Kompetanse for kvalitet: Matematikk 1 for 5.-10. trinn, videreutdanning

Videreutdanning i Levanger

Velkommen til studiestart 2021

Registrering og oppstart

Velkommen som student ved Kompetanse for kvalitet: Matematikk 1 for 5.-10.trinn.

Registrering
Alle studenter ved Nord universitet må registrere seg i Studentweb​ ved semesterstart.
Du kan betale semesteravgift og registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Frist for semesterregistrering og oppmelding er 1. september. Semesteravgift må være betalt 1-3 dager før.​​

Etter fullført betaling og registering kan du melde deg opp til undervisning og eksamen. Du får også tilgang til viktige læringsverktøy og digitale møterom samt oversikt over planlagte aktiviteter/forelesninger (se info om Timeplan lengre ned).

Oppstart
Oppstart for Matematikk 1 for 5.-10. trinn er onsdag 25. august 2021 kl.10 på rom No1217. Rommet ligger i Nordlåna. Undervisning onsdag – fredag i uke 34, 39 og 45 samt på enkelte torsdager.​​

Timeplan, pensum og annen informasjon

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her. Søk på MAV550:

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, kan du søke opp din individuelle timeplan i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:
>> Pensum

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr:

• PC/Mac/nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera
Tilrettelegging
Du kan søke om tilrettelegging i studiehverdagen dersom du har behov for det.

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Kurset tilbyr undervisningskompetanse i matematikk i grunnskolen (trinn 5-10). Den gir en bred oversikt over de hovedemnene som er pensum i matematikk i grunnskolen, med et praktisk undervisningsperspektiv.

Kurset tar opp flere viktige punkter fra den nye læreplanen KL20, herunder utforsking og problemløsning, kommunikasjon,tilpasset opplæring i matematikk. I løpet av studiet vil studentene planlegge og gjennomføre undersøkende undervisning i matematikk. Disse vil bli et viktig grunnlag for erfaringsdeling og vurdering i kurset.

Studiet er en del av videreutdanningsprogrammet “Kompetanse for kvalitet”, gjennom Utdanningsdirektoratet. Interesserte søker via Utdanningsdirektoratets søknadssystem innen 1. mars. For å bli kvalifisert for opptak må man i tillegg søke direkte til Nord universitet innen 15. mai.

Deltakere utenfor ordningen med stipend- og vikarmidler kan også søke opptak direkte til Nord universitet. Tilbud om studieplass gis under forutsetning av ledige plasser. Potensielle deltakere som søker utenfor finansieringsordningen må finne andre kilder til finansiering av studiet. For deltakere utenfor ordningen med stipend- og vikarmidler, er det søknadsfrist 15. juni.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Godkjent lærerutdanning eller tilsvarende.

Søkere utenom stipend- eller vikarordningen vil få tildelt ledige studieplasser etter at opptaket gjennom Utdanningsdirektoratet er gjennomført. Søkere utenom stipend- og vikarordningen må dokumentere et ansettelsesforhold i en skole. Hvis du ikke er ansatt i en skole må du dokumentere at du har mulighet til å gjennomføre praksis ved en skole mens du gjennomfører videreutdanningen.

Ansettelsesforhold og praksis dokumenteres med en stemplet og signert attest fra arbeidsgiver. Søkere som har et ansettelsesforhold i en skole prioriteres.

Jobbmuligheter

Matematikk 1 for 5.-10. trinn, 30 studiepoeng, vil være opptaksgrunnlag for de som ønsker å gå videre og ta Matematikk 2 for 5.-10. trinn, 30 studiepoeng, og dermed skaffe seg totalt 60 studiepoeng i faget. Kompetansen knyttet til disse 60 studiepoengene vil også være grunnlag for å starte på en master i matematikk fagdidaktikk.

Videre utdanning

Kurset tilbyr 30 studiepoeng i matematikk, og kvalifiserer for å søke opptak i en videreutdanning kurs Matematikk 2, 5.-10. trinn.

Samlinger

Det vil være tre samlinger hvert semester og hver samling går over tre dager. I tillegg vil det være nett-undervisning mellom samlingene.

• Onsdag fra kl. 10.00 - 15.45
  • Torsdag fra kl. 08.30 - 15.45
  • Fredag fra kl. 08.30 - 13.45 Nettmøter på torsdager mellom samlingene.

Samlingsoversikt 2021:

(Med forbehold om endringer)

• Uke 34, 39 og 45 (høst 2021),
  • Uke 4, 10, 16 (vår 2022).

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist For søkere utenfor stipend- og vikarordningen: 15. juni