Natur- og kulturminneoppsyn

Årsstudium i Steinkjer

Har du lyst til å arbeide med naturoppsyn? Da må du gripe denne sjansen! Gjennom teori og praksis lærer du om norsk natur, kulturminner og oppsynstjenester knyttet til disse. Studiet er samlingsbasert.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptak til studieprogrammet krever  Generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse: I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse ved Nord universitet gjelder følgende fagspesifikke krav for realkompetanseopptak på studiet: Relevant arbeidserfaring i tilknytning til naturoppsyn, kulturminner, naturguiding, vilt- og fiskeforvaltning eller andre biologiske fagområder.

Jobbmuligheter

Årsstudiet gir bred kompetanse for å kunne arbeide med ulike typer oppsynstjenester, veiledning og informasjon. Basiskurset som inngår som en del av årsstudiet gir faglig bakgrunn for miljøkontroll: herunder planlegging, utførelse og rapportering. Både årsstudiet og basiskurset tilfredsstiller det faglige grunnlaget for tildeling av begrenset politimyndighet. Vi gjør oppmerksom på at det er politiet som eventuelt utsteder slik myndighet, og at dette stiller krav til plettfri vandel. Enkeltemner fra årsstudiet gir grunnlag for arbeidsoppgaver knyttet til emnenes spesifikke faginnhold.

Videre utdanning

Studiet gir en praktisk og anvendt tilnærming til fagområdet. Dette gir en kompetanse som egner seg godt i kombinasjon med en bachelor- eller mastergrad innen naturforvaltning eller biologiske fag ved norske universitet og høgskoler.

Utenlandsopphold

Årsstudium i natur- og kulturminneoppsyn har ikke mulighet for utenlandsopphold.

Samlinger

Samlingsdatoer for 2020/2021:

Samling 1: 24.08. – 04.09
Samling 2: 12.10. – 21.10
Samling 3: 15.03. – 24.03
Samling 4: 19.05. – 27.05

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020

Studiestart 2019

Viktig informasjon

Velkommen som student på natur- og kulturminneoppsyn ved fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA), studiested Steinkjer. Vi gleder oss til å ta i mot nye studenter i vår flunkende nye InnoCamp.

Obligatorisk oppmøte og undervisning
Merk at det er krav om minst 80% oppmøte. Vennligst gi beskjed til studieveileder dersom du er forhindret i å møte til oppstart, eller dersom du har spørsmål.

Timeplan
Tid og sted for undervisning på ditt studieprogram finner du her: Timeplan for natur- og kulturminneoppsyn

Pensum
Pensum finner du ved å klikke deg inn på hvert enkelt emne under «Oppbygging/emner».

Finn frem
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus.

Program

All studenter som takker ja til studieplassen vil få tilsendt et detaljert inforbrev senest i uke 33. Det er til sammen fire samlinger, to på høsten og to på våren.  Klikk på "Samlinger" lenger ned på siden for å se oversikt over samlingsdatoer.

Studentliv

Informasjon om studentlivet i Steinkjer finner du her.

Studiepoeng 60
Type studium Årsstudium