Nord universitet, Stjørdal

Stjørdal kommune og Stjørdal by er i vekst og utvikling. Stjørdal ligger sentralt plassert i Trøndelag, 35 km fra Trondheim, og er et trafikalt knutepunkt med stor tilgjengelighet.

Studerer du i Stjørdal har du kort vei til alt. Innen en halvtime er du i Trondheim. Drar du østover kan du kose deg i Åres puddersnø i løpet av halvannen time. Og med en internasjonal flyplass midt i byen, er storbyer som London og Berlin kun et par timer unna.

Hvordan komme seg hit

Stjørdal ligger en halv time nordover fra Trondheim. Med fly kommer du deg til hit fra de fleste steder i Norge. Nordlandsbanen og E6 går også gjennom Stjørdal.

Kultur og friluft

Trøndelags nest største kan by friste med mye spennende i seg selv.

Juvelen i byen er Kimen, et av landets flotteste kulturhus, med topp moderne kinosaler, konsertsaler, bibliotek og fritidsklubb. På fritida kan du fråtse i tilbud, siden Stjørdal har over 500 lag og foreninger. Byen kan skilte med en av landets beste skateparker, og er også et mekka for klatrere fra hele Europa.

Liker du laksefiske, finner du en av landets beste elver, Stjørdalselva, kun et par fluekast fra campus. Som idretts-by er Stjørdal vertsby for en rekke nasjonale mesterskap hvert år. Men byen har også klodens øyne rettet mot seg, som arrangør av VM-runder i rallycross de siste årene.

I Stjørdal finner du tettstedet Hell, som jo har god internasjonal klang. Her arrangeres festivalen «Blues in Hell» hvert år, og takket være en lokal ildsjel kan du nå ta en «Hellfie» på Hellbrua, med en Hollywood-inspirert fjellside i bakgrunnen.

Welcome to Hell!

Studiemiljø

«Studiemiljøet her er veldig tett, siden vi er kun 200 studenter til sammen. Det gjør at du kommer nær alle. Her er det åpen dør og alltid god hjelp å få.»

- Yvonne Ekrene Lien, trafikklærerstudent.

Fakta om Stjørdal

Innbyggertall: ca 23 500
Beliggenhet: tre mil nord for Trondheim