Barnehagelærer

Barnehagelærerutdanning, samlingbasert

Treårig bachelorgrad i Bodø (nett- og samlingsbasert)

Velkommen til studiestart 2021

Registrer deg som student

Velkommen som student ved Bachelor barnehagelærerutdanning, heltid.

Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

Registrering
Alle studenter ved Nord universitet må registrere seg i Studentweb ved semesterstart.

Du kan betale semesteravgift og registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Frist for semesterregistrering og oppmelding er 1. september. Semesteravgift må være betalt 1-3 dager før.

Etter fullført betaling og registering kan du melde deg opp til undervisning og eksamen. Du får også tilgang til viktige læringsverktøy og digitale møterom samt oversikt over planlagte aktiviteter/forelesninger (se info om Timeplan lengre ned).

Program / oppstart

Oppstart på studieprogrammet:

Mandag 30. august – obligatorisk. Rom: 2445.

08:15 – 10.00

• Velkommen
  • Informasjon fra studieadministrasjonen
  • Informasjon om studieprogrammet v/ studieprogramansvarlig

Resten av dagen og uka er det obligatorisk undervisning i fagene.

Mer informasjon om timeplan vil bli gitt første dag.

Det blir obligatorisk undervisning hele uka. Detaljene er ikke ferdigstilt i TimeEdit, men dette kommer.

På dette studieprogrammet er det obligatorisk å møte til undervisning gjennom hele studieåret.​

Timeplan, pensum og annen informasjon

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her:
>> Timeplan

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, kan du søke opp din individuelle timeplan i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:
>> Pensum

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr:

• PC/Mac/nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera
Tilrettelegging
Du kan søke om tilrettelegging i studiehverdagen dersom du har behov for det.

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Studentliv og fadderperiode

Vi ønsker at alle våre studenter skal bli godt kjent med sitt studiested. Vi har samlet informasjon om hvordan du kommer deg til og fra campus, hvordan du finner frem på campus og hvordan du kan holde deg orientert om det som skjer ved ditt studiested.​

Har du lyst på en jobb der du utgjør en forskjell? Et yrke som byr på glede, kreative utfordringer og interessante oppgaver?

Som barnehagelærer er du med på å lede pedagogisk arbeid i barnehagen. Du støtter barnas utvikling i en viktig periode i livene deres. En barnehagelærer har også nær kontakt med barn og foresatte, og samarbeider tett med kolleger.

Dette er en nett- og samlingsbasert utdanning som består av fysiske samlinger og nettundervisning på faste dager. Studiet som kan passe for deg som ønsker å studere på heltid, men som ikke kan følge daglig undervisning på et studiested.

Barnehagelærerutdanningen består av ulike tverrfaglige emner. I løpet av studietiden vil du ha 20 ukers praksis. Studiet kvalifiserer blant annet til pedagogisk arbeid i barnehage og skolefritidsordning.

Det krever mye å gi barn de beste mulighetene for lek, læring og omsorg. Derfor utdanner vi barnehagelærere med solid faglig kunnskap, engasjement, kreativitet og yrkesforståelse.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Det kreves politiattest (barneomsorgsattest).

Jobbmuligheter

Barnehagelærerutdanningen kvalifiserer for pedagogisk arbeid med barn i barnehage, faglig/administrativ ledelse, drift av barnehager og SFO.

Videre utdanning

Barnehagelærerutdanning gir grunnlag for videre kompetanseutvikling og utdanning på mastergradsnivå.

Utenlandsopphold

Det legges til rette for internasjonalisering i utdanningen, og studie- eller praksisopphold i utlandet kan gjennomføres i høstsemesteret fjerde studieår.

Samlinger

Samling og praksis - 1.års studenter (kull 2021) ved studiested Bodø 2021-2022:

Høst 2021:
Samling uke: 35, 36, 41, 42, 47
Praksis uke: 43, 44, 45

Vår 2022:
Samling uke: 5, 6, 9, 12, 20
Praksis uke: 13, 14, 17, 18

Praksis

Studiested Bodø:

Praksis – 1. års studenter (kull 2021) studieåret 2021-2022:

Høst 2021:

Praksis uke 43, 44, 45

Vår 2022:

Praksis uke 13, 14, 17, 18

Med forbehold om endringer.

Retningslinjer for praksis ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag samt mer informasjon om praksis finner du på siden Praksis i lærerutdanningene.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist Ordinær søknadsfrist 15. april 2021