Informasjon til studenter på kurs og videreutdanning

​Dette må du gjøre før du kommer på samling:

​1. Les tilsendt informasjon nøye

Vi ber studenter på etter- og videreutdanning (EVU) om å lese informasjonen nøye. Dette kan være tilsendt informasjon, eller informasjon som er lagt ut på den aktuelle studietilbudssiden. 

Studier innen EVU kan ha andre retningslinjer enn ordinære studier når det gjelder betaling, oppmelding til eksamen og lignende. Det er ditt ansvar å gjøre deg kjent med det som gjelder for ditt studium. 

2. Sjekk at du har mottatt studentnummer

Når du har fått opptak og takket ja til studieplassen, vil du etter hvert motta en e-post med et velkomstbrev som inneholder ditt studentnummer. 

Skal du gå på et av våre kurs uten studiepoeng vil du ikke få studentnummer, du behøver ikke å aktivere studentkonto eller betale semesteravgift. Deltakeravgift kan likevel være aktuelt å betale.  En kontaktperson på det aktuelle studiet vil gi informasjon om hvordan du skal få tilgang til ulike tjenester. 

3. Aktivere studentkonto

Som ny student må du aller først registrere deg og opprette et passord på selvaktiveringsportalen. Til dette benytter du ditt studentnummer som du har mottatt i e-post fra Nord universitet. 

4. Betal semesteravgift

Semesteravgiften er en lovpålagt avgift. Trykk her for ​å se hva semesteravgiften utgjør og hva den dekker. Avhengig av hvilket studium du går på vil faktura for semesteravgift enten ligge klar i studentweb, eller du vil få beskjed om å opprette denne selv i studentweb. Husk å oppgi riktig KID-nummer ved betaling.

NB. Dersom arbeidsgiver skal betale din semesteravgift, så skal du ikke opprette faktura i studentweb. Skal arbeidsgiver betale din semesteravgift må du sende dennes navn og adresse til videre@nord.no innen to uker før studiestart. Se informasjon du får tilsendt før oppstart. 

5. Studieavgift

Studieavgiften kan sammenlignes med en deltakeravgift, som du må betale for å delta på et "betalingsstudium". Faktura for studieavgift vil også bli opprettet i studentweb ca to uker før studiestart. Kontaktperson på studiet vil sende deg mer informasjon om dette. 

NB. Skal arbeidsgiver betale din studieavgift må du sende dennes navn og adresse til videre@nord.no innen to uker før studiestart. Se informasjon du får tilsendt før oppstart. 

6. Sjekk hva du må ha med deg på samling eller forelesning

Informasjon finnes på det enkelte studies nettside, eller sendes deg på e-post.

Dersom du har problemer med å logge deg på søknadsportalen, aktivere studentkonto eller opprette faktura for semesteravgift så ber vi deg kontakte oss per epost på videre@nord.no.


Annen nyttig informasjon:

Studentweb

Her finner diu informasjon om ditt studium og informasjon fra foreleserne.

> Pålogging

Faktura

Faktura for semesteravgift og studieavgift finnes i studentweb. Dersom arbeidsgiver skal betale din semesteravgift, skal du ikke opprette faktura i studentweb. Skal arbeidsgiver betale din studieavgift må du sende navn og adresse til videre@nord.no innen 2 uker før studiestart.

Søknadsportal

Dersom du har problemer med å logge på vår søknadsportal og får feilmelding når du prøver å registrere deg som ny bruker, ta kontakt med videre@nord.no, evt. Opptakskontoret på tlf 755 17699.

Opptak

For å bli tatt opp som student ved Nord universitet, søker du om opptak via Samordna opptak eller gjennom vår lokale Søknadsweb, avhenger av hvilket studium eller emne du søker om opptak til.  

Kontaktinformasjon til Opptakskontoret

Spørsmål

Ved spørsmål omkring videreutdanninger som tilbys, ta kontakt med studieveilederen som er tilknyttet det enkelte studium. Kontaktinformasjon til studieveileder finner du på studiets nettside. På studiet nettside finner du også informasjon om opptakskravene til det enkelte studiet. 

Etter- og videreutdanning som tilbys til samfunns- og næringslivet som oppdragsstudier kan ha egne forutsetninger og retningslinjer. I disse tilfeller ber vi studentene lese tilsendt informasjon nøye.