Levanger

Levanger hovedbygning
Levanger er Nord universitets nest største studiested. Studiestedet ligger på Røstad, midt i naturen, med togstopp i umiddelbar nærhet og med god tilgang på studentboliger. Som en ekstra bonus finner du Røstad Scene, en av byens beste konsertarenaer, midt i hjertet av campus.

Hvordan komme seg hit

Å studere i Levanger er praktisk. Med egen perrong omtrent på campus, og med kort vei til studentboliger og bysentrum, klarer du deg godt uten bil. Busstilbudet er også bra. 

Og skulle du ha lyst på avveksling, er veien kort til Trondheim og resten av Europa, siden nærmeste flyplass er tre kvarter unna.

Kulturliv

Det skjer mye spennende gjennom hele året på Røstad. Spesielt på Røstad Scene, som er blitt en av byens beste konsertarenaer.

Og har du hatt en slitsom uke, får du en kickstart på helga hver fredag. Da byr musikkstudentene på huskonsert til lunsj, før du på ny hentes inn igjen til studentpub til kvelds.

Byen Levanger

Levanger kalles trehusbyen på grunn av sine mange vakre og gamle bygårder.
 
Samtidig er byen også moderne, mye takket satsingen på barn og ungdom de siste årene.
Midt i sentrum finner du blant annet en fantastisk aktivitetspark, med egen skatearena.


Natur, sport og friluftsliv

Er du glad i idrett og friluftsliv, er Levanger et supert utgangspunkt for slik aktivitet. Her bugner det av lag og foreninger du kan være aktiv sammen med, enten du trekkes mot fjord eller fjell. 
        
Naturen i Levanger kan virkelig ta pusten fra deg, noe en spasertur langs den vakre Kjærlighetsstien på studiestedet raskt vil bekrefte.
Her kan du koble av med sydlige inntrykk fra sandstranda, med eksotisk fugleliv langs Trondheimsfjorden, eller med en timeout i den imponerende universitetsparken. 

Studentmiljø

Ved campus finner du en idyllisk sandstrand, som gir et deilig avbrekk fra pensum og forelesninger.
Her ligger også den topp moderne Trønderhallen, med treningssenter, basseng og klatrevegger, til studentvennlige priser.
           
Den gode atmosfæren merker du godt over hele campus. Både i den moderne kantina, men også i korridorene – og ikke minst i den herskapelige Hovedbygningen, hvor sykepleierstudentene holder til. 

Campusutviklingsplan

Nord universitet har i løpet av det siste året hatt et tett samarbeid med Statsbygg i arbeidet med campusutviklingsplan for campus Levanger.

Styret vedtok denne planen 10. juni 2021, og den vil legge grunnlag for videre arbeid med handlingsplan. Det vil etter hvert også arbeides med prosjektering og ulike tiltak i lys av planen.

Campusutviklingsplanen har en planhorisont på 10 år, før den skal revideres.
I tillegg til campusutviklingsplanen presenteres det også nedenfor andre relevante dokumenter, som er utarbeidet i løpet av planprosessen.

Dersom du har spørsmål, kontakt eiendomsavdelingen​​​​​

Fakta om Levanger


  • Grunnlagt 1836
  • Ca. 20.000 innbyggere
  • Ligger 8 mil nord for Trondheim (ca. halvannen time med tog)

Fakta om Nord universitet


  • 11 000 studenter
  • 1300 ansatte
  • 4 ph.d.-utdanninger
  • Studiestedet ligger på Røstad, like ved Levanger sentrum

Besøksadresse Levanger:
Nord universitet, Levanger
Høgskoleveien 27
7600 Levanger

Postadresse Levanger:
Postboks 93, 7601 Levanger

Nyttige lenkerVisste du at Levanger er blitt rammet av tre store bybranner? Brannen i 1897 rammet midt under eksamen til lærerstudentene. Historien skal ha det til at studentene fikk tilbud om å skrive ferdig før de måtte evakuere.