""

Film og TV produksjon

Bachelorgrad i Levanger

Vil du være en del av morgendagens film- og TV-bransje? Ved å lære produksjonsteknikker og arbeidsmetoder innen film og TV blir du i stand til å ta dine ideer fra papiret til ferdige produksjoner på bransjenivå. Du får muligheten til å jobbe med ulike sjangrer, veiledet av faglærere med profesjonell bransjeerfaring.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse og en kunstnerisk portfolio.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Jobbmuligheter

Aktuelle arbeidsområder vil være innen den digitale medieindustrien, mediehus, TV-selskap, produksjonsselskap, digital informasjonsformidling generelt og mediebransjen. Utdanningens vektlegging av praktisk arbeid vil gjøre studentene i stand til å arbeide med utvikling av nye innovative medieprodukter innenfor etablerte bedrifter eller som entreprenør innen et område der utviklingen fremdeles er i startgropa.

Les om Julie Berg Barstrand som har fått jobb tett på en av de store tv-suksessene i Norge: Fra Nord-studier til jobb i TV-bransjen.

Se vår nettside film.nord.no for eksempler på jobber som studenter har fått etter å ha studert hos oss.

Videre utdanning

Etter fullført bachelorgradsstudium kan studentene søke opptak på mastergradsstudier innen fagfeltet både i inn- og utland.

Utenlandsopphold

Det blir mer og mer vanlig at studenter tar et semester i utlandet som del av en bachelorgrad. Nord Universitet har utvekslingsavtaler med flere internasjonale universitet som gir mulighet til å ta et semester der. Studier andre steder i verden kan også være aktuelle. Ta kontakt med faglærerne eller studieveileder etter at studiet er i gang, for nærmere informasjon om mulighetene.

Studieprogrammet tilknyttet følgende institusjoner ifm. Erasmus+ utveksling: Plymouth College of Art (England), NTHV Breda University of Applied Sciences (Netherlands) and Saxion University of Applied Sciences (Netherlands)

Opptaksprøve

Søkere må levere følgende opptaksprøve:

Introduksjonsvideo:

Film deg selv (selfie) i maksimalt 30 sekunder, der du svarer på følgende spørsmål: Hvorfor søker du opptak til studieprogrammet i Film og TV-produksjon?

Portfolio/showreel:

Vis frem dine beste arbeider i en showreel (maksimalt 30 sekunder).

Vi ønsker å se:

• Tradisjonelt eller digitalt arbeid (fysisk arbeid må digitaliseres ved innsending)
  • Ideer til manus
  • Ideer/pitch til et filmprosjekt
  • Foto eller video (fokus på god komposisjon)
  • Erfaring fra film- eller tv-produksjoner
Du trenger ikke vise ferdigheter innenfor alle punktene.

Søkere kan få inntil 40 poeng på digital Portfolio. Poengene fra opptaksprøve legges til i rangeringen sammen med skolepoeng + andre tilleggspoeng som danner summen av konkurransepoengene.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020