Mo i Rana

Campus Mo i Rana
Mo i Rana er Nord-Norges tredje største by. Vårt studiested midt i sentrum av byen har gode studiemuligheter.

Campus Helgeland ligger i sentrum av Mo i Rana, og med sin beliggenhet er det kort avstand fra campus til byens butikker, utelivstilbud, kino, teater, treningsfasiliteter og kommunikasjonsmidler som tog, buss og fly. Campus Helgeland ble åpnet i august 2013 og er Norges mest moderne campus.

Hvordan komme seg hit

Byen er et kommunikasjonssentrum på Helgeland. E6 passerer gjennom byen. Det er flyplass en mil nord for Mo i Rana, Nordlandsbanen går gjennom byen på tur nordover til Bodø.

Bygget Campus Helgeland

Lokalene er moderne med stor kantine, auditorium, grupperom, forelesningssaler og et hyggelig bibliotek. Innen hundre meter fra lokalene finner du flere varehus, utelivstilbud, kulturtilbud og treningsfasiliteter, samt kino, teater, kafeer, puber og restauranter. Samtidig er veien kort mellom by, kyst og fjell.

Studentmiljø

Studentene trekker gjerne frem det gode klassemiljøet når de skal beskrive studielivet her. Alle kjenner alle, og foreleserne strekker seg langt for at du som student skal gjøre det godt. Klassene er små, noe som gjør det lett å be om hjelp.

Kultur og friluft

Mo i Rana har attraktive friluftstilbud både sommer og vinter. Som jakt og fiske, toppturer, eller turer med ski, kajakk og sykkel. Verdt å nevne er Skillevollen idrettspark, som er et eldorado for langrenn, skiskyting, alpint og snowboard.

Verketfestivalen, Smeltedigelen og Vinterlysfestivalen er populære kultur- og musikkfestivaler. I Rana studentforening kan du delta i forskjellige aktiviteter og berike studenthverdagen din.

Fakta om Mo i Rana

Innbyggertall: ca 26 000
Beliggenhet: Nord-Helgeland, så å si rett under Polarsirkelen

Visste du at...

Mo i Rana kalles Polarsirkelbyen?