Geit

Bachelorgrad i Steinkjer

Studiestart 2019

Viktig informasjon

Velkommen som student på bachelor i husdyrfag - velferd og produksjon ved fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA), studiested Steinkjer. Vi gleder oss til å ta i mot nye studenter i vår flunkende nye InnoCamp.

Obligatorisk oppmøte og undervisning
Vennligst gi beskjed til studieveileder dersom du er forhindret i å møte til oppstart, eller dersom du har noen spørsmål.

Timeplan
Tid og sted for undervisning på ditt studieprogram finner du her: Timeplan for husdyrfag - velferd og produksjon

Pensum
Pensum finner du ved å klikke deg inn på hvert enkelt emne under «Oppbygging/emner».

Finn frem
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus.

​UKE
​DATO
​TID
​HVA SKJER
​UKE 33

​ ​

​Onsdag 14. august
​ ​ ​

​09:30
​Oppmøte ved hovedinngangen.
Studentene blir fulgt av faddere til klasserom i Otto Sverdrup.

​09:45
​Programvis informasjon og presentasjon av faglærere i Otto Sverdrup, rom 4.
​11:30
​Lunsj og fadderopplegg i Otto Sverdrup, rom 4.
​12:30
Offisiell seremoni i Origo
​13:30
​Fadderopplegg – se Facebook for mer info.
​Torsdag 15. august
​09:00 - ca.15:30
​Ekskursjon til Mære Landbruksskole.
Oppmøte og info på rom D-232. Felles transport. Vi spanderer lunsj.
​Fredag 16. august
​Fra 08:30
​Ordinær undervisning (sjekk timeplan for endelig tidspunkt).
​UKE 34
​Onsdag 21. august
​18:00 - 00:30
​GAID på campus Levanger. Det settes opp egen buss for påmeldte fra Steinkjer. Se Facebook for meir info.
​Fredag 23. august
​12:00 - 14:00
​Grillmat til alle studenter og ansatte utenfor InnoCamp.

Det er et variert fadderopplegg fra og med onsdag i uke 33 til og med uke 34. Dette er i tillegg til ordinær undervisning i timeplanen.

Vi oppfordrer alle til å delta på fadderopplegget. Å bli godt kjent i oppstarten er viktig for det sosiale miljøet som igjen er viktig for et godt læringsmiljø. Fadderprogrammet er publisert på Facebook .

Fadderansvarlig er Sunniva Sørensen.

Studentliv

Appen "Infoskjermen GO"

Hold deg orientert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud.  Last ned til iPhone / Android
Bruk delingskoder:

- Delingskode Steinkjer: Steinkjer

Studiested og studentliv

Les mer om hva som skjer ved ditt studiested:
- Studentliv Steinkjer

Studentinord

Samskipnaden Studentinord tilbyd studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehager, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.

Fadderprogram

Hold deg oppdatert via fadderprogrammet.

Landbruket og husdyrproduksjonene står overfor store og interessante utfordringer hvor god og relevant kompetanse blir viktig. Studiet passer for deg som er interessert i å arbeide innen husdyrsektoren, for eksempel som rådgiver, lærer og instruktør, innen planlegging av husdyrbygg eller innen offentlig forvaltning. Studiet passer også for de som planlegger å drive eget husdyrhold.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.
Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse:
I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse ved Nord universitet gjelder følgende fagspesifikke krav for realkompetanseopptak på studiet:
Relevant arbeidserfaring i tilknytning til husdyrproduksjon, dyrehold og stell av dyr.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for ulike stillingskategorier på konsulent- og mellomledernivå der det er behov for teoretisk kompetanse og praktisk innsikt i spørsmål om husdyrhold.

Videre utdanning

Studiet gir muligheter til videre studier på norske eller utenlandske universitet eller høgskoler. Studiet er egnet med tanke på videre studier ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) fram til en mastergrad i husdyrvitenskap. En annen mulighet er mastergradsstudier i utlandet.

Utenlandsopphold

Den enkelte student kan søke om å ta et semester av studiet ved et studiested i utlandet. Ta kontakt med faglærerne på studiet eller studieveileder for å få nærmere informasjon om mulighetene.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2019