Barnehagelærer

Barnehagelærerutdanning

Treårig bachelorgrad i Bodø (nett- og samlingsbasert)

​​​​​​​​​​​​​​Som barnehagelærer gir du barn gode vilkår for utvikling, lek og læring gjennom en hverdag med sang, filosofiske samtaler, aketurer og mye mer. Det krever mye å gi barna de beste muligheter for utvikling. Derfor utdanner vi barnehagelærere med stor faglig kunnskap, engasjement, oppfinnsomhet og solid yrkesforståelse.

Yrket passer for deg som har lyst på en variert og spennende arbeidshverdag, hvor du som leder daglig samarbeider med barn, foreldre og kolleger. 

Beskrivelse av studiet

​​​​​​​​​​​​​​Som barnehagelærer gir du barn gode vilkår for utvikling, lek og læring gjennom en hverdag med sang, filosofiske samtaler, aketurer og mye mer. Det krever mye å gi barna de beste muligheter for utvikling. Derfor utdanner vi barnehagelærere med stor faglig kunnskap, engasjement, oppfinnsomhet og solid yrkesforståelse.

Yrket passer for deg som har lyst på en variert og spennende arbeidshverdag, hvor du som leder daglig samarbeider med barn, foreldre og kolleger. Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Det kreves politiattest (barneomsorgsattest).

Jobbmuligheter

Barnehagelærerutdanningen kvalifiserer for pedagogisk arbeid med barn i barnehage, faglig/administrativ ledelse, drift av barnehager og SFO.

Videre utdanning

Barnehagelærerutdanning gir grunnlag for å starte på ulike mastergradstudier.

Utenlandsopphold

Det legges til rette for internasjonalisering i utdanningen, og studie- eller praksisopphold i utlandet kan gjennomføres i høstsemesteret fjerde studieår.

Samlinger

Samling og praksis - 1.års studenter (kull 2020) ved studiested Bodø 2020-2021:

Høst 2020:
Samling uke:35, 36, 40, 46 og 47.
Praksis uke: 41, 42 og 43.

Vår 2021:
Samling uke: 3, 6, 8,15 og 18.
Praksis uke: 9,10, 11 og 12.

 

 

 

 

 

Praksis

Retningslinjer for praksis ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag samt mer informasjon om praksis finner du på siden Praksis i lærerutdanningene.

Praksisuker - 1.års studenter (kull 2020) ved studiested Bodø 2020-2021:

Høst 2020:
Praksis uke: 41, 42 og 43.

Vår 2021:
Praksis uke: 9, 10, 11 og 12.


Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og tilstedeværelse

​Velkommen som student ved Bachelor barnehagelærerutdanning, nett- og samlingsbasert ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter. 

I Bachelor barnehagelærerutdanning, nett- og samlingsbasert venter det en kombinasjon av fysisk og digital undervisning. 

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas.

I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Oppmøte første dag 
For nye studenter ved Bachelor barnehagelærerutdanning, nett- og samlingsbasert blir det et fysisk oppstartsmøte på studiestedet. Vi anbefaler deg å være med. Det vil bli gitt masse nyttig informasjon og du vil få mulighet til å bli kjent med både medstudenter og undervisningspersonell. 

Mandag 24. august kl. 08.45 – 15.00. Nærmere informasjon om oppmøtested publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren. 

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder.

Politiattest
Bachelor barnehagelærerutdanning, nett- og samlingsbasert krever politiattest. Husk å levere politiattest ved studiestart, og senest innen 1. september. 


Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studentene bør ha tilgang til:
PC/Mac/nettbrett med nettilgang
Hodetelefoner 
Webkamera

I tillegg må du ha nødvendig turutstyr til felles bli-kjent tur onsdag 26. august. 

Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i en risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.

Program for studiestart

Årets program for Bachelor barnehagelærerutdanning, nett- og samlingsbasert vil inneholde en kombinasjon av digitale møter og fysiske treff på studiestedet. 

Mandag 24. august 08.45 – 15.00 på Radisson Blu, Storgata 2 i Bodø. 
Informasjon og oppstart i kunnskapsområdet Barns utvikling, lek og læring. 

Tirsdag 25. august kl. 08.45 – 15.00 Informasjon om oppmøtested blir gitt på samling mandag 24. august. Informasjon og oppstart i kunnskapsområdet Samfunn, religion, livssyn og etikk 
 
Onsdag 26. august kl. 08.45 – 14.00 Informasjon om oppmøtested blir gitt på samling mandag 24. august. Felles bli-kjent-tur. Ta med lunsj og klær etter vær. 
 
Torsdag 27. august kl. 08.45 – 15.00 Informasjon om oppmøtested blir gitt på samling mandag 24. august. Undervisning  Barns utvikling, lek og læring. 
 
Fredag 28. august kl. 08.45 – 15.00 Informasjon om oppmøtested blir gitt på samling mandag ​24. august.​ Undervisning Samfunn, religion, livssyn og etikk.

Timeplan og pensum

​Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit. 

Samling: Uke 35 og 36, 40, 46 og 47 
Praksis: Uke 41, 42, 43 

NB: På grunn av Covid-19 kan det hende at noe av undervisningen blir lagt til ettermiddag/ kveld pga. romkapasiteten ved universitetet.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Det er ønskelig at boken "Betydningen av hele meg. Om handlinger, holdninger og verdier hos de voksne i barnehagen" av Annlaug Madland (2013) er lest til oppstart. 

Studentliv og annen praktisk informasjon

Samskipnaden Studentinord tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehager, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter. 

Finn frem
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus:


Buss til og fra campus
Bodø:

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg orientert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud.  Last ned til iPhone / Android

Bruk delingskoder: 
Delingskode Bodø: Nord

Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett.

Finn ut mer her:Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk
Politiattest Ja
Studiested Nett- og samlingsbasert

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020

Mer informasjon