Levanger

Levanger er Nord universitets nest største studiested. Studiestedet ligger på Røstad, er blant de flotteste i landet, og ble omtalt av Gudmund Hernes som «den vakreste campus øst for California».

Hvordan komme seg hit

Å studere i Levanger er praktisk. Med egen perrong omtrent på campus, og med kort vei til studentboliger og bysentrum, klarer du deg godt uten bil. Busstilbudet er også bra.

Og skulle du ha lyst på avveksling, er veien kort til Trondheim og resten av Europa, siden nærmeste flyplass er tre kvarter unna.

Kulturliv

Det skjer mye spennende gjennom hele året på Røstad. Spesielt på Røstad Scene, som er blitt en av byens beste konsertarenaer.

Og har du hatt en slitsom uke, får du en kickstart på helga hver fredag. Da byr musikkstudentene på huskonsert til lunsj, før du på ny hentes inn igjen til studentpub til kvelds.

Byen Levanger

Levanger kalles trehusbyen på grunn av sine mange vakre og gamle bygårder.

Samtidig er byen hipp og moderne, mye takket være sin spreke satsing på barn og ungdom de siste årene.
Midt i sentrum finner du blant annet en fantastisk aktivitetspark, med egen skatearena som rosinen i pølsa.

Natur, sport og friluftsliv

Er du glad i idrett og friluftsliv, er Levanger et eldorado. Her bugner det av lag og foreninger. Samtidig er det kort vei til fjord og fjell.

Naturen i Levanger kan virkelig ta pusten fra deg, noe en spasertur langs den vakre Kjærlighetsstien på studiestedet raskt vil bekrefte.
Her kan du koble av med sydlige inntrykk fra sandstranda, med eksotisk fugleliv langs Trondheimsfjorden, eller med en timeout i den imponerende universitetsparken.

Studentmiljø

På studiestedet finner du en idyllisk sandstrand, som gir et deilig avbrekk fra pensum og forelesninger.
Her ligger også den topp moderne Trønderhallen, med treningssenter, basseng og klatrevegger, til studentvennlige priser.
Den gode atmosfæren merker du godt over hele campus. Både i den moderne kantina, men også i korridorene. Som i den herskapelige Hovedbygningen, hvor sykepleierstudentene får øve opp sine ferdigheter i lokaler og med utstyr som er helt på nivå med det de fleste sykehus kan skilte med.

Fakta om Levanger

• Grunnlagt 1836
  • ca. 20.000 innbyggere
  • Ligger 8 mil nord for Trondheim (ca. 1t og 30min med tog)

Fakta om Nord universitet

• 12 000 studenter
  • 1200 ansatte
  • 4 ph.d. utdanninger
  • Studiestedet ligger på Røstad, like ved Levanger sentrum

Visste du at..?

Visste du at Levanger er blitt rammet av tre store bybranner? Brannen i 1897 rammet midt under eksamen til lærerstudentene.

Historien skal ha det til at de fikk tilbud om å skrive ferdig eller evakueres…