Teaterproduksjon og skuespillerfag

Bachelorgrad i Verdal

Ønsker du å utdanne deg til bli skuespiller? Da er Teaterproduksjon og skuespillerfag, bachelorgradsstudium noe for deg. Skuespillerutdanningen ved Nord universitet er en av tre offentlige teaterhøgskoler i Norge. Studiet er kunstfaglig, det går over tre år og gir en bachelorgrad i teaterproduksjon og skuespillerfag. Studiet har årlige opptak. Søkerne må gjennom opptaksprøver før de eventuelt kommer inn på utdanningen. De som tas opp tilbys studieplass i tre år. Søknadsfristen er 15. desember 2018..

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Informasjonen gjelder for inneværende studieår. Endringer kan forekomme.

Opptakskrav

Studiet er en scenekunstutdanning, og er fritatt fra kravet om generell studiekompetanse. Opptak skjer på bakgrunn av avlagt opptaksprøve (Se Forskrift om opptak til høyere utdanning § 3-6.)

Det legges til grunn kvotering mellom menn og kvinner.

Jobbmuligheter

Teaterutdanningen utdanner profesjonelle skuespillere. Det legges vekt på den enkelte students individuelle uttrykk og egenart. Gjennom tre år får studentene anledning til å utforske en lang rekke tema, inspirasjoner og stilarter. Dette blir starten på å utvikle den enkelte students kunstneriske signatur, som bygger på teaterfaglige metoder det undervises i gjennom utdanningens løp.

Videre utdanning

Studiet kvalifiserer til opptak til kunstfaglig master nasjonalt og internasjonalt.

Utenlandsopphold

Utdanningen arbeider i nær relasjon til internasjonale teatermiljø. Det kan i tredje år studietur bli gjennomført til utlandet

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist Søknadsfristen er gått ut (15.12.2018)