Seks gode råd til deg som går mot pensum-påske

Sekk og bøker
Det er meldt godt vær i påska, folk rømmer til fjells og på hytta – og her sitter du i innspurten mot eksamen eller oppgaveinnlevering. For å holde motivasjonen oppe har vi laget noen tips slik at pensum-påsken kanskje blir litt bedre:


1. Slå på «ikke forstyrr»-modus på telefonen din

 - Så slipper du å stadig bli avbrutt med bilder og snaps fra de som skryter av at de faktisk er på hytta og nyter godværet.
 

2. Ta med pensum på tur

 - Er det perioder hvor du uansett må lese litteratur kan du ta med deg ei fagbok på tur og unne deg litt frisk luft og sol i samme slengen. Her vil du sannsynligvis kjenne at det faktisk er ganske kaldt ute uansett, så det er helt greit å gå inn å skrive litt igjen etterpå.
 

3. Unn deg en ti-minutters pause på sosiale medier hvert 90. minutt

 - Visste du at hjernen bruker ganske mye energi på å flytte fokus ofte? Dersom du jevnlig sjekker sosiale media må du sette deg inn i oppgaven på nytt for hver gang. Legg sosiale media til side, og unn deg heller en litt lengre periode hvert 90. minutt.

4. Dra for gardinene

- Det du ikke vet har du ikke vondt av. Trekk for gardinene så du ikke ser det fine påskeværet og unngå at du stadig sitter og drømmer deg bort om at du heller skulle vært ute.

5. Koble av med studievennene dine

- Lag en påskequiz, en morsom rebus eller prøv å finn løsningen på dagens påskelabyrint sammen!

6. Sett deg mål og belønn deg selv

- Sett deg hovedmål og delmål, og gi deg selv belønning når du klarer målene dine. Hva med 10 minutter i sola eller en sjokoladebit for hver 10. side pensum du leser? Dersom du klarer et stort mål kan du kanskje unne deg selv en dag fri i påskesola.