Havbruksdrift og ledelse

Bachelorgrad i Bodø

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og praktisk informasjon

Velkommen som student ved Bachelor i havbruksdrift og ledelse ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

I Bachelor i havbruksdrift og ledelse venter det en kombinasjon av fysisk og digital undervisning. ​​

Nettmøte for nye Nord-studenter​
Den 21. juli kl. 13 inviteres du til et nettmøte, hvor du vil kunne få svar på spørsmål om alt fra bolig og helse, til digital undervisning, pensum og obligatorisk deltakelse. ​Det er mulighet for å delta aktivt eller anonymt. 
>> Finn ut mer her​


Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registrering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas. I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Smittevern
Vi ber om at du setter deg inn i informasjon om smittevern for fakultetet og vi forventer at du følger gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern.
>> Informasjon til studenter ved fakultet for biovitenskap og akvakultur
​​
Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder, Mats Pedersen​​. 

Studieveileder for havbruksdrift og ledelse
Mats Pedersen ​- mats.pedersen@nord.no
​​Tel: +47 75 51 73 51​​
>> Book et telefonmøte eller ta kontakt direkte.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

  • ​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera
Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.

Oppmøte og program

Programmet for studiestarten  inneholder mye nyttig informasjon, spennende aktiviteter og mulighet for å bli kjent med dine medstudenter. ​Bachelor i havbruksdrift og ledelse har oppstart tirsdag 11. august kl. 11:00 - 15:00Møt i hovedinngangen til Nord universitet. 

Årets program for Bachelor i havbruksdrift og ledelse vil foregå på studiestedet. NB! Endringer i programmet kan forkomme.

DATO
​TID / STED
​HVA SKJER
Søndag 9​. au​gust

18:30
Universitetets bakgård
​PreStudy BBQ
Alle nye studenter ved Fakultet for biovitenskap er velkommen til en uformell meet & greet med grillmat og god stemning. Studentinord spanderer.

​​Tirsdag 11.​ august
​ ​
​11:00 - 14:00
Møt i universitetets hovedinngang. Vi går sammen til auditorium A2 Stein Rokkan
Studiestart for Havbruksdrift og ledelse: Velkommen til nye studenter - inkludert enkel lunsj. 
​14:00 - 14:15
​Pause
​14:15 - 15:00
​Møte med dine faddere
​Onsdag 12. august
​​Klassen deles i to grupper. Gruppeinndeling etter etternavn A-L og M-Å.
GRUPPE 1
Etternavn A-L
​08:45 - 15:30
Oppmøte og registrering ved hovedinngang
Besøk på Salmon Center Gildeskål. Turen inkluderer busstransport og lunsj. Ankomst Nord universitet ca 15:30.
GRUPPE 2
Etternavn M-Å
​11:55 - Oppmøte utenfor hovedinngangen ​Besøk til Mørkvedbukta Forskningsstasjon. Ta med egen mat. Vi er ferdige ca. kl 14:00.​
Torsdag 13. august

GRUPPENE BYTTER
​08:00 - 10:00
​Studentinord spanderer frokost. Spør din fadder
​​Samme tidspunkt som dagen før
​Gruppe 1: Besøk til Mørkvedbukta

Gruppe 2: Besøk til Salmon Center Gildeskål
Fredag 14. august
​GRUPPE 1: ​10:00 - 12:00

GRUPPE 2: 13:00 - 15:00

Sted: Rom 1111​
​09:00 - 14:00
Blå innovasjon - Fremtiden ligger i havet!

Havbruksnæringen er i endring og det må skapes nye og smarte løsninger på utfordringer som oppstår. Næringen trenger de kreative hodene til å gjøre en endring, og der kan nettopp du være en viktig ressurs allerede i studietiden. Bli inspirert til å utvikle egne idéer og innovasjoner i studietiden gjennom å bli med på workshop. Her blir du introdusert for hvilket mindset som skal til for å skape endring, du får høre historien til noen som har gjort dette i praksis og du får prøve deg som endringsagent.


