Martin Strand

Fikk fast jobb før han var ferdig med bacheloren

To timers pendling fra Nesna til Mo i Rana en uke i måneden stoppet ikke Martin Strand (28). Belønningen er at han nå er utdannet sosionom, med fast jobb å gå til.
Etter å ha vært i militæret fikk Martin seg jobb med bosetting av enslige mindreårige asylsøkere i hjemkommunen. Han trivdes så godt i jobben med mennesker at han fant ut at han skulle søke på samlingsbasert bachelor i sosialt arbeid i Mo i Rana.

Martin legger ikke skjul på at han selvfølgelig var spent på hvordan det ville bli å studere igjen, og hvordan dette ville la seg kombinere med jobb og familieliv.

 – Det viste seg at ingenting skulle bli problematisk i det hele tatt, forteller han.

Godt klassemiljø

– Lærerne var faglig dyktige, og vi som var studenter fikk dele av egen erfaring i klassen. I tillegg var klassemiljø så godt at alle kunne spørre alle om hjelp, sier Martin.

– Noe av det beste med studiet, var at mine medstudenter alle hadde ulik bakgrunn. Alle hadde med seg ulike perspektiv på sosialt arbeid inn i klasserommet, forteller Martin. Ifølge han var det et pluss for både læringsmiljøet og klassemiljøet.

Det er mange fordeler med en deltid og samlingsbasert utdanning, syns Martin.

 – Flere får muligheten til å studere, forteller han. Uavhengig om man skal sjonglere utdanning med jobb, små barn eller bare ønsker å formalisere kompetanse. 

Kombinere jobb og utdanning

Å kunne ha en jobb i tillegg til utdanning hadde mye å si for hans valg av utdanning. – At utdanningen hadde månedlige samlinger ga rom for at man kunne beholde normale hverdager de ukene man ikke er på skolen, og dette var en stor fordel for meg i min situasjon, forteller Martin.

– Mitt tips til studenter som vurderer å ta en bachelor i sosialt arbeid er å søke seg arbeid innenfor fagfeltet med en gang. Det gir deg verdifull erfaring og muligheten til å finne ut hvilket felt du vil jobbe innenfor. Ønsker du å studere videre, finnes det også gode muligheter for videreutdanning. 

Allerede i fast jobb

Selv har Martin begynt i fast jobb i hjemkommunen. 

– Jeg har vært kjempeheldig både med studiet og jobben!