10 grunner for å studere i Bodø

Lurer du på hvordan det er å være student i Bodø? Her er noen punkter som kanskje gir deg noen svar.

​​​​​​​​​​​Unikt studi​etilbud

Nord universitet i Bodø har flere studietilbud du ikke finner mange andre steder. Her kan du blant annet ta dyrepleierutdanning, bli personlig trener, ta en bachelor i HRM eller studere paramedic for å jobbe i ambulansetjenesten. Vi tilbyr også en spennende fellesgrad som tilsvarer de tre første årene av veterinærstudiet. Det første halvannet året studerer du i Bodø. Deretter fortsetter du studiet i Slovakia

Studieprogrammene våre har et høyt faglig nivå. Utdanningene våre er relevante og aktuelle, og gjør deg godt rustet for den jobben du vil ha. 

Nærhet til alt

Studiestedet ligger sentralt til i bydelen Mørkved. Har finner du dagligvarebutikk, apotek, idrettsanlegg, et nyåpnet kjøpesenter og studenthuset Sam​funnet. Til og med de nye studentboligene, med panoramautsikt over fjord og fjell, ligger like i nærheten 

En egen studentby i byen

De fleste av studentene i Bodø bor på Mørkved. Fordi alt er så nært, samles studentene på Mørkved og bruker de tilbudene som finnes her.

Kort vei til foreleserne

Ønsker du å snakke med foreleser utenom forelesningene, tar det aldri lang tid å gå opp til kontoret deres. De kjører også en «open door»-policy, som betyr at du ikke nødvendigvis trenger å avtale et møte på forhånd.

Mange fritidsaktiviteter å velge mellom

Bodø er som skapt for deg som jakter på en aktiv fritid.  Byen er innrammet av vakker kyst og flotte fjell som innbyr til unike muligheter for en aktiv, frisk og avslappende tilværelse.

I gåavstand fra campus har du mange fritidsaktiviteter å velge mellom. Mørkvedlia idrettspark, Family Sports Club og Mørkvedhallen Klatresenter er fem minutter fra campus. BOSI, studentenes idrettslag legger opp til daglige aktiviteter, der du kan delta på alt fra fotball til svømming og klatring for 500 kr per semester. I Mørkvedlia finner du også en utendørs treningspark der du kan trene gratis året rundt.

Har du ikke ski eller fiskestang med deg til hybelen? Skattkammeret har utleie av ski, skøyter, sykkel og annet turutstyr helt gratis til alle studenter.

Les mer om trening og frit​idstilbudet​​

Eget studenthus

Samfunnet i Bodø er studentene sitt eget hus som eies og drives av sine medlemmer. Her arrangeres konserter, temafester, quiz og mye mer​

Intimt studiemiljø

Fordi alle studieretningene er samlet under ett tak, er det lett å bli kjent med studenter på tvers av studieretning. Du har større mulighet til å møte folk utenfor din egen klasse, og får faglig input fra andre som studerer noe annet enn deg selv.

Helt nye studentboliger

Studentinord har et mangeartet og variert boligtilbud i Bodø. 1066​​ hybler og leiligheter fordelt på til sammen sju boliganlegg.
 
De nyeste boligene i Mørkvedlia studentpark kjennetegnes av høy standard, gode løsninger og de fleste boligene har en fantastisk utsikt. Anlegget ligger i kort gangavstand fra studiested Bodø.

Les mer om Studentinord sitt boligtilbud

Studentuka

Studentuka arrangeres annenhvert år i Bodø. Dette er en festival av studentene, for studentene og Bodø by. Festivalen har gjennom årene kunne skilte med store band, stand-up, revy, spennende foredrag og temakvelder på Samfunnet.​​

Alt under ett tak

Selv om det er hele 6000 studenter i Bodø, er campus relativt lite og du finner alt under ett tak. Dette gjør det veldig enkelt å finne vei til forelesningssaler, kontorer til forelesere – og du slipper å gå lange avstander mellom hver forelesning.