Ole Petter Vestheim

Førsteamanuensis
Fakultet for lærerutd., kunst og kultur
Kontor
Levanger, C Nylåna 4.222
Jeg er utdannet allmennlærer fra tidligere Høgskolen i Nord-Trøndelag. Etter fullført lærerutdanning tok jeg master i kroppsøving med fokus og fordypning i friluftsliv. Tidligere har jeg jobbet som lærer på ulike nivåer i grunnskolen.
Jeg har vært tilsatt ved lærerutdanningene på Røstad siden 2012 da jeg startet i et doktorgradsløp. Ph.d.-prosjekt rettet søkelyset mot praksis på skoler som over tid hadde oppnådd gode resultater på nasjonale prøver i Norge. Etter disputas i 2017 har jeg fortsatt forsket på hvordan ulike aspekter med ekstern skolevurdering, ansvarliggjøring og offentliggjøring av skoleresultater virker inn på skolens praksis og politikk.
Jeg underviser i dag på ulike studier på Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. De siste årene har jeg i hovedsak undervist i pedagogikk og elevkunnskap på grunnskolelærerutdanning og på Nordic and International Perspectives on Teaching and Learning. Det siste er et internasjonalt studie med studenter fra Norge og mange andre land rundt om i verden.
For øvrig veileder jeg studenter som tar master i tilpasset opplæring med fordypning i spesialpedagogikk og underviser i vitenskapsteori på samme studie.
Jeg er leder i forskningsgruppen Profesjon, praksis og utvikling i barnehage og skole.
2018
National Tests in Norwegian Newspapers 2004-2017 2018,;Vestheim, Ole Petter; Sem, Leiv Heming
2016
Forside: Slår alarm om lærerutdanningen Reportasje: Frykter rasering av lærerutdanningen 2016,;Kanestrøm, Nils Halse; Mollan, Anne Grete; Husby, Jon Arve; Vestheim, Ole Petter; Taraldsen, Eldar; Prestvik, Johan
Lærerbråk ved Nord universitet 2016,;Kanestrøm, Nils Halse; Mollan, Anne Grete; Taraldsen, Eldar; Husby, Jon Arve; Vestheim, Ole Petter; Lie, Tove