Sjekkliste for nye studenter

Er du ny student ved Nord universitet? Her finner du en sjekkliste som hjelper deg i gang etter at du har fått tilbud om studieplass.

1. Takk ja til studieplassen

Bekreft studieplassen din via nettsøknad hos Samordna opptak. For studieprogram med lokalt opptak bekrefter du via SøknadsWeb.
Manglende svar på tilbud eller tilbud om venteliste betraktes som et nei til studieplass.

2. Sjekk at du mottar studentnummer

Når du har fått opptak og takket ja til plassen, blir du lagt inn i våre systemer som aktiv student. I begynnelsen av august vil du motta en e-post som inneholder ditt studentnummer.  Studentnummeret trenger du bl.a. for å aktivere studentkontoen og semesterregistrere deg. Se punkt 3.  

3. Registrering

For å oppnå studentstatus ved Nord universitet må alle studenter betale semesteravgift og registrere seg ved studiestart hvert semester.
Start semesterregistreringen og følg instruksjonene. 

Frist for semesterregistrering og betaling av semesteravgift er 15. september i høstsemesteret og 1. februar i vårsemesteret.
Se oversikt over registreringsfrister i vår studiekalender

4. Adgangskort og studentbevis

Adgangskort
Alle nye studenter kan få utstedt adgangskort etter å ha betalt semesteravgift og fullført registering. Adgangskortet gir deg tilgang til campus og brukes som lånekort på biblioteket. Kortet brukes også til utskrift og kopiering.

> Hvordan bestille adgangskort

Studentbevis
Studentbeviset kommer i form av mobil-app
Studentbeviset viser at du er aktiv student og gir deg bl.a. rabatt på buss, tog og andre tjenester. For at studentbeviset skal være gyldig må du ha fullført studentregistreringen og betalt semesteravgiften. 

Den enkleste måten å skaffe seg dette er å laste ned appen Studentbevis-appen på mobiltelefonen din (lastes ned via Google Play eller AppStore).
Bildet i appen er det samme som du har på adgangskortet ditt. Den blir hentet automatisk til appen når du logger deg på. 

  • Pålogging i app: Logg inn med samme brukernavn og passord som du bruker i StudentWeb og Canvas.

For studenter som ikke har smart-telefon er det fortsatt mulig å få klistremerke som semesterkvittering på adgangskortet.
Ta kontakt med informasjonsskranken eller servicetorget@nord.no.

Nesna

 • Bilde til adgangskortet og studentbeviset tar du med din egen telefon eller PC ved å gå til selvbetjeningsportalen. Har du et passbilde som du ønsker å bruke kan dette lastes opp på samme sted. Les "Retningslinjer for bilder" nøye før du tar bilde. Disse finner du i portalen.
 • Adgangskort bestilles ved å kontakte servicetorget på Nesna. Kortet vil normalt være klart til henting påfølgende dag. 
 • Dersom du er fjernstudent kan du, ved behov, sende e-post til servicetorget@nord.no for å bestille adgangskort.
Hvis du mister adgangskortet ditt:

  • Meld tap av kort til informasjonsskranken/servicetorget på ditt studiested slik at det kan sperres.
  • Nytt kort utstedes mot et gebyr på kroner 100,-.
  • Det nye kortet hentes hos servicetorget.

5. Oppmøtetid og oppstart for ditt studieprogram

Delta på offisiell åpning av studieåret og egne fakultets- og studiumsvise orienteringer. Tidspunktene finner du på vår studiestartside og i velkomstbrevet. Detaljert informasjon om oppstart på hvert enkelt studieprogram finnes på siden til hvert studieprogram (tilgjengelig i løpet av juni/juli).

Offisiell åpning av studieåret 2019/20:

6. Logg på din student e-post 

Din tildelte student-epostadresse: navn.etternavn@student.nord.no skal være din primæradresse i elektronisk kommunikasjon med forelesere og ansatte på universitetet. Viktig informasjon fra universitetet vil bli sendt til denne e-postadressen.

Pålogging skjer via Office365. Bruk samme pålogging som for semesterregistering (studentnummer og passordet du opprettet ved aktivering av studentkontoen).


Mer om student-epost.

7. Last ned Office-pakken

Som student får du gratis tilgang til Office-pakken, som du kan installere lokalt på din maskin - med eks. Word, Excel og Outlook (e-post, kalender og kontakter). I tillegg har du Office Online (Word, Excel, PowerPoint, Lync/Skype for Business mm). I Office lisensen inngår det OneDrive med 1 TB lagringsplass. Dokumenter du oppretter kan lagres direkte i «skyen» (OneDrive), og enkelt deles med medstudenter.

Ved spørsmål om Brukernavn eller Bruker-ID under installasjon skal du benytte: 
• studentnummer@student.nord.no

Last ned Office 365 her  - Benytt studentnummer og ditt passord ved Feide-påloggingen

8. Logg på Canvas

Pensumlister, beskjeder fra faglærer, forelesningsnotater og annen info finner du i læringsplattformen Canvas
Et døgn etter gjennomført betaling og registrering kan du logge deg på Canvas. Bruk samme pålogging som for semesterregistrering (studentnummer og passordet du opprettet ved aktivering av studentkontoen).

Trenger du hjelp for å komme i gang med Canvas? Se mer info på vår side "Canvas 1-2-3 opplæring for studenter".

9. Sjekk om du må søke om politiattest

På flere av våre studier med praksis må studentene levere politiattest (gjelder bl.a. grunnskolelærer, barnehagelærer, faglærer, trafikklærer, PPU, sykepleie, lektorutdanning, bachelor i barnevern og bachelor i sosialt arbeid). Attesten må enten leveres fysisk i servicetorget/infoskranken på ditt studiested eller sendes per post til opptakskontoret på Nord universitet. Frist: 1. september.

10. Sjekk om studiet ditt har medisinske krav

Studenter ved enkelte studieprogram og studenter som skal ha praksis ved for eksempel sykehus og sykehjem har ulike medisinske krav.

11. Meld inn behov for tilrettelegging

Dersom du har behov for tilrettelegging i undervisningen bør du ta kontakt med oss god tid i forkant slik at vi tidlig kan legge til rette for deg. Alle fakultet har en egen kontaktperson for studenter med behov for tilrettelegging.

Frist for å søke om tilrettelegging til eksamen er 15. september. Les mer og søk om tilrettelegging her.

12. Søk støtte fra Lånekassen

Etter du har fått opptak kan du søke støtte fra Lånekassen.
Søknadsfrist for å søke om lån og stipend er:

  • Høstsemesteret: 15. november
  • Vårsemesteret: 15. mars
Les mer om Lånekassens ordninger.

13. Søk bolig

Du søker studentbolig via StudentinordTildeling skjer fortløpende, så det lønner seg å være tidlig ute. Dersom du har fått tilbud om bolig hos Studentinord er det lurt å bekrefte tilbudet. Da er du sikret bolig fra studiestart. Les mer om bolig.
 
Studiested Vesterålen: Les mer på boligsidene.

14. IT Helpdesk

IT Helpdesk kan hjelpe deg med spørsmål om passord, e-post, wifi og programvare.