Telt i utmarka

Naturforvaltning

Årsstudium i Steinkjer

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og praktisk informasjon

Velkommen som student ved Årsstudium i naturforvaltning ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

På årsstudium i naturforvaltning vil det bli lagt vekt på fysisk undervisning, men det kan også bli noen digitale innslag.

Nettmøte for nye Nord-studenter​
Den 21. juli kl. 13 inviteres du til et nettmøte, hvor du vil kunne få svar på spørsmål om alt fra bolig og helse, til digital undervisning, pensum og obligatorisk deltakelse. ​Det er mulighet for å delta aktivt eller anonymt. 
>> Finn ut mer her​​ 

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registrering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas.I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Smittevern
Vi ber om at du setter deg inn i informasjon om smittevern for fakultetet og vi forventer at du følger gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern.
>> Informasjon til studenter ved fakultet for biovitenskap og akvakultur

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder, Anita Sunde​t. Du kan også bruke chatfunksjonen nede til høyre på siden.​

Studieveileder for naturforvaltning
Anita Sundet - anita.sundet@nord.no
​​Tel: +47 74 11 20 33
>> Book et telefonmøt​e​​ eller ta kontakt direkte.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

  • ​​​​​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera

​Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.

Oppmøte og program

Programmet for studiestarten  inneholder mye nyttig informasjon, spennende aktiviteter og mulighet for å bli kjent med dine medstudenter. ​Årsstudium i naturforvaltning har oppstart onsdag 12. august kl. 10:00 - 12:00 i​ InnoCamp, rom D-221 og D-222​​

Årets program for Årsstudium i naturforvaltning vil inneholde en kombinasjon av digitale møter og fysiske treff på studiestedet. NB! Endringer i programmet kan fore​komme.​​

D​AG​
​TID / STED
​HVA SKJER
​​​​​Onsdag 12. august
​ ​ ​ ​
09:30 - 10:00
Hovedinngangen InnoCamp​
Dørene åpner. Her ​møtere du dine faddere. Vi går sammen til rom D-221 og D-222.
10:00 - 10:30
D-221 og D-222
Offisiell åpning av studieåret ved Nord universitet​.
10:30 - 12:00​
D-221 og D-222
Offisiell åpning av studieprogrammet. Programansvarlig Rolf Terje Kroglund presenterer deg for studiet og lærere.​ Studieveileder gir praktisk info, og tidligere student, Baro Moslet vil fortelle om studietiden ved Nord.
12:00​
D-221 og D-222
Lunsj og presentasjon av fadderprogram​.
Fra ca. 12:30
​Fadderprogram
​​​Torsdag 13. august
​ ​

08:30 - ca. 16:00
Oppmøte utenfor hovedinngangen til InnoCamp
Ekskursjon til Tromsdalen. Felles transport. Ta med godt skotøy (gjerne støvler da dere skal uti ferskvann deler av dagen), og ellers klær etter vær. Ta med egen mat og drikke.
Fra kl 17:00
Fadderprogram
​​​Fredag 14. august


Følg tidspunkt i timeplanen.
Rom D-221 og D-146.
​Faglig opplegg og informasjon fra studieveileder og studentrådgiver.
​18:00
Fadderprogram​
Fra mandag 17. august

​Følg timeplan
Ordinær undervisning​
Fredag 21. august

11:30 - 13:00​
Parken utenfor InnoCamp
Felles grilling for alle studenter og ansatte. ​

Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke fag du skal ta, vil din 
individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Studentli

v

Studentinord
Samskipnaden Studentinord tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehager, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter. 

Finn frem
Transport til og fra campu
s
Billettpriser, rutetider og reiseplanlegger finner du her:
>> Tog 
>> Buss

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestarten

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg informert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermem GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud. Last ned til iPhone / Android​​​​.

Bruk delingskode Steink
jer.

Fadderperioden​​

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett. 

Finn ut mer her:
Hvis du er interessert i natur, jakt, fiske og friluftsliv kan årsstudiet i naturforvaltning gi deg god innsikt i forvaltning av naturressursene. Du kan gå videre med bachelorgradsstudiet i naturforvaltning.

Beskrivelse av studiet

Hvis du er interessert i natur, jakt, fiske og friluftsliv kan årsstudiet i naturforvaltning gi deg god innsikt i forvaltning av naturressursene. Du kan gå videre med bachelorgradsstudiet i naturforvaltning.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse: I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse ved Nord universitet gjelder følgende fagspesifikke krav for realkompetanseopptak på studiet: Relevant arbeidserfaring i tilknytning til f. eks jakt, fiske, forvaltning og skjøtsel av naturen.

Jobbmuligheter

Dersom du går videre på bachelor i naturforvaltning så kvalifiserer du for en rekke ulike stillinger innen f.eks. naturforvaltning, vilt- og fiskeforvaltning, landskapsplanlegging, informasjonsarbeid og naturoppsyn. Eksempler på virksomheter der kandidater fra naturforvaltning jobber; kommunene, Statens naturoppsyn, miljøvernavdelinger hos Fylkesmannen og private bedrifter.

Videre utdanning

Årsstudiet i naturforvaltning tilsvarer det første året på bachelor i naturforvaltning. Det er mulig å søke om overgang til bachelor i naturforvaltning gitt at man har bestått minst 50 studiepoeng fra årsstudiet. 

Utenlandsopphold

Det er ikke mulighet for utenlandsopphold i årrsstudium i naturforvaltning.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2021
Studiepoeng 60
Type studium Årsstudium
Studieform Heltid
Språk Norsk
Politiattest Nei
Studiested Steinkjer

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2021

Mer informasjon