som liker fotturer, kajakkpadling, fjellklatring, toppturer, terrengsykling og paragliding. Og mye mer.

Bodø by light

Mørketid og midnattssol. Nordlys og lyse netter. Kontrastene er store og lyset uendelig fascinerende i Bodø. På grunn av byens åpne beliggenhet ut mot havet er lyset spektakulært hele året.

I mørketiden skimtes glimt av sola som ligger like under horisonten og farger himmelen rosa, blå, oransje og lilla. Om kveldene kan du se nordlyset danse over himmelen – en opplevelse du aldri glemmer!

De lyse sommernettene med blendende midnattssol gjør det vanskelig å gå og legge seg – og hele døgnet kan brukes utendørs.

​​​​​

Fakta om Bodø


  • Grunnlagt i 1816
  • Om lag 53.000 innbyggere
  • Midnattsol fra ca. 4. juni til 8. juli
  • 119 mil til Oslo (1 time og 20 minutter med fly)
  • Verdens sterkeste  tidevannsstrøm, Saltstraumen, ligger 30 minutter fra sentrum

Fakta om Nord universitet


  • 11 000 studenter
  • 1300 ansatte
  • 4 ph.d.-utdanninger
  • Studiestedet ligger på Mørkved, ni kilometer fra Bodø sentrum

Besøksadresse Bodø:
Nord universitet, Bodø
Universitetsalléen 11
8026 Bodø

Postadresse Bodø:
Nord universitet, Bodø
Postboks 1490
8049 Bodø

Leveringsadresse/varemottak Bodø:
Nord universitet
Mørkvedtråkket 30
8026 Bodø​

Mørkvedbukta Forskningsstasjon, Bodø:
Mørkvedbukta 30 Styrhuset
Mørkvedbukta 20 Akvahallene
Mørkvedbukta 22 Feltstasjonen
Mørkvedbukta 26-28 Brygga
8020 Bodø
(se kart her)​


Nyttige lenker