Geit

Husdyrfag - velferd og produksjon

Bachelorgrad i Steinkjer

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og praktisk informasjon

Velkommen som student ved Bachelor i husdyrfag - velferd og produksjon ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

I Bachelor i husdyrfag - velferd og produksjon vil det bli lagt vekt på fysisk undervisning, men det kan også bli noen digitale innslag. 

Nettmøte for nye Nord-studenter​
Den 21. juli kl. 13 inviteres du til et nettmøte, hvor du vil kunne få svar på spørsmål om alt fra bolig og helse, til digital undervisning, pensum og obligatorisk deltakelse. ​Det er mulighet for å delta aktivt eller anonymt. 
>> Finn ut mer her​

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registrering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas. I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.

Mottatt studentnummer?  >> Registrer deg som student ved Nord universitet


Smittevern
Vi ber om at du setter deg inn i informasjon om smittevern for fakultetet og vi forventer at du følger gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern.
>> Informasjon til studenter ved fakultet for biovitenskap og akvakultur

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder, Anita Sundet. Du kan også bruke chatfunksjonen nede til høyre på siden.​

Studieveileder for husdyrfag - velferd og produksjon
Anita Sundet - anita.sundet@nord.no
​​Tel: +47 74 02 26 14
>> Book et telefonmøte eller ta kontakt direkte.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

  • ​​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera
Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.

​Oppmøte og program

Programmet for studiestarten  inneholder mye nyttig informasjon, spennende aktiviteter og mulighet for å bli kjent med dine medstudenter. ​
Bachelor i husdyrfag - velferd og produksjon har oppstart onsdag 12. august kl. 10:00 - 12:00 i Inno​Camp, rom P-111

Årets program for Bachelor husdyrfag - velferd og produksjon vil inneholde en kombinasjon av digitale møter og fysiske treff på studiestedet. NB! Endringer i programmet kan fore​komme.​​


DATO​
​TID / STED
HVA SKJER​
​​​Onsdag 12. august
09:30 - 10:00
Hovedinngangen InnoCamp​
​Dørene åpner. Her møter du dine faddere. Vi går sammen til rom P-111.
​10:00 - 10:30
P-111
Offisiell åpning av studieåret ved Nord universitet​
10:30 - 12:00​
P-111
Offisiell åpning av studieprogrammet. Programansvarlig Astrid Helland presenterer deg for studiet og lærere.​
12:00​
P-111
Lunsj og presentasjon av fadderprogram​
​Fra ca. 12:30
Fadderprogram​
​​​​Torsdag 13. august

09:00 - 09:30
P-111
HMS og informasjon om ekskursjon til Mære landbruksskole​
09:30
Utenfor hovedinngangen til InnoCamp​
​Avreise med buss til Mære landbruksskole
​09:45
Omvisning Mære landbruksskole (dere vil få servert lunsj kl 12).
ca. kl 15:00​ Avreise fra Mære​
​fra kl 17:00
​Fadderprogram

​​Fredag 14. august​09:30 - 11:15
P-111
Faglig opplegg​
11:30 - 12:30
P-111
Info fra studieveileder og studentrådgiver​
12:30 - 15:00
P-111
Gruppearbeid​
18:00​ Fadderprogram​
Fra mandag 17. august

​Følg timeplan
Ordinær undervisning​
Fredag 21. august


​11:30 - 13:00
Parken utenfor InnoCamp
​Felles grilling for alle studenter og ansatte.


Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke fag du skal ta, vil din 
individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

​Studentliv 

Studentinord
Samskipnaden Studentinord​ tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehag​​er, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.

Finn frem​
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus. 

Transport til og fra campus
Billettpriser, rutetider og reiseplanlegger​ finner du her:
>> Tog 
>> Buss

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg informert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud. Last ned til iPhone / Android​​.  

Bruk delingskode Steinkjer


​Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett. 

