Tips til studieteknikk

Benk med bøker
Nå er det snart eksamenstid, en tid som kan være både tøff og krevende for de fleste. Hvis du ikke har funnet en studieteknikk som funker for deg, eller hvis du ønsker å prøve noe nytt – ta en titt nedenfor.

For den kreative: 

Selvlaget spørrekort!
Dette er genialt å ha i eksamenstiden. Den som tar initiativ til å lage kortene har god vinning av det. Du lærer utrolig mye når du skal fylle disse med spørsmål og svar, samtidig som du kan ha det morsomt sammen med dine medstudenter.

Flashcard

For den tøffe:

Bindende avtale!
Ønsker du å se en medstudent stå opp kl. 0545 for å gjøre skolearbeid? Da er denne for deg. Et eksempel kan være å inngå en avtale om å gjøre en bestemt mengde skolearbeid i uken, og hvis ikke dette var gjort til uken etter, må du betale din medstudent et visst beløpt – og omvendt. Hvem vil vel betale noen for dette? 

For den sosiale:

Diskusjon/kollokviegruppe!
Hvis du har en kollokviegruppe, anbefaler vi deg å bruke gruppen godt. Det er utrolig hvor mye du lærer bare ved å diskutere med andre. Samtidig kan du få tips om andre teknikker du kan bruke for å huske generelle ting til eksamen. 


For den som liker å lese alene: 

Skriv for hånd, bruk fargekoder, pugg!
For hvert kapittel du skriver notater til, kan det være lurt å bruke én farge til hvert kapittel. Når du sitter på eksamen og sliter med å huske noe, kan disse fargekodene være til hjelp. Andre eksamenstips:

1. Følg den teknikken som kjennes best ut for deg.
Det er ikke sikkert at det som fungerer for din medstudent funker for deg. Noen ganger må man gå sine egne veier, og gjøre hva som er best for seg selv.

2. Få i deg næringsrik mat + drikk mye vann.
Denne er superviktig. Har du ikke mat i magen, synker energinivået og du mister fokus.

3. Planlegg.
Det er mye å holde styr på i eksamensperioden. Derfor kan det være lurt å sette av litt tid til å planlegge hvordan du skal prioritere tiden din fram mot eksamen.

4. Gjør det beste du kan. 
Ingen kan gjøre noe mer enn det. Det kan også minke stress både under og etter eksamen hvis du vet at du har gjort det beste du kan.