Ansattbilde: Umair Najeeb Mughal

Umair Najeeb Mughal

Seniorrådgiver
Forskning og utvikling
Studiested
Bodø
Kontor
Bodø, Administrasjonsbygg 3.ETG
Kompetanseområder
Research support, Research administration, The Research Council of Norway, Research fund, Internationalisation, Business and industry, Society, Science Technology Studies, Entrepreneurship

Min primære rolle ved Nord universitet er å være kontaktperson for samfunn og næringsliv. I denne rollen opprettholder jeg forbindelser med ulike interessenter og letter samarbeid. I tillegg gir jeg støtte til fakultetene i deres søknader til Den europeiske union (EU), med fokus på MSCA PF, COFUND og Cluster 5-initiativer. Videre tilbyr jeg hjelp til TechLab ved å koble sammen Nord universitets studenter, forskere og personer fra ulike fakulteter.

Min akademiske reise har blitt beriket gjennom å oppnå en doktorgrad i et tverrfaglig felt som omfatter fysikk (spesifikt isfysikk og fluiddynamikk) og sensorteknologi fra UiO. Jeg har også oppnådd en mastergrad i maskinteknikk (design) fra NED UET Pakistan og en bachelorgrad i luftfartsteknikk fra NUST Pakistan. Før jeg begynte ved Nord universitet, hadde jeg privilegiet av å skaffe meg over seks års verdifull erfaring som forsker, lærer og prosjektleder ved UiT. I tillegg utvidet jeg kunnskapen min innen ikke-lineær kontroll og robotikk i løpet av tiden min ved Universitetet Politecnica de Catalunya i Spania, samt innen mekaniske vibrasjoner og vindenergi i løpet av perioden min ved NED UET Pakistan. For å supplere mine akademiske prestasjoner har jeg søkt etter faglig utvikling og oppnådd sertifiseringer innen ISO 14001, elektriske biler, fremtidige byer og blokkjede for bedrifter, entreprenørskapsutdannelsen gjennom EIT Climate-KIC-Journey programmet, sirkulær økonomi, risikobasert tenkning, HMS-ledelse, prosjektledelse, klima-energiutfordringer, klimarelaterte økonomiske risikoer og muligheter, samt vindkraft.

Gjennom hele min yrkeskarriere har jeg hatt muligheten til å bygge opp et omfattende nettverk av kontakter og etablere meningsfulle forretnings- og sosiale relasjoner i Nordland og Troms og Finnmark fylker. I tillegg har mine erfaringer med å bo og reise til utallige land på fire kontinenter gitt meg et globalt perspektiv som jeg tar med meg i mitt arbeid.

Så hvis du:

i. har spørsmål angående Nord universitets forretnings- og samarbeidspartnere,

ii. ønsker å lære mer om de spennende forskningsprosjektene som pågår ved Nord universitet,

iii. utforske potensielle samarbeidsmuligheter innen forsknings- og utviklingsprosjekter, inkludert Nord universitets sentrale rolle i overgangen til en grønn og blå økonomi i Arktis,

iv. TechLab,

følg denne nettsiden Forskning og utviklingssamarbeid (nord.no) og ta kontakt :)