Beredskap og kriseledelse

Mastergrad i Bodø

Omstillinger og uventede kriser preger dagens arbeidsliv. Når kriser og uventede hendelser oppstår kreves det at organisasjoner kan håndtere disse på en profesjonell måte. Dette stiller derfor stadig økende krav til ledere og personell i organisasjoner om å ha kunnskap og praktiske ferdigheter i å håndtere og lede organisasjonen gjennom kriser, videre å etablere hensiktsmessige strategier for kontinuerlig utvikling av krise- og beredskapsledelse. Dette masterprogrammet tilbyr ledelsesrettet utdanning i beredskap og kriseledelse. Programmet retter seg mot ledere og andre som deltar i sikkerhet- og beredskapsarbeid i både offentlig og privat sektor samt profesjonelle innenfor beredskapsapparatet. Et viktig formål med masterprogrammet er å etablere fora og nettverk for utveksling av kunnskap og erfaring mellom de ulike offentlige og private aktørene og forskningsfeltet. Studiet er samlingsbasert.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Informasjonen gjelder for inneværende studieår. Endringer kan forekomme.

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av 180 studiepoeng, og to års relevant arbeidserfaring. Med relevant arbeidserfaring menes yrkeserfaring som kan relateres til grunnutdanningen eller utdanningen som søkes på.

Dersom det er flere søkere enn kapasiteten tilsier, rangeres søkere som tilfredsstiller opptakskravene etter følgende kriterier: I grunnlaget for rangering inngår karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng. Karakterpoeng som er et veid gjennomsnitt av karakterene på vitnemålet som danner grunnlaget for opptaket. Alle karakterene teller i henhold til det omfang som er angitt for faget på vitnemålet.

Bestått/ikke bestått eller tilsvarende karakterer teller ikke ved beregning av gjennomsnittskarakter.

Tilleggspoeng gis på følgende grunnlag: Relevant praksis utover opptaksgrunnlaget: Det gis 1 poeng pr. år i inntil 2 år. Praksis må være opparbeidet etter endt grunnutdanning. Tileggsutdanning utover opptaksgrunnlaget: Det gis 1 poeng pr. 30 studiepoeng maksimalt 2 poeng. Det gir 1 tilleggspoeng til søkere som har bachelorgrad eller tilsvarende fra studier innen beredskap, samfunnssikkerhet og kriseledelse, eller profesjonsutdanning innen sikkerhetsrelaterte disipliner som redningstjeneste, politi og forsvar.  Ved innsending av dokumentasjon kreves følgende: Vitnemål/karakterutskrift som viser minimum 180 sp høgskole-/universitetsutdanning En arbeidsattest som er datert og signert fra arbeidsgiver og som viser til minst to års relevant arbeidserfaring (i 100 % stilling).

Jobbmuligheter

Programmet gir kunnskaper og ferdigheter som er nødvendig for at kandidatene skal kunne utføre arbeidsoppgaver og kvalifisere seg for stillinger som er direkte knyttet til beredskap og kriseledelse.

Videre utdanning

Erfaringsbaserte masterstudier kvalifiserer ikke direkte for opptak til doktorgradsstudium.

Utenlandsopphold

Søknadsfrist og opptak