Torbjørn T. Olsen - økonomistudent

Fra offiser til økonom

Torbjørn T. Olsen (30) fra Lofoten tar en bachelor i økonomi og ledelse ved Nord universitet, Mo i Rana.

 – Studiet har vært såpass givende og lærerikt, at jeg har fått motivasjon til å fortsette videre med utdanningen. Om alt går som planlagt, er jeg ferdig med en bachelor i økonomi og ledelse sommeren 2019, forteller Torbjørn.

Det store bildet

Torbjørn har tidligere vært offiser i Forsvaret, og har erfaring fra logistikk og administrasjon. For ham var det viktig å velge en framtidsretta utdanning.

– Om flere bedriftseiere eller ledere tok et årsstudium som et minimum, ville det kunne bidra til en verdifull kompetanseheving og en forbedring av forståelsen av helhetlig drift. Jeg tror man vil se det store bildet bedre, sier Torbjørn.


Variert bakgrunn

Torbjørns klasse har det første året bestått av studenter med variert bakgrunn. Noen studenter som kom rett fra videregående, mens andre hadde årevis av arbeidserfaring og var på jakt etter videreutdanning eller omskolering.

- Dette mangfoldet gjør at det blir større bredde på diskusjoner og oppgaveløsning, sier Torbjørn.

Årsstudium i økonomi og ledelse er et fulltidsstudium med forelesninger stort sett hver dag.

– Jeg syns studiet er såpass krevende, at man bør prioritere å være tilstede på så mange forelesninger som mulig, sier Torbjørn, som forteller at han syns det er en fordel å få satt fagstoffet i perspektiv av foreleser.

Gode råd

For Torbjørn er det viktig å velge utdanning etter hvilke yrker det er behov for i fremtiden.
– Selv føler jeg at økonomistyring og logistikk er høyst relevante kompetansefelt å ta med seg fremover, sier han.

Når vi spør Torbjørn om et godt råd til potensielle studenter, svarer han:

– I tillegg anbefaler jeg alle studenter som velger økonomi og ledelse til å møte opp motivert, bidra i klassen ved å stille spørsmål og ta initiativ til faglige diskusjoner. Se alt i perspektiv av din egen erfaring og vær åpen for andres meninger. Finn din egen studierytme og følg den!