Læringsmiljøutvalget

Læringsmiljøutvalget (LMU) planlegger og følger opp ulike tiltak som gjelder studentenes læringsmiljø på alle plan (fysisk, psykososialt, organisatorisk, digitalt, pedagogisk).
Illustrasjon av forstørrelsesglass og bøker mot bakgrunn med transparent skisse av Nord-logo

Læringsmiljøutvalget (LMU) ved Nord universitet består av 10 faste medlemmer, fem fra studentene, tre fra ansatte, en fra Nord studentsamskipnad i tillegg til prorektor for utdanning. Alle de faste ansatte-representantene skal ha personlig vararepresentant oppnevnt, mens studentrepresentantene har vara i prioritert rekkefølge. 

Ansatte-representanter oppnevnes av rektor for to år. Studentrepresentanter velges av studentorganisasjonene ved Nord universitet.

LMU kan ha observatører fra bibliotek, tilretteleggingsansvarlige, studiestedsledere og internasjonalt kontor. Utover dette kan observatører kalles inn etter behov. Alle observatører har tale og forslagsrett.​

  • Gjennom Nord universitet sin visjon «Globale utfordringer – regionale løsninger», menes det at gode regionale løsninger er grunnlaget for å møte de globale utfordringene. Dette krever samarbeid på tvers av fag. Gjennom forskning og forskningsbasert utdanning, og gjennom formidling av ny kunnskap, skal Nord universitet bidra med kunnskap som en forutsetning for bærekraft, samt sosial og menneskelig utvikling.

    Et mål er at Nord universitet skal ha aktive studenter. Nord universitet skal fronte et læringsmiljø som har plass til alle, med et universelt utformet læringsmiljø. Dette skal gjenspeiles i hele universitetets virksomhet, slik at ordinære løsninger fungerer for alle studenter. Dersom en student har behov som ikke dekkes gjennom ordinære løsninger, må universitetet tilrettelegge for individuelle behov, og fremme tiltak som bidrar til at studentene lykkes og trives.

    For å imøtekomme visjonen, samt målsettingen om et universelt utformet læringsmiljø, stilles det krav om at alle ansatte innen undervisning, veiledning, administrasjon og ulike støttefunksjoner skal bidra til å fremme et godt læringsmiljø og en god studentvelferd for alle studenter. Videre krever måloppnåelsen at studentene inkluderer alle, og deltar aktivt for å skape gode læringssituasjoner på egne og andre studenters vegne.

    Med læringsmiljø menes forhold som virker inn på studentenes muligheter til å tilegne seg kunnskap, og som er av betydning for studentenes fysiske og psykososiale helse. I et helhetlig læringsmiljø inngår fysiske, tilrettelagte, digitale, organisatoriske, pedagogiske og psykososiale forhold.

  • LMU ved Nord består av 10 faste medlemmer, hvorav fem representanter fra studentene, fire fra ansatte og en fra Nord studentsamskipnad.
    LMU velger selv sin leder hvert år, vekselvis blant rektoratets representant og studentenes representanter. ​Nestleder blir også valgt vekselvis blant rektoratets representant og studentenes representanter, motsatt av LMU-leder. 

    LMU inviterer ellers observatører med møte- og forslagsrett, og velger observatører som bidrar til at LMU ivaretar nødvendige funksjoner ut fra formål, roller og oppgaver.

    ​​Navn​Rolle​Representerer​Vara
    ​Levi Gårseth-Nesbakk Leder​​Prorektor utdanning​Margrethe Mørkved Solli
    ​Kevin Andre Dypfest JørgensenNestlederStudent​
    ​Lina Kristin JohansenMedlem​​Student
    ​Marie Bertine Vestad​Medlem​Student
    ​Ninja Kristine Nilsen Kristiansen​Medlem​Student
    Julie Djokoto SvarthaugenMedlemStudent
    ​Grethe Bøgh Næss​Medlem​Vitenskapelig ansatt, FSHLine Dverseth Danielsen, FLU
    ​Monica Brinchmann​Medlem​Vitenskapelig ansatt, FBATrygve Jakobsen Steiro, HNN
    ​Berit Rotmo​Medlem​Vitenskapelig ansatt, FSVLars Garnvik, FSH
    ​​Kirsti Grøtan​Medlem​Studentinord​Lena Jørgensen, Studentinord

    Sekretærer: 
    Karoline Wik
    Janicke Toxen Flack

  • LMU har et eget arbeidsutvalg med ansvar å forbedrede og følge opp saker i utvalget. Saker som ønskes behandlet i LMU kan sendes medlemmene i arbeidsutvalget (AU).​

    Arbeidsutvalget består av:
    - Prorektor for utdanning Levi Gårseth-Nesbakk
    - Assisterende studiedirektør Margrethe Mørkved Solli
    - Kevin Andre Dypfest Jørgensen (nestleder)
    - Student Lina Kristin Johansen

    Sekretærer: Jannicke Toxen Flack og Karoline Wiik

  • SHoT er en landsomfattende spørreundersøkelse som kartlegger forutsetninger og rammebetingelser for studentenes læring. Hovedformålet er å belyse psykososiale forhold og hvordan disse påvirker studiesituasjonen og hverdagen for øvrig. 

    Undersøkelsen gjennomføres hvert fjerde år, men det ble besluttet å gjennomføre en tilleggsundersøkelse i 2021 for å kartlegge hvordan studentenes helse- og trivselsituasjon har vært under koronapandemien. Ordinær undersøkelse ble gjennomført i 2022.​ 

Oppdatert
26.02.2024