Utdanninger innen dyr og husdyrvelferd

Liker du å jobbe med dyr? Ved Nord universitet har du flere valgmuligheter.

Animal Science (bachelor)

Start ditt veterinærstudium ved Nord universitet i Bodø og fortsett studiene ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP) i Kosice, Slovakia. Vi tilbyr en spennende fellesgrad i Animal Science som tilsvarer de tre første årene av veterinærstudiet.

Det første halvannet året studerer du i Bodø. Deretter fortsetter du studiet i Slovakia. Studenter som fullfører sin bachelorgrad er garantert overgang til videre veterinærstudier ved UVMP, og fortsetter studiet sammen med klassen som de begynte studiet sammen med i Bodø.

Les mer om Animal Science (Bodø)

Dyrepleier (bachelor)

Utdanningen passer for deg som liker å jobbe med dyr, men for å trives som dyrepleier er det viktig at du også liker å jobbe med mennesker.

Dyrepleiere arbeider oftest på dyreklinikker der de gir stell og pleie til syke og skadde dyr, bistår og tilrettelegger for veterinærens arbeid og betjener resepsjon og telefon.

Les mer om Dyrepleie (Bodø)

Husdyrfag - velferd og produksjon (Bachelor)

Landbruket og husdyrproduksjonene står overfor store og interessante utfordringer der god og relevant kompetanse blir svært viktig. Studiet passer for deg som er interessert i å arbeide innen husdyrsektoren, for eksempel som rådgiver, lærer og instruktør, innen planlegging av husdyrbygg eller innen offentlig forvaltning. Studiet passer også godt for de som planlegger å drive eget husdyrhold.

Les mer om Husdyrfag - velferd og produksjon (Steinkjer)

Husdyrvelferd (Årsstudium)

Velferd hos husdyra våre er et fagområde som får mer og mer oppmerksomhet i dagens samfunn. I årsstudiet i husdyrvelferd kombineres fag som gir grunnleggende innføring i husdyrfag og fag med fokus på dyrevelferd i vid forstand.

Årsstudiet kan inngå som 1. studieår i bachelorgradsstudiet i husdyrfag - velferd og produksjon ved Nord universitet.

Les mer om  Husdyrvelferd (Steinkjer)