Telt i utmarka

Naturforvaltning

Bachelorgrad i Steinkjer

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og praktisk informasjon

Velkommen som student ved Bachelor i naturforvaltning ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

I Bachelor i naturforvaltning vil det bli lagt vekt på fysisk undervisning, men det kan også bli noen digitale innslag. 

Nettmøte for nye Nord-studenter​
Den 21. juli kl. 13 inviteres du til et nettmøte, hvor du vil kunne få svar på spørsmål om alt fra bolig og helse, til digital undervisning, pensum og obligatorisk deltakelse. ​Det er mulighet for å delta aktivt eller anonymt. 
>> Finn ut mer her​

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registrering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas. I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Smittevern
Vi ber om at du setter deg inn i informasjon om smittevern for fakultetet og vi forventer at du følger gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern.
>> Informasjon til studenter ved fakultet for biovitenskap og akvakultur

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder, Anita Sunde​t. Du kan også bruke chatfunksjonen nede til høyre på siden.​

Studieveileder for naturforvaltning
Anita Sundet - anita.sundet@nord.no
​​Tel: +47 74 11 20 33
>> Book et telefonmøt​e​​ eller ta kontakt direkte.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

  • ​​​​​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
  • Hodetelefoner
  • Webkamera

​Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.


Oppmøte og program​

Programmet for studiestarten  inneholder mye nyttig informasjon, spennende aktiviteter og mulighet for å bli kjent med dine medstudenter. ​
Bachelor i naturforvaltning har oppstart onsdag 12. august kl. 10:00 - 12:00 i ​InnoCamp, rom D-221 og D-222​​

Årets program for Bachelor i naturforvaltning vil inneholde en kombinasjon av digitale møter og fysiske treff på studiestedet. NB! Endringer i programmet kan fore​komme.​​

D​AG​
​TID / STED
​HVA SKJER
​​​​​Onsdag 12. august
​ ​ ​ ​
09:30 - 10:00
Hovedinngangen InnoCamp​
Dørene åpner. Her ​møtere du dine faddere. Vi går sammen til rom D-221 og D-222.
10:00 - 10:30
Rom D-221 og D-222
Offisiell åpning av studieåret ved Nord universitet​.
10:30 - 12:00​
Rom D-221 og D-222
Offisiell åpning av studieprogrammet. Programansvarlig Rolf Terje Kroglund presenterer deg for studiet og lærere.​ Studieveileder gir praktisk info, og tidligere student, Baro Moslet vil fortelle om studietiden ved Nord.
12:00​
Rom D-221 og D-222
Lunsj og presentasjon av fadderprogram​.
Fra ca. 12:30
​Fadderprogram
​​​Torsdag 13. august
​ ​

08:30 - ca. 16:00
Oppmøte utenfor hovedinngangen til InnoCamp
Ekskursjon til Tromsdalen. Felles transport. Ta med godt skotøy (gjerne støvler da dere skal uti ferskvann deler av dagen), og ellers klær etter vær. Ta med egen mat og drikke.
Fra kl 17:00
Fadderprogram
​​​Fredag 14. august


Følg tidspunkt i timeplanen.
Rom D-222 og D-146
​Faglig opplegg og informasjon fra studieveileder og studentrådgiver.
​18:00
Fadderprogram​
Fra mandag 17. august

​Følg timeplan
Ordinær undervisning​
Fredag 21. august

11:30 - 13:00​
Parken utenfor InnoCamp
Felles grilling for alle studenter og ansatte. ​

​​

Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke fag du skal ta, vil din 
individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Studentliv

Studentinord
Samskipnaden Studentinord​ tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehag​​er, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.

Finn frem​
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus. 

Transport til og fra campus
Billettpriser, rutetider og reiseplanlegger​ finner du her:
>> Tog 

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg informert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud. Last ned til iPhone / Android​​.  

Bruk delingskode Steinkjer​

Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett. 

Finn ut mer her:


Er du naturinteressert? Vil du vera med å forvalte naturen? Då treng du kunnskap om dyr og planter, landskap, økologi, klima, jakt og fiske. Vil du læra meir om natur og likar ei blanding av teori og praktisk arbeid så er dette eit studium for deg.

Beskrivelse av studiet

Er du naturinteressert? Vil du vera med å forvalte naturen? Då treng du kunnskap om dyr og planter, landskap, økologi, klima, jakt og fiske. Vil du læra meir om natur og likar ei blanding av teori og praktisk arbeid så er dette eit studium for deg.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetanse:

I tillegg til dei generelle krava for realkompetanse ved Nord universitet gjeld følgjande fagspesifikke krav for realkompetanseopptak på studiet:

Relevant arbeidserfaring knytt til t.d. jakt, fiske, forvalting og skjøtsel av naturen.

Jobbmuligheter

Som naturforvalter kan du bli tilsett i ei rekkje ulike stillingar innan t.d. naturforvaltning, vilt- og fiskeforvaltning, landskapsplanlegging, informasjonsarbeid og naturoppsyn. Døme på verksemder der kandidatar frå naturforvaltning arbeider; kommunar, Statens naturoppsyn, miljøvernavdelingar hos Fylkesmannen og i private verksemder.

Videre utdanning

Studiet gjer det mogleg å studere vidare på masternivå ved Nord universitet https://www.nord.no/no/studier/biologi-akvakultur-master. For opptak krevst tilleggsemne innan matematikk/statistikk. Ta kontakt med studierådgjevar eller studieansvarleg for nærare informasjon om dette. Studiet kvalifiserer også for masterstudier ved andre norske eller utanlandske universitet.

Utenlandsopphold

Naturforvalting er eit internasjonalt fagområde med felles nasjonale og globale utfordringar. Internasjonal erfaring og kjennskap til internasjonalt fagspråk er derfor viktig i utdanninga.

Nord har avtalar med ei rekke universitet over heile verda. som gjer det mogleg å ta eit semester i utlandet som en del av studiet. Som student på bachelor i naturforvaltning har du moglegheit til å reisa på utveksling i 4. semester. Ta kontakt med internasjonal koordinator på fakultetet, Jeanett Stegen, for å høre mer om mulighetene dine.

Her finner du en oversikt over partneruniversiteter du som student i naturforvaltning kan reise til:

AUSTRALIA James Cook Univresity Charles Darwin University Deakin University CANADA Memorial University of Newfoundland University of Northern British Columbia St. Francis Xavier University Lakehead University University of Saskatchewan USA Humboldt State University University of Minnesota - College of Food, Agricultural and Natural Resource Management (CFANS) University of New England University of Alaska Fairbanks DANMARK Roskilde University UNGARN Szent Istvan University NEDERLAND Wageningen University SKOTTLAND University of Stirling SVERIGE University of Gothenburg RUSSLAND Russian State Hydrometeorological University (RSHU)

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2021
• Søknadsfrist for realkompetansesøkere: 1. mars 2021
Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk Norsk
Politiattest Nei
Studiested Steinkjer

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2021
• Søknadsfrist for realkompetansesøkere: 1. mars 2021

Mer informasjon