""

Sosialt arbeid (sosionom), deltid

Bachelorgrad i Mo i Rana

Ønsker du å bidra til at mennesker i vanskelige livssituasjoner får et bedre liv? Som sosionom vil du bidra til å løse, redusere og forebygge sosiale problemer. Studiet trener opp dine kommunikasjons- og relasjonsferdigheter, din etiske bevissthet og din personlige kompetanse til å møte utfordringer som arbeid med mennesker medfører. Bachelor i sosialt arbeid ved studiested Mo i Rana er organisert som et samlingsbasert deltidsstudie over fire år.

Beskrivelse av studiet

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Det kreves politiattest for kommunale helse og omsorgstjenester

Jobbmuligheter

Som sosionom vil du kunne arbeide for å fremme sosial inkludering og verdige livs- og oppvekstsvilkår i samarbeid med enkeltmennesker, grupper og ved å synliggjøre og påvirke rammebetingelser. I dette inngår oppfølgingsarbeid, forvaltning, administrasjon, planarbeid, formidling, undervisning og tverrprofesjonelt samarbeid hvor sosionomen ofte har en koordinerende rolle. Sosionomer arbeider både i offentlig, privat og frivillig sektor og utdanningen kvalifiserer til arbeid i velferdstjenester som NAV, barnevern, spesialisthelsetjeneste, kommunal helse-, rus- og omsorgstjeneste, og i felt som migrasjon, kriminalomsorg, skole, fritid og ideelle organisasjoner.

Videre utdanning

Studiet gir blant annet grunnlag for å søke opptak på master i sosialt arbeid og andre samfunnsvitenskapelige masterprogrammer. En rekke universiteter og høyskoler tilbyr også relevante videreutdanninger.

Utenlandsopphold

Syvende semester er definert som utvekslingssemester. Studenter kan i dette semesteret utveksle til utenlandske utdanningsinstitusjoner, og ta emner som erstatter hele syvende semester. Studentene kan også søke om å gjennomføre hovedpraksisperioden i sjette semester utenlands. Studenter som ønsker praksis på et av stedene universitetet har avtale med i utlandet kan søke om dette innen 20. Juni. Søkere må levere personlig søknad, anbefalingsbrev og gjennomføre personlig intervju. Søkere rangeres etter en samlet vurdering av karakterresultater fra første studieår, søknad, anbefalingsbrev og intervju.

Samlinger

• Det er planlagt fire samlinger per semester, hvor hver samling varer i fem dager.
  • Samlingene har varierte lærings- og undervisningsaktiviteter med kombinasjoner av forelesninger, seminarer og ferdighetstrening.
  • Det må påregnes egenstudier mellom samlingene.
  • Det er praksis i første, andre og sjette semester.
  • Fakultetet har avtaler om praksisplasser i Nord universitets praksisområde som er hele Nordland fylke, og nordre del av Trøndelag fylke.
  • Det er obligatorisk oppmøte til hver samling.
  • Samlinger høsten 2021 vil være uke: 35, 39, 44 og 49.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2021