Steinkjer

Campus Steinkjer
Nord universitet, Steinkjer ligger midt i hjertet av byen, med nærhet til alt du trenger.

Ved Nord universitet i Steinkjer er det i overkant av  1000 studenter. Selve studiestedet ligger midt i hjertet av byen, kun en kort spasertur fra togstasjon, kjøpesenter og idrettsanlegg.

Hvordan komme seg hit

Steinkjer ligger 1t og 25m nord for Trondheim lufthavn Værnes med toget, og er den klart foretrukne måten å reise til/fra Steinkjer.

Byen Steinkjer

Steinkjer byr på mange kultur- og naturattraksjoner.

Den årlige Steinkjerfestivalen i juni er det største trekkplasteret. Da forvandles hele byen til et folkehav, med scener og artister i hver en krok.

Foto: Lillian Høisæther

Natur, sport og friluftsliv

Foto: SteinkjerfotografenEr du glad i natur og friluft, er Steinkjer perfekt - sommer som vinter. Her er det tilbud overalt, med mange tilrettelagte løyper for både vandring og sykling.

Liker du å utfordre komfortsonen, gir grottevandring et deilig avbrekk. Vil du heller la tankene flyte fritt, er det et rikt laksefiske her.

Foto: Steinkjerfotografen

Studentmiljø

Studentene våre trives godt i Steinkjer, og trekker ofte frem det gode samholdet som det beste. Her blir du garantert ikke borte i mengden.

De peker på at Steinkjer er både urban og tilbaketrukket på samme tid. En liten storby, med nok partyfaktor for alle, men samtidig passe rolig.

Våre studietilbud

Nord universitet i Steinkjer har et bredt studietilbud, med alt fra husdyrfag og utmarksforvaltning, til film og tv, spill og opplevelsesteknologi, økonomi- og administrasjon, ledelse, regnskap og revisjon.

Fakta om Steinkjer

• Grunnlagt 1857
  • ca. 22.000 innbyggere
  • Ligger 12 mil nord for Trondheim (ca. 1t og 50min med tog)

Fakta om Nord universitet

• 12 000 studenter
  • 1200 ansatte
  • 4 ph.d. utdanninger

Visste du at...?

Visste du at Norges geografiske midtpunkt ligger i Steinkjer?