""

Film og TV produksjon

Bachelorgrad i Levanger

Vil du være en del av morgendagens Film- og TV bransje i dag? Ved å lære produksjonsteknikker og arbeidsmetoder innen Film- og TV blir du i stand til å ta dine ideer fra papiret til ferdige produksjoner på bransjenivå. Du får muligheten til å jobbe med ulike sjangrer, veiledet av faglærere med profesjonell bransjeerfaring.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse og en kunstnerisk portfolio.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Jobbmuligheter

Aktuelle arbeidsområder vil være innen den digitale medieindustrien, mediehus, TV-selskap, produksjonsselskap, digital informasjonsformidling generelt og mediebransjen. Utdanningens vektlegging av praktisk arbeid vil gjøre studentene i stand til å arbeide med utvikling av nye innovative medieprodukter innenfor etablerte bedrifter eller som entreprenør innen et område der utviklingen fremdeles er i startgropa. Se vår nettside film.nord.no for eksempler på jobber som studenter har fått etter å ha studert hos oss.

Videre utdanning

Etter fullført bachelorgradsstudium kan studentene søke opptak på mastergradsstudier innen fagfeltet både i inn- og utland.

Utenlandsopphold

Det blir mer og mer vanlig at studenter tar et semester i utlandet som del av en bachelorgrad. Nord Universitet har utvekslingsavtaler med flere internasjonale universitet som gir mulighet til å ta et semester der. Studier andre steder i verden kan også være aktuelle. Ta kontakt med faglærerne eller studieveileder etter at studiet er i gang, for nærmere informasjon om mulighetene. Studenter kan primært reise på utveksling i sitt fjerde eller femte semester i studieprogrammet.

Studieprogrammet tilknyttet følgende institusjoner ifm. Erasmus+ utveksling: Plymouth College of Art (England), NTHV Breda University of Applied Sciences (Netherlands) and Saxion University of Applied Sciences (Netherlands)

Opptaksprøve

Søkere må levere følgende opptaksprøve:

Introduksjonsvideo:

Film deg selv (selfie) i maksimalt 30 sekunder, der du svarer på følgende spørsmål: Hvorfor søker du opptak til studieprogrammet i Film og TV-produksjon?

Portfolio/showreel:

Vis frem dine beste arbeider i en showreel (maksimalt 30 sekunder).

Vi ønsker å se:

• Tradisjonelt eller digitalt arbeid (fysisk arbeid må digitaliseres ved innsending)
  • Ideer til manus
  • Ideer/pitch til et filmprosjekt
  • Foto eller video (fokus på god komposisjon)
  • Erfaring fra film- eller tv-produksjoner
Du trenger ikke vise ferdigheter innenfor alle punktene.

Søkere kan få inntil 40 poeng på digital Portfolio. Poengene fra opptaksprøve legges til i rangeringen sammen med skolepoeng + andre tilleggspoeng som danner summen av konkurransepoengene.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2022
• Søknadsfrist for realkompetansesøkere: 1. mars 2022

Velkommen til studiestart 2021

Registrer deg som student

Velkommen som student ved film- og TV​​-produksjon ved Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV)

Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

Registrering
Alle studenter ved Nord universitet må registrere seg i Studentweb ved semesterstart. Du kan betale semesteravgift og registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført betaling og registering må du melde deg opp til undervisning og eksamen. Du får også tilgang til viktige læringsverktøy og digitale møterom ved Nord universitet. Frist for semesterregistrering og oppmelding er 1. september. Semesteravgift må være betalt 1-3 dager før.

Program / oppstart på studiet

Onsdag 18. august
  • 09:30 Velkommen til studieprogrammet i Blåsalen​. Registrering og presentasjon, samt informasjon fra faddere.
  • 11:00 - 11:30 Lunsj med presentasjonsvideo
  • 11:30 Velkomsttale ved dekan Elisabet Ljunggren
  • Rebusløp (tidspunkt kommer)
Torsdag 19. august
  • 10:00 - 10:30 Informasjon fra Studentinord i Blåsalen
  • 10:30 - 12:00 Omvisning på campus - gruppe 1 (møt opp ved Blåsalen​)
  • 10:30 - 12:00 Presentasjon av produksjonsutstyr o.l. i Lab 1116 (Nordlåna) - gruppe 2
  • 12:30 - 14:00 Omvisning på campus - gruppe 2 (møt opp ved Blåsalen)
  • 12:30 - 14.00 Presentasjon av produksjonsutstyr o.l. i Lab 1116 (Nordlåna) - gruppe 1
  • 15:00 Byrebus og matservering
Fredag 20. august
13:00 - 14:30 Mer informasjon, samling av klassen, valg av studentrepresentanter og tid for spørsmål i Blåsalen

Timeplan, pensum og annen informasjon​​

Timeplan
Timeplanen publiseres i timeplanverktøyet TimeEdit i løpet av sommeren. Velg ditt studieprogram for å finne timeplanen:

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du frem til riktig pensum:

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. All studentene bør ha tilgang til:

PC/Mac/nettbrett med nettilgang
Hodetelefoner
Webkamera

Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i en risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging. Søknadsfrist 1. september.

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Studentliv og fadderperiode

Vi ønsker at alle våre studenter skal bli godt kjent med sitt studiested. Vi har samlet informasjon om hvordan du finner frem på campus og hvordan du kan holde deg orientert om det som skjer.

Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad