Stjørdal

Stjørdal ligger i hjertet av Trøndelag, kun 30 km fra trønderhovedstaden Trondheim. Hit kommer du deg enkelt fra hele landet, til et studiested idyllisk plassert ved Trondheimsfjorden.

​​​​Her finner du studenter fra hele landet, enten du studerer til trafikklærer, tar Master in Business Administration (MBA), årsstudiet i økonomi, markedsføring og ledelse eller deltar på en av våre mange samlingsbaserte studier og kurs.

Hvordan komme seg hit

Nord universitet, studiested Stjørdal holder til i Wessels veg 75 og ligger en halv times kjøring nordover fra Trondheim. Fra flyplassen Værnes er det ca 5 minutter med bil.

Kommer du til Stjørdal med tog er det 15 minutter å gå fra togstasjonen. Kommer du med buss er nærmeste stoppested Tangen Nord, eller du kan ta buss til Stjørdal stasjon og gå derifra.Om Stjørdal

Studerer du i Stjørdal har du kort vei til alt. Innen en halvtime er du i Trondheim. Drar du østover kan du kose deg i Åres puddersnø i løpet av halvannen time. Og med en internasjonal flyplass midt i byen, er storbyer som London og Berlin kun et par timer unna.
Trøndelags nest største kan by friste med mye spennende i seg selv. 

Juvelen i byen er Kimen, et av landets flotteste kulturhus, med topp moderne kinosaler, konsertsaler, bibliotek og fritidsklubb. På fritida kan du fråtse i tilbud, siden Stjørdal har over 500 lag og foreninger. Byen kan skilte med en av landets beste skateparker, og er også et mekka for klatrere fra hele Europa. 

Liker du laksefiske, finner du en av landets beste elver, Stjørdalselva, kun et par fluekast fra campus. Som idretts-by er Stjørdal vertsby for en rekke nasjonale mesterskap hvert år. Men byen har også klodens øyne rettet mot seg, som arrangør av VM-runder i rallycross de siste årene.

I Stjørdal finner du tettstedet Hell, som jo har god internasjonal klang. Her arrangeres festivalen «Blues in Hell» hvert år, og takket være en lokal ildsjel kan du nå ta en «Hellfie» på Hellbrua, med en Hollywood-inspirert fjellside i bakgrunnen.

Studiested Stjørdal

Stjørdal er kjent for sitt gode, intime studiemiljø og inkluderende ansatte. Studiestedet har moderne og trivelige lokaler med et læringsmiljø som gir deg gode forutsetninger for å lykkes. Vil du koble av en stund kan du gjøre det i et av våre studentsosiale areal, eller i kantina hvor du kan ta en matbit og nyte sjøutsikten.

Studiestedets nærhet til flyplassen gjør at studiestedet passer godt for etter- og videreutdanningsstudier.

Nord universitet trafikkskole

Nord universitet, Stjørdal utdanner trafikklærere, og våre trafikklærerstudenter trenger praksis. Ett av virkemidlene er driften av øvingsskolen Nord universitet Trafikkskole. 

Her kan du som ønsker å ta førerkort søke om plass for å bli en av våre øvingselever!Supplemental Instruction (SI)

Den studentaktive læringsformen Supplemental Instruction (SI) er et frivillig tilbud om faglig veiledning i regi av studentene selv. Det handler om læring i samarbeid med andre, hvor betydningen av relasjoner, veiledning og refleksjon som metode og verktøy for læring vektlegges. Formålet med SI er å forbedre studentens prestasjoner og minske risikoen for studieavbrudd.​

Fakta om Stjørdal

Innbyggertall: Ca. 23 500
Beliggenhet: Tre mil nord for Trondheim

Fakta om Nord universitet


  • 11 000 studenter
  • 1300 ansatte
  • 4 ph.d.-utdanninger

Besøksadresse Stjørdal
Nord universitet, Stjørdal
Wessels veg 75
7502 Stjørdal

Postadresse Stjørdal:
Postboks 324
7501 StjørdalNyttige lenker