Velkommen!Timeplan og pensum

Timeplan​​​
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren,  da vil du finne din timeplan her:
>> Timeplan for havbru​ksdrift og ledelse

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit. 
>> Om timeplan og brukerveiledning​

Pensum​
Slik fin​​​ner du riktig pensum:
>> Pensum​

Studentliv

Studentinord
Samskipnaden Studentinord​ tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehag​​er, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.
>> Studentinord​

Finn frem​
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus. 
>> Mazem​ap Bodø​

Buss til og fra campus
>> Billettpriser, rutetider og reiseplanlegger​

Studiested og studentliv
>> Studentliv Bodø

Ofte stilte spørsmål om studiestart
>> Svar på ofte stilte spørsmål om studiestart, og mye annet​

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg informert om hva som skjer på campus via appen "Info​skjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud. Last ned til iPhone / Android​.  

Bruk delingskode for Bodø: Nord

Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett. 

Finn ut mer her:
Vil du og jobbe innenfor den internasjonale og spennende sjømatnæringen og bidra til bærekraftig produksjon av sjømat? Bachelor i havbruksdrift og ledelse gir deg kompetansen du trenger for å ta steget inn i denne næringen som er i rask utvikling. En kombinasjon av biologiske og økonomiske havbruksfag samt praksis, gir deg en solid kunnskapsbase for en karriere innenfor sjømatsektoren.

Beskrivelse av studiet

Vil du og jobbe innenfor den internasjonale og spennende sjømatnæringen og bidra til bærekraftig produksjon av sjømat? Bachelor i havbruksdrift og ledelse gir deg kompetansen du trenger for å ta steget inn i denne næringen som er i rask utvikling. En kombinasjon av biologiske og økonomiske havbruksfag samt praksis, gir deg en solid kunnskapsbase for en karriere innenfor sjømatsektoren.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse

I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse ved Nord universitet gjelder følgende fagspesifikke krav for realkompetanseopptak

  • Bestått fagkombinasjon og karakterer.
  • Hvilke fag som mangler for å oppnå generell studiekompetanse.
  • I tillegg må du ha arbeidserfaring og/ eller fagbrev fra havbrukssektoren.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for et bredt spekter av stillinger innen havbruksnæringen avhengig av hvilke tidligere erfaring kandidaten har. Studiet kvalifiserer til å gå inn på mellomleder-/ledernivå i bedrifter og organisasjoner i akvakulturnæringen, til å arbeide i offentlig forvaltning og leverandørindustrien for havbruksutstyr og direkte i produksjon av akvakulturorganismer.

Videre utdanning

Studiet kvalifiserer blant annet for master i biovitenskap ved Nord universitet, under forutsetning av at et emne innen matte og statistikk gjennomføres og bestås før opptak innvilges.

Utenlandsopphold

Har du tenkt på muligheten for å dra i praksis i utlandet i løpet av studietida?

Studiet er tilrettelagt for internasjonalisering i fjerde semester. Da skal studentene ha 15 uker praksisopphold i bedrifter nasjonalt eller internasjonalt. Havbruksnæringene er en meget internasjonal næring, og mange av våre nærmeste samarbeidsbedrifter har aktivitet også i utlandet. Danmark, Skottland, Canada og New Zealand er særlig aktuelle steder å reise for internasjonalt praksisopphold.

Her finner du en oversikt over partneruniversiteter du som student i havbruksdrift og ledelse kan reise til: AUSTRALIA James Cook University NEW ZEALAND Nelson Marlborough Institute of Technology CANADA Vancouver Island University USA Humboldt State University University of New England NEDERLAND Wageningen University SKOTTLAND University of Stirling

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2021
• Søknadsfrist for realkompetansesøkere: 1. mars 2021
Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk Norsk
Politiattest Nei
Studiested Bodø

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2021
• Søknadsfrist for realkompetansesøkere: 1. mars 2021

Mer informasjon