Gode tips til valg av utdanning

Søknadsfrist 15. april
Ønsker du å studere til høsten, men er usikker på hvilken utdanning du skal velge? Da bør du lese våre tips på veien til valg av studium.

1.      Kartlegg og vurder alle muligheter

Undersøk hvilke studier som faktisk finnes der ute. Løft blikket og få en god oversikt. Les deg opp på de studiene som virker interessante, se på studieplanen og gjør mest mulig research før du søker. 

2.      Hva er jobbmulighetene?

Finn ut av hvilke jobbmuligheter du har etter endt studium. Er det noe spesielt du kunne tenke deg å jobbe med? Mange studier gir mulighet for jobb i flere forskjellige yrker. Noen yrker har arbeidstid på dagen, mens andre innebærer turnus og jobbing på kveldstid. Hvilken arbeidshverdag ønsker du? Dette kan hjelpe deg på veien til riktig utdanning.

3.      Finn veien mens du studerer

Veien blir til mens du går, og du finner raskt ut av hva som fungerer og hva som ikke fungerer for deg. Om du underveis i studieløpet finner ut at det er noe du interesserer deg ekstra for, har du mulighet til å spisse kompetansen deretter.  

4.      Velg ut fra interesse

Det er morsommere å være student når du studerer noe du interesserer deg for. Tenk over hva du liker. Er det noen fag du liker bedre enn andre, eventuelt hva liker du med disse fagene? 

5.      Husk at du har god tid.

Du har god tid til å studere. Velger du feil første gang gjør ikke det noe. Da vet du bare bedre hva som fungere for deg. Gjennomsnittsalderen blant studenter ved Nord universitet er høyere enn du vil tro.

6.      Diskuter med familie og venner

Spør familie og venner hva de synes du er god til. Kanskje de har et annet perspektiv enn det du har?

7.      Velg med hjertet

Er det noe du brenner ekstra mye for og som gir deg lyst til å gjøre en ekstra god jobb? Velg deretter. 

8.      Fortsatt usikker?

Da kan du sette opp flere alternativer når du skal søke. Husk at du har mulighet til å endre rekkefølge på studieønskene helt frem til 1. juli.