Trafikant- og kjøretøystudier

Nord universitet tilbyr studier innen trafikant og kjøretøy på oppdrag fra Statens vegvesen. Studiene er bygd opp av ulike moduler som til sammen bygger kompetanse for ansatte innenfor ulike deler av Trafikant- og kjøretøyseksjonen. Studiene er samlings- og nettbaserte.

Slik søker du om studieplass:

Studiene er forbeholdte ansatte i Statens vegvesen som er påmeldt gjennom kurskalenderen. Ca fire uker før studiestart vil du få en e-post fra Nord universitet med informasjon om hvordan du registrerer deg i vår søknadsportal og laster inn dokumentasjon som viser at du er kvalifisert til studier ved Nord universitet. Etter at dokumentasjonen er vurdert av vårt opptakskontor vil du få e-post med bekreftelse på studieplass.

Opptakskrav TK studiene:

Opptakskrav: Må være ansatt i Statens vegvesen. Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Utdanning skal dokumenteres med vitnemål, karakterutskrift eller lignende. Yrkespraksis skal dokumenteres med attest.

Mer informasjon om realkompetanse og hvilken dokumentasjon som kreves finner du her

Mer informasjon om generell studiekompetanse finner du her

Problemer med å søke?

Her finner du oss

August 2017 flyttet Nord universitet, Stjørdal inn i nye lokaler. Vår besøksadresse er: Wessels veg 75, 7502 Stjørdal. Det nye studiestedet ligger like ved E6 om lag 4 km fra Værnes flyplass. Kommer du med tog vil det være en fin spasertur på rundt 15 minutter (ca 1km).

Kommer du med bil fra Trondheim kan du ta til venstre i den store rundkjøringa på E6 ved Stjørdal sentrum. Du følger da Wessels veg fram til campus, som vil ligge på venstre hånd, vis-à-vis Plantasjen.

Se kart

TKS100 Trafikant- og kjøretøystudiet basis

Studiet går over ett semester og vil gjennomføres som en kombinasjon mellom fysiske og nettbaserte samlinger.

TKS200 Grunnutdanning for førerprøvesensorer

Studiet består av tre emner:

- SEN 500 Trafikkfaglig kompetanse 20 sp (del A)
- SEN 5101 Vurderingskompetanse 25 sp (del B)
- SEN 590 Praktisk førerprøvearbeid – grunnutdanning 0 sp (inngår i SEN 5101) (del C)

Studiet gjennomføres som en kombinasjon mellom fysiske og nettbaserte samlinger.

Fagansvarlig del A: Bård Aune bard.aune@nord.no
Fagansvarlig del B: Eva Dalland eva.b.dalland@nord.no

TKS210 Tilleggsutdanning for motorsykkelsensorer

Studiet består av to emner:

SMC 510 Motorsykkelkompetanse 15 sp (del A)
SMC 590 Praktisk førerprøvearbeid 0 sp (del B)(inngår i SMC 510)

Fagansvarlig del A: Jan Petter Wigum jan.p.wigum@nord.no
Fagansvarlig del B: Karsten Nikolaisen karsten.nikolaisen@vegvesen.no

TKS230 Tilleggsutdanning for sensorer i tunge klasser

TKS240 Tilleggsutdanning for sensorer i klasse T

TKS260 Tilleggsutdanning for sensorer ved kjørevurdering

Studiet består av tre emner: