Ernæring

Videreutdanning i Bodø

Velkommen til studiestart 2021

Registrering og tilstedeværelse

Velkommen som student ved Ernæring

Registrering
Alle studenter ved Nord universitet må registrere seg i Studentweb ved semesterstart.

Du kan betale semesteravgift og registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer.  Frist for semesterregistrering og oppmelding er 1. september. Semesteravgift må være betalt 1-3 dager før.

Etter fullført betaling og registering kan du melde deg opp til undervisning og eksamen. Du får også tilgang til viktige læringsverktøy og digitale møterom samt oversikt over planlagte aktiviteter/forelesninger (se info om Timeplan lengre ned). 


Oppstart

​Oppstart for Ernæring er tirsdag 14.september. ​Følg med i TimeEdit nærmere studiestart for informasjon om oppmøtested.​ Se mer under Timeplan, pensum og annen informasjon.

Timeplan, pensum og annen informasjon

Timeplan

Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 
>> Timeplan

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, kan du søke opp din individuelle timeplan i TimeEdit. 

Pensum
Slik finner du riktig pensum:
>> Pensum

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr:

  • PC/Mac/nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner 
  • Webkamera
Tilrettelegging
Du kan søke om tilrettelegging i studiehverdagen dersom du har behov for det. 

Ofte stilte spørsmål om studiestart


​Ernæringsmessig riktig kosthold spiller en vesentlig rolle både som grunnlag for god helse, og som forebygging og behandling av en rekke sykdommer og helseplager. I studiet vektlegges matvarekunnskap og samfunnsernæring med fokus på helsefremmende og bærekraftig kosthold. I undervisningen inngår praktisk matlaging for å sikre ferdigheter som grunnlag for å planlegge og tilberede ernæringsmessige fullverdige måltider for ulike grupper.

Studiet er på masternivå.

Beskrivelse av studiet

​Ernæringsmessig riktig kosthold spiller en vesentlig rolle både som grunnlag for god helse, og som forebygging og behandling av en rekke sykdommer og helseplager. I studiet vektlegges matvarekunnskap og samfunnsernæring med fokus på helsefremmende og bærekraftig kosthold. I undervisningen inngår praktisk matlaging for å sikre ferdigheter som grunnlag for å planlegge og tilberede ernæringsmessige fullverdige måltider for ulike grupper.

Studiet er på masternivå.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Relevant Bachelorgrad (180 studiepoeng) eller tilsvarende.

For eksempel: Lærere med fordypning i mat og helse, faglærer i ernæring, helse- og miljøfag, fysioterapeut, ergoterapeut, kostøkonom, sykepleier, yrkesfaglærer i hotell- og næringsmiddelfag, yrkesfaglærer i helse- og sosialfag, annen relevant høgskole- eller universitetsutdanning.

Jobbmuligheter

Opptre som veileder i spørsmål om sammenhengen mellom kosthold og helse, både for enkeltpersoner og ulike befolkningsgrupper. Kompetanse som gir mulighet til å jobbe med det formål å fremme folkehelsen og øke kunnskapen om ernæring og helse hos private og kommunale instanser, f.eks. gjennom undervisning og kursing. Drive med utviklingsarbeid innen ernæring, mat og helse.

Videre utdanning

Studiet kan inngå i en mastergrad i folkehelse eller i tilsvarende studier.

Utenlandsopphold

Ingen.

Samlinger

To samlinger per semester.

2021/22:

Samlingene gjennomføres tirsdag-torsdag i uke 37, 45, 4 og 12. Med forbehold om endringer.

 

 

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 20. august 2021
Studiepoeng 30
Type studium Kortere studier
Studieform Deltid
Språk Norsk
Politiattest Nei
Studiested Bodø

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 20. august 2021

Mer informasjon