Pianospiller

Musikkpedagog og formidler i kulturskolen

Bachelorgrad i Levanger

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og tilstedeværelse

Velkommen som student ved Musikkpedagog og formidler i kulturskolen ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter. 

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas.

I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Oppmøte første dag 
For nye studenter ved Musikkpedagog og formidler i kulturskolen blir det et fysisk oppstartsmøte på studiestedet. Vi anbefaler deg å være med. Det vil bli gitt masse nyttig informasjon og du vil få mulighet til å bli kjent med både medstudenter og undervisningspersonell. 

Oppmøte: Onsdag 12. august kl. 09.30 – 11.30 

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder.

Politiattest
Musikkpedagog og formidler i kulturskolen ​krever politiattest. Husk å levere politiattest ved studiestart, og senest innen 1. september. 


Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studentene bør ha tilgang til:
PC/Mac/nettbrett med nettilgang
Hodetelefoner 
Webkamera

Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i en risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.

Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit. 

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Studentliv og annen praktisk informasjon

Studentinord
Samskipnaden Studentinord tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehager, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter. 


Finn frem
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus:Buss til og fra campus
Levanger:

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg orientert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud.  Last ned til iPhone / Android. ​

Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett.

Finn ut mer her:


​​​​​Ønsker du å utvikle deg som musiker? Ønsker du å undervise og inspirere andre? 
Studiet «Musikkpedagog og formidler i kulturskolen» gir deg gode karrieremuligheter, både som musikklærer i kulturskolen, som formidler og som utøvende musiker. 

Som musikkstudent i Levanger blir du en del av et levende og aktivt musikkmiljø bestående av rundt 140 studenter. Du vil også få god tilgang til øvingsrom og teknisk utstyr. 

I tillegg er det en egen, studentdrevet klubbscene på campus; Røstad Scene. Dette er god arena for studenter som vil utøve musikk eller som ønsker å lære mer om det tekniske, som lyd og lys.

Beskrivelse av studiet

​​​​​Ønsker du å utvikle deg som musiker? Ønsker du å undervise og inspirere andre? 
Studiet «Musikkpedagog og formidler i kulturskolen» gir deg gode karrieremuligheter, både som musikklærer i kulturskolen, som formidler og som utøvende musiker. 

Som musikkstudent i Levanger blir du en del av et levende og aktivt musikkmiljø bestående av rundt 140 studenter. Du vil også få god tilgang til øvingsrom og teknisk utstyr. 

I tillegg er det en egen, studentdrevet klubbscene på campus; Røstad Scene. Dette er god arena for studenter som vil utøve musikk eller som ønsker å lære mer om det tekniske, som lyd og lys.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Generell studiekompetanse. For å bli tatt opp som student på Musikkpedagog og formidler i kulturskolen kreves en opptaksprøve. Opptaksprøven består av en teoretisk-, praktisk- og muntlig del. Det kreves godkjent politiattest.

Se nærmere informasjon om opptaksprøver under Opptaksprøver

Jobbmuligheter

Det 3-årige studiet musikkpedagog og formidler i kulturskolen er en profesjonsutdanning som kvalifiserer for arbeid med musikk i kulturskole og annet opplærings- og formidlingsarbeid for barn, unge og voksne. Studiet gir i tillegg mulighet for god utvikling som utøvende musiker, slik at man kan jobbe med musikk også på andre områder. Man har også mulighet til å videreutdanne seg i andre undervisningsfag.

Videre utdanning

Med fullført Musikkpedagog og formidler i kulturskolen kan du søke opptak til mastergradsstudier i musikk.

Utenlandsopphold

Det vil bli lagt opp slik at studentene kan innpasse et internasjonalt studium som erstatning for 4. eller 5. semester. Det er også mulig å legge inn et internasjonalt studium gjennom bacheloroppgaven.

Studiet har en ekskursjon i det andre studieåret. Denne legges opp slik at et annet lands musikkultur kan integreres både praktisk gjennom ekskursjonen og i tilknytning til semesterplanene for øvrig.

Praksis

Retningslinjer for praksis ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag samt mer informasjon om praksis finner du på siden Praksis i lærerutdanningene. 

Opptaksprøver

Opptaksprøven inneholder

  • Gehør- og teoriprøve (se eksempel ink. fasit nedenfor). Gjennomføres dialogbasert på Skype i 2020 pga situasjonen med korona-viruset. 
  • Spilleprøve (søker presenterer selvvalgt program inntil 10 minutter)
  • Samtale/intervju
Som søker hos oss har du flere muligheter til å gjennomføre opptaksprøven. Vi ønsker fortrinnsvis å møte deg personlig, men vi åpner også for muligheten til å gjennomføre en nettbasert opptaksprøve (Skype).

Opptaksprøver gjennomføres:

1) På campus Røstad (Levanger) torsdag 23. april eller fredag 24. april 2020.

2) På Skype etter nærmere avtale.

Vi tar kontakt med alle søkere etter søknadsfristen for å avtale opptaksprøven på Skype. 

Kontaktpersoner for opptaksprøver våren 2020:

Steffen Flasnes (universitetslektor)
+47 97518234 / steffen.flasnes@nord.no

Ola Marius Ryan (universitetslektor)
+47 908 24 190 / ola.m.ryan@nord.no Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020
Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk Norsk
Politiattest Ja
Studiested Levanger

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2020

Mer informasjon