Barnehagelærerutdanning

Barnehagelærerutdanning

Bachelorgrad i Bodø og Levanger

​​​​​​​​​​​​​​​​​Som barnehagelærer gir du barn gode vilkår for utvikling, lek og læring gjennom en hverdag med sang, filosofiske samtaler, aketurer og mye mer. Det krever mye å gi barna de beste muligheter for utvikling. Derfor utdanner vi barnehagelærere med stor faglig kunnskap, engasjement, oppfinnsomhet og solid yrkesforståelse.
Yrket passer for deg som har lyst på en variert og spennende arbeidshverdag, hvor du som leder daglig samarbeider med barn, foreldre og kolleger. 

Beskrivelse av studiet

​​​​​​​​​​​​​​​​​Som barnehagelærer gir du barn gode vilkår for utvikling, lek og læring gjennom en hverdag med sang, filosofiske samtaler, aketurer og mye mer. Det krever mye å gi barna de beste muligheter for utvikling. Derfor utdanner vi barnehagelærere med stor faglig kunnskap, engasjement, oppfinnsomhet og solid yrkesforståelse.
Yrket passer for deg som har lyst på en variert og spennende arbeidshverdag, hvor du som leder daglig samarbeider med barn, foreldre og kolleger. 


Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Det kreves politiattest (barneomsorgsattest).

Jobbmuligheter

Barnehagelærerutdanningen kvalifiserer for pedagogisk arbeid med barn i barnehage, faglig/administrativ ledelse, drift av barnehager og SFO.

Videre utdanning

Barnehagelærerutdanning gir grunnlag for å starte på ulike mastergradstudier.

Utenlandsopphold

Det legges til rette for internasjonalisering i utdanningen, og studie- eller praksisopphold i utlandet kan gjnnomføres i høstsemestret tredje studieår.

Praksis

Retningslinjer for praksis ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag samt mer informasjon om praksis finner du på siden Praksis i lærerutdanningene.


Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og tilstedeværelse

Velkommen som student ved Bachelor barnehagelærerutdanning ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter. 

I Bachelor barnehagelærerutdanning venter det en kombinasjon av fysisk og digital undervisning. 

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas.

I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Oppmøte første dag 
For nye studenter ved Bachelor barnehagelærerutdanning blir det et fysisk oppstartsmøte på studiestedet. Vi anbefaler deg å være med. Det vil bli gitt masse nyttig informasjon og du vil få mulighet til å bli kjent med både medstudenter og undervisningspersonell. 

Bodø: 
Fredag 14. august kl. 12.00 – 14.00 i auditorium Elsa L. Renberg. 

​Levanger:
Onsdag 12. august kl. 09.30 i Storsalen, Røstad.

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder.​

Politiattest
Bachelor i barnehagelærerutdanning krever politiattest. Husk å levere politiattest ved studiestart, og senest innen 1. september. 


Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studentene bør ha tilgang til:
PC/Mac/nettbrett med nettilgang
Hodetelefoner 
Webkamera

Bodø:
I tillegg må du ha nødvendig turutstyr til felles bli-kjent tur onsdag 19. august. 

Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i en risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.

Program for studiestart

Årets program for Bachelor barnehagelærerutdanning vil inneholde en kombinasjon av digitale møter og fysiske treff på studiestedet. 

Bodø:
Søndag 9.august kl. 20.00
PreStudy Barbeque  i bakgården/torggården
 
Torsdag 13. august kl. 08.00 – 10.00 
StudentiNord frokost, i samarbeid med fadderordningen.  

Fredag 14. august kl. 12.00 – 14.00 auditorium Elsa L. Renberg.

Program for studiestart 
Velkommen 
Velkomsttale fra faglig ansatt  
Studentombud- bli kjent med dine rettigheter som student 
Student i Nord – Studentvelferd – kjekt å vite 
Studieveileder – Kom i gang med studiene 
Eureka – Hilsen fra studentforeningen og informasjon om fadderordningen  
Enkel servering fra kantina. 
 
Lørdag 15.august kl. 12.00 – 13.00 
StudentiNord arrangerer tur til Hunstadtoppen. Oppmøte bakgården/torggården.
 
Obligatorisk deltakelse på alt som følger:
Mandag 17. august kl. 08.45 – 15.00 Oppmøte i Petter Thomassen (A5): Informasjon og oppstart i kunnskapsområdet Barns utvikling, lek og læring. 
 
Tirsdag 18. august. kl. 08.45 – 15.00 (sjekk oppmøtested i TimeEdit): Informasjon og oppstart i kunnskapsområdet Samfunn, religion, livssyn og etikk.
 
Onsdag 19. august kl. 09.30 – 14.00 (sjekk oppmøtested i TimeEdit): Felles bli-kjent-tur. Ta med lunsj og klær etter vær. 
 
Torsdag 20. august: Digital undervisning Barns utvikling lek og læring. (Vi kommer tilbake til digitale løsninger.) 
 
Fredag 21. august: Digital undervisning. Samfunn, religion, livssyn og etikk. (Vi kommer tilbake til digitale løsninger.) 

Levanger: 
Onsdag 12. august i Storsalen, Røstad
​​​Kl. 09.30 – 11.00 Velkommen og informasjon
Kl. 11.00 – 11.30 Lunsjutdeling i auditoriet

Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit. 

Bodø:
Praksis uke 41, 42, 43.

NB: På grunn av Covid-19 kan det hende at noe av undervisningen blir lagt digitalt på grunn av romkapasiteten ved universitetet.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Bodø: 
Det er ønskelig at boken "Betydningen av hele meg. Om handlinger, holdninger og verdier hos de voksne i barnehagen" av Annlaug Madland (2013) er lest til oppstart. 

Studentliv og annen praktisk informasjon

Studentinord
Samskipnaden Studentinord tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehager, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter. 

Finn frem
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus:


Buss til og fra campus
Bodø:
Levanger:

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg orientert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud.  Last ned til iPhone / Android

Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett.

Finn ut mer her:
Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk
Politiattest Ja
Studiested Bodø og Levanger

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020

Mer informasjon