Finn ut mer her:


Er du interessert i husdyr og har lyst til å være med å utvikle norsk landbruk? Bachelor i Husdyrfag – velferd og produksjon gir deg solid og relevant kompetanse for en jobb i landbruksnæringa.

Her lærer du om husdyras fysiologi og anatomi, deres atferd, helse og velferd, om oppstalling, husdyrernæring, fôring, klima og økonomi. Vi ser nærmere på dyreslagene storfe, sau, geit, svin, fjørfe, hest og hund. Produksjon og driftsoptimalisering er sentrale gjennomgående tema i studiet.

Studiet passer for deg som er interessert i å arbeide innen husdyrsektoren, for eksempel som rådgiver, lærer, innen planlegging av husdyrbygg eller innen offentlig forvaltning. Studiet passer også for deg som planlegger å drive eget husdyrhold.

Beskrivelse av studiet

Er du interessert i husdyr og har lyst til å være med å utvikle norsk landbruk? Bachelor i Husdyrfag – velferd og produksjon gir deg solid og relevant kompetanse for en jobb i landbruksnæringa.

Her lærer du om husdyras fysiologi og anatomi, deres atferd, helse og velferd, om oppstalling, husdyrernæring, fôring, klima og økonomi. Vi ser nærmere på dyreslagene storfe, sau, geit, svin, fjørfe, hest og hund. Produksjon og driftsoptimalisering er sentrale gjennomgående tema i studiet.

Studiet passer for deg som er interessert i å arbeide innen husdyrsektoren, for eksempel som rådgiver, lærer, innen planlegging av husdyrbygg eller innen offentlig forvaltning. Studiet passer også for deg som planlegger å drive eget husdyrhold.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever Generell studiekompetanse. Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse: I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse ved Nord universitet gjelder følgende fagspesifikke krav for realkompetanseopptak på studiet: Relevant arbeidserfaring i tilknytning til husdyrproduksjon, dyrehold og stell av dyr.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for stillinger der det er behov for teoretisk kompetanse og praktisk innsikt i spørsmål om husdyrhold.

Studiet kvalifiserer for kunnskapskrevende stillinger innen rådgivning og planlegging i husdyrsektoren, og til ulike jobber i de faglige organisasjonene i landbruket, i landbruksforvaltningen og i service- og foredlingsbedrifter som er orientert mot dyrehold og husdyrbruk. Mange kandidater fra studiet jobber f.eks. i Tine, Nortura, Norsk landbruksrådgiving, Felleskjøpet, Norsvin og i landbruksforvaltningen i kommunene.

Studiet gir også en solid yrkesutdanning for husdyrbrukere som ønsker å drive et økonomisk forsvarlig husdyrhold basert på god dyrevelferd. Flere kandidater fra studiet driver egen gård.

Videre utdanning

Studiet kvalifiserer for master i biovitenskap ved Nord universitet. https://www.nord.no/no/studier/biologi-akvakultur-master For opptak kreves tilleggsemne innen matematikk/statistikk. Ta kontakt med studieveileder eller studieprogramansvarlig for nærmere informasjon. Studiet kvalifiserer også for masterstudier ved andre norske eller utenlandske universiteter.

Utenlandsopphold

Landbruk er ei internasjonal næring. For videre utvikling av norsk landbruk er det viktig å utveksle erfaringer og kompetanse med internasjonale fagmiljøer. Vi oppfordrer derfor våre studenter til å studere et semester i utlandet.

Studiet er tilrettelagt for utveksling i fjerde semester. For studenter på Bachelor i Husdyrfag – velferd og produksjon er det særlig aktuelt å reise til utvalgte universiteter i Sverige (Swedish University of Agricultural Sciences), Nederland og USA.  

Ta kontakt med internasjonal koordinator på fakultetet, Jeanett Stegen, for å høre mer om mulighetenene dine.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2021
Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk Norsk
Politiattest Nei
Studiested Steinkjer

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2021

Mer informasjon