Ledelse og endringsarbeid i barnehagen

Kortere studium i Bodø

​​​

Velkommen til studiestart 2021

Registrering og oppstart

Velkommen som student ved Ledelse og endringsarbeid i barnehagen

Registrering
Alle studenter ved Nord universitet må registrere seg i Studentweb ved semesterstart.

Du kan betale semesteravgift og registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer.  Frist for semesterregistrering og oppmelding er 1. september. Semesteravgift må være betalt 1-3 dager før.

Etter fullført betaling og registering kan du melde deg opp til undervisning og eksamen. Du får også tilgang til viktige læringsverktøy og digitale møterom samt oversikt over planlagte aktiviteter/forelesninger (se info om Timeplan lengre ned).

Oppstart
Oppstart for Ledelse og endringsarbeid i barnehagen er onsdag 15. september klokka 08:45.
Følg med i TimeEdit nærmere studiestart for oppmøtested.

Første samling foregår på campus Bodø, og varer fra onsdag 15. september til fredag 17. september.

Timeplan, pensum og annen informasjon

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her:
>> Timeplan

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, kan du søke opp din individuelle timeplan i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:
>> Pensum

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr:

• PC/Mac/nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera
Tilrettelegging
Du kan søke om tilrettelegging i studiehverdagen dersom du har behov for det.

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Ønsker du å utvikle deg som leder i barnehagen?

Ledelse og endringsarbeid i barnehagen vil gi studenten avanserte kunnskaper og ferdigheter knyttet til utøvelse av ledelsesrollen og endringsarbeid for å utvikle gode utviklings-, leke - og læringsmiljøer for barn i barnehagen.

Beskrivelse av studiet

Ønsker du å utvikle deg som leder i barnehagen?

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Lærer- eller barnehagelærerutdanning; eller annen pedagogisk utdanning som gir bachelor- kompetanse; eller som har tilsvarende eldre fag- og gradsutdanninger.

For å kvalifisere for opptak på studiet, må man ha snittkarakter C eller bedre.

Dersom studenten ikke har arbeid i en barnehage, må studenten gjøre avtale med en barnehage for å gjennomføre en oppgave (OP 2). Arbeidsforhold eller avtale med barnehage må dokumenteres ved opptak, med stemplet attest.

Jobbmuligheter

Studiet passer for deg som vil kvalifiserer deg til ulike lederstillinger innenfor barnehagesektoren. Studiet vil styrke deg for andre stillinger knyttet til utvikling og ledelse i frivillig sektor, offentlig og private organisasjoner, eller andre virksomheter som stiller krav til kunnskap om barnehagefaglig ledelse og utviklingskompetanse.

Videre utdanning

Emnet kan søkes innpasset i masterprogrammet ‘Profesjonsutøvelse og ledelse i barnehagen’ ved Nord universitet, som har oppstart høst 2022. Etter fullført master kan man ta videre studier på ph.d. nivå. Ved Nord universitet tilbys ph.d. i studier av profesjonspraksis.

Utenlandsopphold

Studiet er tilpasset studenter som ønsker videreutdanning på deltid. Studenter som ønsker utveksling kan søke om godkjenning på ordinær måte.

Samlinger

Studiet organiseres med to fysiske samlinger og en digital samling hvert semester, alle på tre dager.

Samlinger ved studiested Bodø studieåret 2021-2022:

Høst 2021:
Uke 37: Onsdag - fredag
Uke 42: Digital samling
Uke 47: Onsdag - fredag

Vår 2022:
Uke 5: Onsdag - fredag
Uke 10: Digital samling
Uke 20: Onsdag - fredag

Med forbehold om endringer.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist Fortløpende opptak