Biovitenskap

Mastergrad i Bodø og Steinkjer

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og tilstedeværelse

Velkommen som student ved Master i biovitenskap ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

I Master i biovitenskap vil det bli både fysisk og digital undervisning høsten 2020. 

Nettmøte for nye Nord-studenter​
Den 21. juli kl. 13 inviteres du til et nettmøte, hvor du vil kunne få svar på spørsmål om alt fra bolig og helse, til digital undervisning, pensum og obligatorisk deltakelse. ​Det er mulighet for å delta aktivt eller anonymt. 
>> Finn ut mer her​

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registrering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas. I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Smittevern
Vi ber om at du setter deg inn i informasjon om smittevern for fakultetet og vi forventer at du følger gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern.
>> Informasjon til studenter ved fakultet for biovitenskap og akvakultur

Kontaktinformasjon​
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder, Mats Pedersen eller Linda Kristin Evenset. Du kan også bruke chatfunksjonen nede til høyre på siden.​

Studieveileder for spesialisering akvakultur, genomikk og marin økologi (Bodø):
Mats Pedersen​ ​- mats.pedersen@nord.no
​​Tel: +47 75 51 73 51
>> Book et telefonm​øte eller ta kontakt direkte.

Studieveileder for spesialisering terrestrisk økologi (Steinkjer):
Linda Kristin Evenset - linda.k.evenset@nord.no
Tel: + 47 74 11 20 33
>> Book et telefonmøte​ eller ta kontakt direkte.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

  • ​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera

Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.


Oppstart og program

Programmet for studiestarten  inneholder mye nyttig informasjon, spennende aktiviteter og mulighet for å bli kjent med dine medstudenter. ​Vi anbefaler at du deltar fra første dag!

Årets program for master i biovitenskap vil inneholde en kombinasjon av digitale møter og fysiske treff på studiestedet. NB! Endringer i programmet kan fore​komme.​​

Oppstart Bodø (akvakultur, genomikk og marin økologi)

Digitalt oppstartsmøte

  • Mandag 17. august 2020
  • Tidspunkt kommer​​
Oppstart Steinkjer (terrestrisk økologi)

​Digitalt oppstartsmøte

  • Mandag 17. august 2020
  • ​Tidspunkt kommer​​​

Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke fag du skal ta, vil din 
individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.
Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Studentliv

Studentinord
Samskipnaden Studentinord​ tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehag​​er, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.

Finn frem​
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus. 

Buss til og fra campus Bodø

Transport til og fra campus Steinkjer
Billettpriser, rutetider og reiseplanlegger finner du her:
>> Tog 
>> Buss

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg informert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud. Last ned til iPhone / Android​​.  

Bruk delingskode for Bodø: Nord​​
Bruk delingskode for Steinkjer: Steinkjer

​​​​​

Å forstå levende organismer og deres forhold til miljøet er avgjørende for å skape bærekraftige løsninger for fremtiden. Master of Biosciences ved Nord University utdanner forskere til å ha en grunnleggende forståelse av viktigheten av bærekraft og avansert kunnskap innenfor deres valgte spesialiseringsområde.

Studentene kan velge mellom spesialiseringer innen akvakultur, genomikk, husdyrvitenskap, marin økologi og terrestrisk økologi. En mastergrad i biovitenskap fra Nord universitet gir et konkurransefortrinn i arbeidsmarkedet, og våre kandidater kan velge å jobbe i et bredt spekter av bransjer og felt.

Beskrivelse av studiet

Å forstå levende organismer og deres forhold til miljøet er avgjørende for å skape bærekraftige løsninger for fremtiden. Master of Biosciences ved Nord University utdanner forskere til å ha en grunnleggende forståelse av viktigheten av bærekraft og avansert kunnskap innenfor deres valgte spesialiseringsområde.

Studentene kan velge mellom spesialiseringer innen akvakultur, genomikk, husdyrvitenskap, marin økologi og terrestrisk økologi. En mastergrad i biovitenskap fra Nord universitet gir et konkurransefortrinn i arbeidsmarkedet, og våre kandidater kan velge å jobbe i et bredt spekter av bransjer og felt.

​Les mer om de enkelte spesialiseringene:

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak skjer på bakgrunn av en bachelor innenfor et biologisk fagområde, med gjennomsnittskarakter C eller bedre. Kvalifiserte søkere har grunnleggende kunnskaper i matematikk, statistikk og kjemi fra universitetsnivå. i tillegg til minst 60 studiepoeng innen biovitenskap.

Jobbmuligheter

En vitenskapelig master i biovitenskap gir deg en konkurransefordel i jobbmarkedet, og fleksibilitet til å gå ulike veier.

 Mastergraden gir mulighet til videre forskningsarbeid. Du er også kvalifisert for stillinger innenfor forvaltning og rådgiving. Bygger du på med praktisk-pedagogisk utdanning, kan du bli lektor i videregående skole.

En mastergrad i biovitenskap kvalifiserer for jobber i både offentlig og privat sektor. Arbeid innen rådgivning og utredning både privat og i ulike departementer, direktorater, fylkeskommunale og kommunale myndigheter er aktuelt. Avhengig av spesialisering vil studenten være kvalifisert for jobb som miljøkonsulent eller i forskjellige posisjoner i molekylærbiologiske laboratorier. Virksomheter som driver med fôrproduksjon, vaksine og kommersiell akvakultur i Norge og internasjonalt er også aktuelle virksomheter.

Videre utdanning

Ph.d. i akvatisk biovitenskap ved Nord Universitet.

Studiet gir også grunnlag for videre doktorgradsutdanning ved andre norske eller utenlandske læresteder.

Utenlandsopphold

Har du tenkt på muligheten for å dra til utlandet i løpet av studietida? Som en del av studiet kan du reise til et av våre partneruniversiteter i Europa eller andre steder i verden.

Vi anbefaler å dra ut i andre semester av mastergraden.

Her finner du en oversikt over partneruniversiteter som tilbyr emner innenfor biovitenskap på masternivå:

AUSTRALIA James Cook University Charles Darwin University INDIA Department of Aquaculture, Karntaka Veterinary, Animal and Fisheries Sciences University, College of Fisheries, Mangalore JAPAN Tokyo University of Marine Science and Technology CANADA Memorial University of Newfoundland Lakehead University University of Saskatchewan USA Humboldt State University University of New England

EUROPA Nederland: University of Groningen University of Wageningen

Russland: St. Petersburg University Murmansk State Technical University (MSTU) Russian State Hydrometeorological University (RSHU)

Skottland: University of Stirling

Tyskland: University of Bremen Leuphana University Lüneburg Albert Ludwig University of Freiburg Spania University of Barcelona University of Alicante

Danmark Roskilde University

Sverige Gothenburg University Island University of Akureyri Holar University College

Portugal University of Algarve Frankrike Université Jean Monnet Saint-Étienne, IUT St.-Étienne Université de Bourgogne, IUT Dijon Université Francois-Rabelais, TOURS Ungarn Szent Istvan University Italia University of Sapienza

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2021
Studiepoeng 120
Type studium Mastergrad
Studieform Heltid
Språk Engelsk
Politiattest Nei
Studiested Bodø eller Steinkjer

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2021

Mer informasjon