Natur- og kulturminneoppsyn

Årsstudium i Steinkjer

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og praktisk informasjon

Velkommen som student ved Årsstudium i natur- og kulturminneoppsyn ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

På årsstudium i natur- og kulturminneoppsyn​ vil det bli lagt vekt på fysisk undervisning på samlingene, men endringer kan forekomme ved endret smittesituasjon.

Nettmøte for nye Nord-studenter​
Den 21. juli kl. 13 inviteres du til et nettmøte, hvor du vil kunne få svar på spørsmål om alt fra bolig og helse, til digital undervisning, pensum og obligatorisk deltakelse. ​Det er mulighet for å delta aktivt eller anonymt.
>> Finn ut mer her​

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registrering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas. I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.

Mottatt studentnummer?  >> Registrer deg som student ved Nord universitet

Smittevern
Vi ber om at du setter deg inn i informasjon om smittevern for fakultetet og vi forventer at du følger gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern.
>> Informasjon til studenter ved fakultet for biovitenskap og akvakultur

​​Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder, Linda Kristin Evenset. Du kan også bruke chatfunksjonen nede til høyre på siden.​

Studieveileder for natur- og kulturminneoppsyn
Linda Kristin Evenset - linda.k.evenset@nord.no
​​Tel: +47 74 11 20 33
>> Book et telefonmøte eller ta kontakt direkte.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

• ​​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera
Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.

Oppmøte og program

Samlingene for Årsstudium i natur- og kulturminneoppsyn har krav om 80% oppmøte. Du bør derfor møte første dag.

Samling 1 for Årsstudium i natur- og kulturminneoppsyn starter mandag 24. august kl 12:00, rom B-123​.

Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her:

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke fag du skal ta, vil din
individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Studentliv

Studentinord
Samskipnaden Studentinord​ tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehag​​er, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.

Finn frem​
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus.

Transport til og fra campus
Billettpriser, rutetider og reiseplanlegger​ finner du her:
>> Tog
>> Buss

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg informert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud. Last ned til iPhone / Android​​.

Bruk delingskode Steinkjer

Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett.

Finn ut mer her:

Har du lyst til å arbeide med naturoppsyn? Da må du gripe denne sjansen! Gjennom teori og praksis lærer du om norsk natur, kulturminner og oppsynstjenester knyttet til disse. Studiet er samlingsbasert.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse: I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse ved Nord universitet gjelder følgende fagspesifikke krav for realkompetanseopptak på studiet: Relevant arbeidserfaring i tilknytning til naturoppsyn, kulturminner, naturguiding, vilt- og fiskeforvaltning eller andre biologiske fagområder.

Jobbmuligheter

Årsstudiet gir bred kompetanse for å kunne arbeide med ulike typer oppsynstjenester, veiledning og informasjon. Basiskurset som inngår som en del av årsstudiet gir faglig bakgrunn for miljøkontroll: herunder planlegging, utførelse og rapportering. Både årsstudiet og basiskurset tilfredsstiller det faglige grunnlaget for tildeling av begrenset politimyndighet. Vi gjør oppmerksom på at det er politiet som eventuelt utsteder slik myndighet, og at dette stiller krav til plettfri vandel. Enkeltemner fra årsstudiet gir grunnlag for arbeidsoppgaver knyttet til emnenes spesifikke faginnhold.

Videre utdanning

Studiet gir en praktisk og anvendt tilnærming til fagområdet. Dette gir en kompetanse som egner seg godt i kombinasjon med en bachelor- eller mastergrad innen naturforvaltning eller biologiske fag ved norske universitet og høgskoler.

Utenlandsopphold

Årsstudium i natur- og kulturminneoppsyn har ikke mulighet for utenlandsopphold.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2021