Pianospiller

Musikkpedagog og formidler i kulturskolen

Bachelorgrad i Levanger

Velkommen til studiestart 2021

Registrer deg som student

Velkommen som student ved musikkpedagog og formidler i kulturskolen.

Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

Registrering
Alle studenter ved Nord universitet må registrere seg i Studentweb ved semesterstart. Du kan betale semesteravgift og registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført betaling og registering må du melde deg opp til undervisning og eksamen. Du får også tilgang til viktige læringsverktøy og digitale møterom ved Nord universitet.

Frist for semesterregistrering og oppmelding er 1. september. Semesteravgift må være betalt 1-3 dager før.​

Program/oppstart

Oppstart for musikkpedagog og formidler i kulturskolen er tirsdag 17.august kl.09.30 i Okkenhaugsalen i Nylåna.

Koordinator er tilgjengelig sammen med faddere de første dagene.

Timeplan, pensum og annen informasjon

Timeplan
Timeplanen publiseres i timeplanverktøyet TimeEdit i løpet av sommeren.
Velg ditt studieprogram for å finne timeplanen:

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du frem til riktig pensum:
>> Pensum

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. All studentene bør ha tilgang til:

• ​PC/Mac/nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera
Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i en risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging. Søknadsfrist 1. september.

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Studentliv og fadderperiode

Vi ønsker at alle våre studenter skal bli godt kjent med sitt studiested. Vi har samlet informasjon om hvordan du kommer deg til og fra campus, hvordan du finner frem på campus og hvordan du kan holde deg orientert om det som skjer ved ditt studiested.

Gjennom dette studiet gis mulighet til å utvikle egne evner som musiker, samtidig som man lærer å undervise og inspirere andre.

Musikkpedagog og formidler i kulturskolen følger samme undervisning som Faglærer i musikk. Studentene går i samme klasse.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Generell studiekompetanse. For å bli tatt opp som student på Musikkpedagog og formidler i kulturskolen kreves en opptaksprøve. Opptaksprøven består av en teoretisk-, praktisk- og muntlig del. Det kreves godkjent politiattest.

Se nærmere informasjon om opptaksprøver under Opptaksprøver.

Opptak på bakgrunn av realkompetanse etter gjeldende regler. Kontakt studieveilederen for mer informasjon om opptak på bakgrunn av realkompetanse.

Jobbmuligheter

Det 3-årige studiet musikkpedagog og formidler i kulturskolen er en profesjonsutdanning som kvalifiserer for arbeid med musikk i kulturskole og annet opplærings- og formidlingsarbeid for barn, unge og voksne. Studiet gir i tillegg mulighet for god utvikling som utøvende musiker, slik at man kan jobbe med musikk også på andre områder. Man har også mulighet til å videreutdanne seg i andre undervisningsfag.

Videre utdanning

Med fullført Musikkpedagog og formidler i kulturskolen kan du søke opptak til mastergradsstudier i musikk.

Utenlandsopphold

Det vil bli lagt opp slik at studentene kan innpasse et internasjonalt studium som erstatning for 4. eller 5. semester. Det er også mulig å legge inn et internasjonalt studium gjennom bacheloroppgaven.

Studiet har en ekskursjon i det andre studieåret. Denne legges opp slik at et annet lands musikkultur kan integreres både praktisk gjennom ekskursjonen og i tilknytning til semesterplanene for øvrig.

Praksis

Retningslinjer for praksis ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag samt mer informasjon om praksis finner du på siden Praksis i lærerutdanningene.

Opptaksprøver

Velkommen som søker! Når søknadsfristen har gått ut (15. april) så tar vi direkte kontakt med alle søkere for å avtale tidspunkt for opptaksprøve.

Opptaksprøven gjennomføres digitalt, dvs. som videosamtale på Zoom, Skype, Teams, Messenger eller tilsvarende.

Opptaksprøven kan også, etter avtale, gjennomføres ved fysisk oppmøte på Campus Røstad (Levanger).

Opptaksprøven inneholder
  • ​Samtale/intervju
  • Prøvespill (søker fremfører LIVE og/eller sender inn lydfiler på forhånd. Selvvalgt program på inntil 10 minutter)
  • Gehør- og teoriprøve (dialogbasert)