Nesna

Nesna ligger sentralt på den vakre Helgelandskysten, 67 km sørvest for Mo i Rana. Kommunen består av tettstedet Nesna, samt de tre øyene Hugla, Handnesøya og Tomma. På Nesna har høyere utdanning tradisjon helt tilbake til 1918.

Nesna er den store lille universitetsbygda i Nord universitet. Her er alle studier samlingsbaserte. Nærhet til den spektakulære Helgelandsnaturen gjør at fritiden din kan fylles med fantastiske naturopplevelser på både sjø og land. I tillegg finnes det et godt tilbud innen etter- og videreutdanning for lærere.

Hvordan komme seg hit

Nesna ligger langs kystriksveien på Helgelandskysten. Du kommer hit med hurtigruta, via buss fra Mosjøen eller hurtigbåt fra både Sandnessjøen, Bodø og øyene på Helgeland.

Om Nesna

Innhold her Nesna er et inkluderende og flerkulturelt samfunn. I alt har kommunen innbyggere med ca. 30 ulike nasjonaliteter. Selv om Nesna er et lite tettsted, finner du både pub, kafe, restaurant, treningsenter, idrettslag, teatergruppe, samt ca. 60 andre lag og foreninger. Nesna er også vertsskap for den årlige Sjyen-festivalen.

Natur og friluft

Nærhet til den spektakulære Helgelandsnaturen gjør at fritiden din kan fylles med fantastiske naturopplevelser på både sjø og land.  I Nesna kommune finnes mange fine turmuligheter både på sommer- og vinterstid.

Studentmiljø

På Nesna blir du ikke borte i mengden. Her blir du sett og får være synlig. Klassene er små, og alt ligger til rette for at du skal få god kontakt med dine medstudenter og faglærere.

Administrasjonen er også synlig og lett tilgjengelig for deg  som er student dersom du har spørsmål.
Selv om studiene er samlingsbaserte, blir du som student fort en del av miljøet på studiestedet.

Studentvelferd

Studentinord har ansvar for store deler av velferdstilbudet til studentene, og bidrar med bolig, kantine, barnehage og rådgivningstjeneste. Studentsamfunnet skaper aktiviteter både for fastboende og tilreisende studenter, og arrangerer blant annet en årlig studentuke, konserter, quiz og studentkino.

Nord universitet inviterer verden for studentene30. september 2019 får Nord-studenter møte studieansvarlige fra universiteter i Australia, Europa og Nord Amerika. https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Nord-universitet-inviterer-verden-for-studentene.aspxNord universitet inviterer verden for studentene
Godt møte om samfunnssikkerhetIngvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) besøkte sikkerhets- og beredskapsuniversitet. https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Engasjert-statsrad-i-norsk-samfunnsikkerhet-.aspxGodt møte om samfunnssikkerhet
Nord universitet vil koordinere sikkerhetsmasterRegjeringen ønsker ny masterutdanning om beredskap og sikkerhet. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen inviterer Nord universitet inn i dialogen.https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Nord-universitet-vil-koordinere-sikkerhetsmaster.aspxNord universitet vil koordinere sikkerhetsmaster

Innbyggertall:
ca 1900
Beliggenhet: Mellom Sandnessjøen og Mo i Rana

Visste du at...?

Visste du at rockeartisten Ida Maria bor på Nesna? Hun er også valgt inn for partiet De Grønne i kommunestyret.

Kontakt oss:

Studiestedsadresse: