Mo i Rana

Campus Mo i Rana
Mo i Rana er Nord-Norges tredje største by. Vårt studiested midt i sentrum av byen har gode studiemuligheter.

​Campus Helgeland ble åpnet i 2013 og ligger i sentrum av Mo i Rana, og alt ligger vel til rette her for at du som student skal trives og lykkes med dine studier  hvis du er interessert i det. Plassert mellom fjord og fjell har du i Mo i Rana et godt utgangspunkt for å utforske den vakre Helgelandskysten og fjellene rundt oss  med alle sine muligheter for jakt, fiske, turer, og friluftsliv. I byen har vi et aktivt kulturliv med festivaler og konsertopplevelser for enhver smak.

Hvordan komme seg hit

Til Mo i Rana kan man reise med fly (Widerøe) via Bodø eller Trondheim, og Røssvoll flyplass ligger ca. en mil nord for Mo i Rana.  Det går flybuss fra flyplassen til Mo i Rana sentrum.

Man kan også ta tog/Nordlandsbanen til Mo i Rana fra Trondheim (nordgående)  og Bodø (sørgående). Flybussen har endestasjon ved jernbanestasjonen – som ligger ca. 350 meter fra Campus Helgeland.

E6 passerer også gjennom byen.

Bygget Campus Helgeland

Lokalene er moderne med stor kantine, auditorium, grupperom, forelesningssaler og et hyggelig bibliotek. Innen hundre meter fra lokalene finner du flere varehus, utelivstilbud, kulturtilbud og treningsfasiliteter, samt kino, teater, kafeer, puber og restauranter. Samtidig er veien kort mellom by, kyst og fjell.

Bolig

Ved studiested Mo i Rana finnes det  pr. i dag ikke egne studenthybler, men det er vedtatt bygget 60 enheter som skal stå ferdige til studiestart høsten 2020. Studenter må inn til da belage seg på å leie hybler på det private markedet. Her er det bygget flere nye hybler forbeholdt studenter i nærhet til campus.

Om man ikke er kjent i Mo i Rana kan det være greit å vite om de forskjellige bydelene og avstand til campus som ligger i sentrum av Mo i Rana. Campus ligger ca. 200 meter fra bussholdeplass, togstasjon, og endestopp for flybuss (jernbanestasjonen).

Mo i Rana sentrum – gåavstand til campus og de aller fleste fasiliteter som butikk, puber, cafeer, kino, teater, badeland, treningssenter m.m.

Åga og Hauknes – ligger ved E6 sørover fra Mo i Rana. Avhengig av hvor man får hybel er det ca. 4 – 7 kilometer fra sentrum/campus. Kolonialforretning i Åga. Gode bussforbindelser til sentrum.

Gruben – ligger ved E12  mot Sverige/østover. Avhengig av hvor man får hybel er det ca. 3 – 7 kilometer fra sentrum. Restauranter/cafe og kolonialforretninger sentralt på Gruben. Gode bussforbindelser til sentrum.

Selfors – ligger ved E6 nordover fra Mo i Rana. ca. 2 – 5 km. fra sentrum/campus. Går på ca. 30 minutter i normal fart. Gode bussforbindelser. Kolonialforretning på stedet.

Ytteren – ligger ved riksvei 12 (forlengelse av E12) vestover fra Mo i Rana. Avhengig av hvor man får hybel er det ca. 3,5 – 8 kilometer fra sentrum. Flere kolonialbutikker, cafe og noen andre butikker  sentralt på Ytteren. Gode bussforbindelser til sentrum.

Båsmoen – ligger ved riksvei 12 i forlengelse av Ytteren. Ca. 6 – 8 kilometer fra sentrum. Kolonialbutikk på Båsmoen. Gode bussforbindelser til sentrum.

Tips: Om du ikke har et spesielt ønske om å bo usentralt så sjekk gjerne ut flere alternative tilbud om hybel. Du finner ganske sikkert noe nært campus/sentrum om du ønsker det.

For å  finne hybel er det flere mulige kanaler du kan bruke. Vi anbefaler alle å gå inn på Studentinord sin hjemmeside for boligformidling, da vi anbefaler alle hybelformidlere til å bruke denne siden.

- FB-sider relatert til utleie i Mo i Rana  (her kan du også legge inn et ønske om hybel i en bestemt bydel hvis du ønsker det).

- Finn.no – hybler til leie.

- Lokalpressen. Rana Blad er lokalavisen i Mo i Rana. Her er det fortsatt enkelte som legger ut annonser for hybler og leiligheter til leie.

- Kontakt Rana studentforening og be om tips og hjelp.

Studentaktiviteter, kultur og friluft

Mo i Rana har attraktive friluftstilbud både sommer og vinter.  I Rana kommune er det fantastiske forhold for jakt og fiske, toppturer, eller turer med ski, kajakk og sykkel.  I tillegg har vi ca. 7 km fra sentrum Skillevollen idrettspark, som er et eldorado for langrenn, skiskyting, alpint og snowboard.

Lysløyper for ski er det i de fleste bydelene rundt Mo i Rana. Vi har flere attraktive festivaler i byen med Verketfestivalen, Smeltedigelen, Vinterlysfestivalen, ifjordfestivalen som  er populære kultur- og musikkfestivaler.

Øya Træna med  Trænafestivalen som har tilnærmet kultstatus blant hardbarka festivalgjengere når du med buss og ferge fra Mo i Rana.
Helgelandskysten i sin alminnelighet er et eldorado for båtliv, øyloffing, sykling, kajakk, fiske, og flotte opplevelser i fantastisk natur. Anbefales!
Flere idrettsanlegg, idrettshall, badeland, og treningssenter finner du også i sentrum av Mo.

Scener for konserter, debatter, quiz, m.m. ligger bare 50 meter fra campus.
I Mo i Rana er det et utall av lag og foreninger, kor, korps, pistolklubb, politiske, humanitære,  og kristne foreninger, idrettslag, hundeklubb, bridgeklubb, etc. etc. som gjerne vil ha studenter som medlemmer.

Flere aktører innen kultur og aktivitet samarbeider med  Rana studentforening, og slik kan du delta i forskjellige aktiviteter og berike studenthverdagen din.

Fakta om Mo i Rana

Innbyggertall: ca 26 000
Beliggenhet: Nord-Helgeland, så å si rett under Polarsirkelen

Visste du at...

Mo i Rana kalles Polarsirkelbyen?