Dette studiet er et tilbud som er spesielt laget for utvekslingsstudenter fra andre land som øsnker å studere ved Nord Unviersitet i et semester. Studiet består av tre kurs, hvert på 10 studiepoeng (ects) på innledende nivå, og tilbys i samarbeide mellom Fakultet for samfunnsvitenskap og Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.
Studiet gir en kort oversikt over noen viktige sosiale institusjoner i Norge, og deres funksjon i forhold til prinsippene om en velferdsstat, samt en innføring i norsk språk og grammatikk. Forelesningene inkluderer en innføring i sosiologiske teorier om hvordan man kan forstå moderne samfunn og en kort presentasjon av dynamikken i de sentrale samfunnsinstitusjoner; familie, utdanning, religion, arbeid, kultur og politikk. Videre gir de en helhetlig og kritisk forståelse av global og regional utvikling i det 20.århundre. De gir en innføring i fagområdet utvikling og en oversikt over de retningslinjer og strategier som formet norsk økonomisk utvikling.
Det norske språkkurset er på et grunnleggende nivå, og har som formål å gi deg norskferdigheter på et nivå der du kan lese og forstå en enkel tekst, og å kunne delta i og forstå en enkel samtale på norsk.