Historie – nettbasert

Årsstudium

​​Nettstudiet i historie gir kunnskap om den historiske bakgrunnen for samfunnsfenomener både i fortid og samtid. Hvorfor ser verden ut slik den gjør i dag? Hva har formet det norske samfunnet til å bli et av verdens beste samfunn å leve i? Studiet gir kunnskap om lokale, regionale, nasjonale og globale samfunnsforhold. Studiet benytter Canvas, Microsoft OneDrive og Adobe Connect for studiearbeid og kommunikasjon mellom lærere og studenter.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Jobbmuligheter

Historie er relevant i svært mange sammenhenger, for eksempel for lærere, kulturarbeidere, journalister og personer som arbeider innen forvaltning, reiseliv og velferdssamfunnets ulike yrker. Modulene i historie vil også være aktuelle som støttemoduler for mange andre bachelorstudier ved universitetet.

Videre utdanning

Nettbasert studium i historie kan bygges ut til en bachelorgrad i historie. Hele eller deler av dette studiet kan også brukes som byggesteiner innenfor en rekke andre bachelorgrader.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og viktig informasjon

Velkommen som student ved nettbasert årsstudium i historie ved Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV)

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas.

I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. All studentene bør ha tilgang til:

• ​PC/Mac/nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera​
Timeplan
Timeplanen publiseres i timeplanverktøyet TimeEdit i løpet av sommeren. Da vil du finne din timeplan her:

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.​

Pensum​
Slik finner du frem til riktig pensum:

Program for studiestarten

Tirsdag 1​1. august