Informasjon om studiestart i Vesterålen

Velkommen til Nord universitet, Vesterålen. Her finner du praktisk informasjon i forbindelse med studiestart mandag 20. august 2018. 

Offisielt åpningsprogram Vesterålen

Her finner du oss

Ansatte ved Nord universitet, Vesterålen sitter i Hurtigrutens Hus i kontorkorridoren til venstre innenfor hovedinngangen. Til høyre for hovedinngangen finner du vårt bibliotek.

PC lab finner du i biblioteksarealet i 1. etg.

Det er flere klasserom rundt omkring i bygget. Universitetet vil i all hovedsak benytte undervisningsrom i 3. og 4. etg. Du vil finne info nede ved trappoppgangen og utenfor våre kontorer om hvor du skal ha samling inneværende uke.

Åpningstid og adgang

Våre lokaler ligger i Hurtigrutens Hus, Stokmarknes og åpningstidene i administrasjonen er fra 09.00-15.00.  

Som student hos oss kan du benytte pc-lab og biblioteket uavhengig av våre åpningstider. Studentkortet benyttes som adgangskort i våre lokaler i Hurtigrutens Hus, sammen med en pinkode dere vil få tildelt. 

Registrering

For å oppnå studentstatus ved Nord universitet må alle studenter betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved studiestart hvert semester.
Les mer om semesteravgift og semesterregistrering her

Studentkort og studentbevis

Diverse praktisk informasjon

Hvordan logge seg på Studentweb
Du logger deg på Studentweb med studentnummer som du mottar i velkomstbrevet.
Eventuelt kan du klikke på Send PIN-kode med e-post i innloggingsbildet.

Hva er en utdanningsplan
Utdanningsplan er et redskap som skal sikre et tettere og mer forpliktende forhold mellom deg og Nord universitet. Utdanningsplanen din skal hjelpe deg å planlegge studieløpet ditt. 

Hva er Canvas
Canvas er Nord universitets læringsstøttesystem og tilsvarer Fronter / itslearning, som du kanskje kjenner fra før. 
Du får tilgang til Canvas senest en time etter at du har godkjent utdanningsplanen din i Studentweb. 

Du finner innlogging til Canvas her. Logg inn med brukernavnet og passordet ditt som du mottar i velkomstbrevet

NB! Pålogging til Fronter (tidligere læringsstøttesystem) stenges 1. juli

Glemt passord? 
På denne siden kan du tilbakestille et passord du har glemt, eller låse opp en brukerkonto som er stengt.

E-post
Din tildelte student-epostadresse: navn.etternavn@student.nord.no skal være din primæradresse i elektronisk kommunikasjon med forelesere og ansatte på universitetet. Viktig informasjon fra universitetet vil bli sendt til denne e-postadressen.

Kopiering

Kopimaskin/skriver står inne i PC-laben.  Du benytter ditt studentkort for å kopiere. Du kan fylle på ditt kort ved hjelp av ditt bankkort. Du kan også skrive ut fra egen bærbar PC. Ansatte har ikke anledning til å ta kopier til alle studenter, og vi ber om forståelse for dette.

Gratis installasjon av office

Studenter kan installere siste versjon av Office gratis. Office kan installeres på 5 egne enheter samtidig.

Les mer her

Botilbud

Studenter ved Nord universitet kan leie rom hos Vesterålen kysthotell 76 15 29 99, Sortland Camping 76 11 03 00 og Hurtigrutens Hus 7616 4020/97 95 09 39 til studentvennlige priser.

For fler detaljer, klikk her

Samlinger i Bodø

De av dere som skal ha samlinger i Bodø kan leie hybler, ha mulighet for barnehageplass, etc. ved å ta kontakt med Studentinord i Bodø på 755 17240

Tilrettelegging

Dersom noen av dere trenger ekstra tilrettelegging for å kunne gjennomføre studiene, bes dere om å ta kontakt med studiestedsleder. Dette kan for eksempel være at dere pga helseplager, lese- og skrivevansker, har krav på å gjennomføre eksamen på PC etc.

Ved behov for hjelp og informasjon, ta kontakt med Janne Dahl Rønning. For søknad om tilrettelegging av eksamen Benytt vårt digitale skjema

Grupperom

Grupperom kan reserveres, ta kontakt med administrasjonen. Vi ønsker ellers at studentene benytter gruppearbeidsplasser i biblioteket og ellers rundt omkring på huset. Vi har dessverre ikke stillelesesal på huset, men dersom vi ikke har undervisning på rom 300 er det mulig å låne dette ved forespørsel.


Har du spørsmål utover dette, ikke nøl med å kontakte oss i administrasjonen.

Vel møt som student, og lykke til!