Om Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv.

Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 11.000 studenter og 1.300 ansatte, fordelt på flere studiesteder i Nordland og Trøndelag.

Du kan være fulltidsstudent ved et av våre studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Våre studietilbud er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.

Gjennom en flercampusmodell i Nordland og Trøndelag sikrer vi at Nord universitet er tett på det arbeids- og næringslivet vi er en del av. Nærhet og samarbeid mellom kunnskapsinstitusjonen Nord universitet og samfunns- og arbeidslivet skaper vekst, gjennom utdanning av kompetent arbeidskraft og ledere og gjennom forskning som skaper vekst og nye arbeidsplasser.

Vi har ledende nasjonale forskningsmiljøer for eksempel innen havbruk/biovitenskap og innen innovasjon/ entreprenørskap. Nord universitet samarbeider med kunnskapsinstitusjoner i mange spennende land. Vi har mange internasjonale studenter og vi tilbyr utveksling på mange studieretninger. Vi har internasjonalt orienterte fagmiljøer med etablerte fellesgrader og forskningssamarbeid med institusjoner blant annet i Russland, Ukraina og Slovakia.

Organisasjon og ledelse

Nord universitet ledes av et styre med Vigdis Moe Skarstein som styreleder. Rektor Hanne Solheim Hansen leder institusjonen i det daglige.

Organisasjonskart