Paramedisin, deltid

Bachelorgrad i Bodø, samlingsbasert studium.

Neste opptak blir høsten 2021

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Som paramedic er du det helsepersonellet som gir den første livreddende behandlingen til akutt syke mennesker eller på et skadested. Dette krever høy evne til å ta beslutninger og til å handle. Du skal gi førstehjelp, omsorg og behandling til mennesker i livsfare, ofte under krevende arbeidsforhold.

Det blir ikke noe opptak til studiet høsten 2020. Neste opptak blir derfor høsten 2021.

Les om poenggrenser og fysisk opptaksprøve under Opptakskrav.

Beskrivelse av studiet

Les om poenggrenser og fysisk opptaksprøve under Opptakskrav.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Jobbmuligheter

Bachelorstudiet i paramedisin kvalifiserer hovedsakelig til arbeid i ambulansetjenesten, 113 sentraler og 116117 sentraler. Arbeidsmarkedet etterspør også denne kompetansen i økende grad, for eksempel i legevakt, hjemmebaserte tjenester, sprøyterom, akuttpsykiatriske institusjoner, akuttmottak, offshore, forsvaret. Yrket utøves også i andre nordiske og sammenlignbare vestlige land.

Arbeidsgivere vil forutsette at at den ferdig utdannede paramedic ved tilsetting oppfyller Helsekrav for utrykningskjøring, kode 160 (tilsvarende for klasse D).

Videre utdanning

Bachelor i paramedisin kvalifiserer for opptak til en rekke studier ved ulike universitet og høyskoler. Spesielt relevante masterstudier er master i beredskap og kriseledelse ved Nord universitet, Master in Pre-Hospital Critical Care ved Universitetet i Stavanger, master i samfunnssikkerhet ved Universitetet i Stavanger og MSc Paramedics ved University of Hertfordshire.
​​​

Søknadsfrist og opptak

Velkommen til studiestart 2019

Viktig informasjon

Velkommen som student ved bachelorutdanningen i paramedisin ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH)

Studiestart
Program for Studiestart Bodø - 2019

Politiattest
Husk å levere politiattest ved studiestart og senest innen 1. september.

Pensum
Pensum finner du ved å klikke deg inn på hvert enkelt emne under «Oppbygging/emner».

Finn frem
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus.

Studiestart og registrering
I vår sjekkliste finner du oversikt over hva du burde ordne i forkant og i dagene rundt studiestart.

Tirsdag 13. august
Kl. 10.00 - 10.45: «Meet and greet» for førsteårsstudenten ved sykepleier- og paramedisinutdanningene. Oppmøte inngang C.

Kl. 11.00 - 12.30: Åpning av studieåret 2019, Nord universitet campus Bodø
Kl. 13.00 - 14.30: Offisiell åpning av Fakultet for Sykepleie og helsevitenskap, A2 Stein Rokkan
Kl. 15.00 – 16.00 Velkomsthilsen fra studentforeningen ProStud med informasjon om
fadderordning.

Onsdag 14. august
Kl. 12.00 – 13.00 Åpning for paramedic. Velkommen med Pizza, stående buffet. Sted: arealet utenfor Auditorium A11
Kl. 13.00 – 14.30 Informasjon om studiet
Kl. 15.00 -> Sosialisering. Avslutning ca kl 20.

Torsdag 15. august

Kl. 08.00 - 10.00 Frokost for alle studenter.
Kl. 10.00 - 11.00 Møte med høstens lærere.
Kl. 11.15 - 12.30 Tekniske løsninger og IKT.
Kl. 12.30 - 13.30 Lunsj
Kl. 13.30 - 15.30 Besøk på Beredskapsledelseslab og forskningslab for akuttmedisin.

Fredag 16. august

Kl. 09.00 - 10.30 Bibliotek, oppmøte v/skranken
Kl. 10.45 - 15:45 Førstehjelpskurs, Rom 1426

Med forbehold om endringer.

Studentliv

Hold deg oppdatert via appen «Infoskjermen GO»
Hold deg orientert om hva som skjer på campus via din mobil. Last ned til iPhone / Android. Bruk følgende delingskode: Nord

Studentliv

Studentinord
Samskipnaden Studentinord tilbyd studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehager, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.

Velkomsten
Velkomsten skal sørge for at du som ny student får en best mulig start ved Nord universitet, og i Bodø by. Velkomsten tar imot alle nye studenter og hjelper dem i gang med etableringsprosessen.

Fadderprogram
Hold deg oppdatert via fadderprogrammet.

Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad